LISTĂ UPDATE Șapte școli din Sectorul 6 au culoare de îmbarcare – debarcare elevi, pentru a evita aglomerația în trafic. Sistemul „Kiss and Ride” va fi extins până pe 15 noiembrie

2.427 de vizualizări
Sistemul „Kiss and Ride” / Foto: Administrația Școlilor Sector 6
Șapte școli din sectorul 6 din București au implementat sistemul „Kiss and Ride”, un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, paznicul preia elevul. Până pe 15 noiembrie sistemul va fi extins, potrivit informațiilor transmise de Administrația Școlilor Sector 6, la solicitarea Edupedu.ro.

Lista școlilor din Sectorul 6 unde funcționează sistemul Sistemul „Kiss & ride”:

  1. Școala gimnazială Sf. Andrei, Aleea Parva 3-5 

Fluxul de trafic a fost separat pe o lungime de aproximativ 75 de metri, iar oprirea este permisă pentru 12 mașini simultan, care nu pot staționa mai mult de 20-30 de secunde.

  1. Școala gimnazială nr. 279, Aleea Callatis 1A

Bandă de circulație dedicată, cu o lungime de 40 de metri, ce permite oprirea simultană a șase mașini. Aleea Callatis și arterele adiacente au fost reglementate cu sens unic.

  1. Școala gimnazială nr. 156, Strada Dealul Țugulea 35

Bandă de 45 de metri lungime și este permisă oprirea simultană a opt mașini.

  1. Școala gimnazială nr. 59,  Strada Vlădeasa 9

Gard tip școală pentru separarea fluxurilor de trafic pe o lungime de aproximativ 40 de metri. Oprirea este permisă pentru șapte mașini simultan.

  1. Școala gimnazială nr. 311, Strada Gârleni 10 – Fluxuri de trafic separate pe o lungime de 35 de metri. Oprirea este permisă pentru șase mașini simultan.
  2. Școala gimnazială Orizont – aleea adiacentă Străzii Mihaela Ruxandra Marcu
  3. Școala gimnazială 142 – Str. Azurului; 

Până pe 15 septembrie, se va finaliza culoar la:

  1. Școala gimnazială 174

Sistemul ”Kiss and Ride” poate fi montat doar pe străzi cu sens unic, care primesc aprobare din partea Brigăzii Rutiere și a Comisiei Tehnice de Circulație a PMB.

Primarul Ciprian Ciucu a explicat, în aprilie 2023, că decizia de a monta al doilea sistem „kiss and ride” din Sectorul 6 a fost luată după ce părinții, cadrele didactice și locatarii din zona Școlii Sf. Andrei, unde a fost amplasat primul astfel de culoar, s-au arătat mulțumiți de el.

Acesta facilitează traficul din zona unității de învățământ și a scurtat și eficientizat timpul pe care părinții îl petrec în timp ce duc copiii la școală.

Citește și:
Sistemul “Kiss and Ride”, un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, paznicul preia copilul, a fost implementat și în Sectorul 6, la Școala Sfântul Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transformarea meritului în mită electorală, rețeta Deca-Iohannis pentru reforma Educației din România: bursele de merit de 450 de lei vor fi primite în acest an școlar și de primii opt elevi din cea mai bună clasă de a IX-a de la Colegiul „Sf Sava“, cu ultima medie 9,97, și de primii opt de la Liceul „Pallady“, cu medii între 6,72 și 5,10

Legea care a fost prezentată de președintele Klaus Iohannis și de ministrul Educației Ligia Deca drept „reformatoare“ pentru învățământul din România se pregătește să intre în vigoare, iar odată cu…
Vezi articolul