LISTA Certificatele care pot fi echivalate cu probele de competențe de la Bacalaureat 2023, publicate în Monitorul Oficial

8.312 vizualizări
Foto: John Schnobrich on Unsplash
Certificatele internaționale care sunt recunoscute de Ministerul Educației și care pot fi echivalate cu probele de certificare a competențelor lingvistice în limbi străine și de certificare a competențelor digitale de la bacalaureat 2023 au fost publicate în Monitorul Oficial.

În metodologia de examen este prevăzut faptul că elevii care au certificate recunoscute, prevăzute în această listă, pot să ceară echivalarea probelor de competențe.

„Recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale se fac în conformitate cu metodologiile de recunoaștere și echivalare și cu lista examenelor aprobate prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5219/2010 privind recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale cu probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiate pe parcursul învățământului liceal, respectiv de evaluare a competențelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, cu modificările ulterioare”, potrivit metodologiei.

Lista este în documentul următor:


5 comments
  1. Daca un elev a obtinut certificatul Cambridge PET B1 la admiterea in liceu, deci acum 4 ani, mai este valabil pentru echivalarea competentei la BAC?

  2. Nu vad in documentul publicat examenele ECDL. Mii de elevi au parcurs cursurile ECDL, au susținut examene serioase, iar acum sunt lăsați fără echivalarea probei de competențe digitale. Acești copii au greșit cu ceva?

    1. Echivalarea competentelor digitale este reglementata de anexa 3 a OMECTS 5219/2010. Prezentul ordin inlocuieste doar anexa 2 a ordinului din 2010, respectiv echivalarea limbilor de circulatie internationala studiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like