LISTĂ Ce să înveți ca să faci față joburilor din 2022, potrivit Forumului Economic Mondial

3.551 de vizualizări
Învățarea unor materii nu mai are nicio legătură cu prezentul, iar dacă cineva vrea să fie calificat pentru ceea ce se va întâmpla în viitorul apropiat, anul 2022 e luat ca reper, atunci trebuie să aibă câteva aptitudini (skills). Asta arată un nou raport al Forumului Economic Mondial, care dă și o listă cu aptitudini și calificări a căror importanță va fi tot mai mare, în antiteză cu lista aptitudinilor care vor apune.

Ce au descoperit specialiștii WEF:

Faptul că tehnologia avansează foarte repede și schimbă foarte mult granițele dintre îndatoririle unei persoane și cele ale mașinilor și algoritmilor. Dacă transformările vor fi adaptate corect și înțelept, spun autorii, atunci vom avea locuri de muncă de calitate și o îmbunătățire a calității vieții în general. Daca nu, atunci criza forței de muncă se va adânci, iar polarizarea socială va fi și mai mare.

Iata aptitudinile care vor crește în importanță, versus cele care își reduc această importanță.

Deci nu va mai fi nevoie de dexteritate manuală, rezistență și precizie, potrivit raportului citat, ci de gândire analitică și inovare. Și nici de abilități de comunicare orală, sau de o memorie bună, acestea vor fi înlocuite cu învățarea activă. Creativitatea, originalitatea și inițiativa vor fi apreciate în continuare, dar e interesant faptul ca instalarea tehnologiei nu va mai fi un atu, cum este în prezent, și nici monitorizarea și controlul acesteia.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like