LISTĂ Ce să înveți ca să faci față joburilor din 2022, potrivit Forumului Economic Mondial

3.638 de vizualizări
Învățarea unor materii nu mai are nicio legătură cu prezentul, iar dacă cineva vrea să fie calificat pentru ceea ce se va întâmpla în viitorul apropiat, anul 2022 e luat ca reper, atunci trebuie să aibă câteva aptitudini (skills). Asta arată un nou raport al Forumului Economic Mondial, care dă și o listă cu aptitudini și calificări a căror importanță va fi tot mai mare, în antiteză cu lista aptitudinilor care vor apune.

Ce au descoperit specialiștii WEF:

Faptul că tehnologia avansează foarte repede și schimbă foarte mult granițele dintre îndatoririle unei persoane și cele ale mașinilor și algoritmilor. Dacă transformările vor fi adaptate corect și înțelept, spun autorii, atunci vom avea locuri de muncă de calitate și o îmbunătățire a calității vieții în general. Daca nu, atunci criza forței de muncă se va adânci, iar polarizarea socială va fi și mai mare.

Iata aptitudinile care vor crește în importanță, versus cele care își reduc această importanță.

Deci nu va mai fi nevoie de dexteritate manuală, rezistență și precizie, potrivit raportului citat, ci de gândire analitică și inovare. Și nici de abilități de comunicare orală, sau de o memorie bună, acestea vor fi înlocuite cu învățarea activă. Creativitatea, originalitatea și inițiativa vor fi apreciate în continuare, dar e interesant faptul ca instalarea tehnologiei nu va mai fi un atu, cum este în prezent, și nici monitorizarea și controlul acesteia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Proiectul de Hotărâre de Guvern prin care 2.500 de școli vor primi granturi de 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar, aprobat în ședința Executivului de joi. Cîmpeanu: Este vorba de școli cu număr redus de elevi, din mediul rural, acolo unde rata de abandon în 2020 a fost de 26%

Executivul a aprobat, joi, Hotărârea de Guvern pentru lansarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, care va da undă verde pentru fondurile de 3,7 miliarde de euro destinate Educației pe…
Vezi articolul