Sistemul “Kiss and Ride”, un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, paznicul preia copilul, a fost implementat și în Sectorul 6, la Școala Sfântul Andrei

2.051 de vizualizări
Scoala Sf. Andrei - sistemul kiss and ride / Foto: Ciprian Ciucu Facebook
Școala Sf. Andrei – sistemul “Kiss and ride” / Foto: Ciprian Ciucu – Facebook.com
Sistemul “Kiss and Ride” a fost montat la Școala Gimnazială Sf. Andrei de pe Aleea Parva din București. Este vorba despre un sistem “debarcare/îmbarcare”, un culoar pe unde părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, iar paznicul preia copilul pentru a-l conduce în siguranţă în curtea instituţiei de învăţământ, a anunţat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu pe Facebook, potrivit Agerpres.

“Astăzi s-a montat cel de-al doilea sistem ‘Kiss and Ride’, din Bucureşti. Un sistem de îmbarcare/debarcare. Haosul din jurul şcolilor este generalizat. Este nevoie de sistematizarea spaţiilor din dreptul şcolilor. Maşinile vin din toate direcţiile, în acelaşi timp, caută locuri în care să oprească, dau ocol peste ocol să găsească un loc de parcare, parchează pe oriunde, poluând şi crescând inconfortul în zonă. Cum funcţionează: un culoar pe unde părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, paznicul preia copilul. Copilul îşi ia la revedere de la părinte, apoi este condus de către paznic în siguranţă în curtea şcolii. Părintele pleacă apoi către muncă. Timp total pentru a lăsa copilul la şcoală este de aproximativ 20 – 30 de secunde. Simplu, în siguranţă, rapid, fără haos, fără blocaje, fără nervi, fără claxoane”, a explicat Ciprian Ciucu.

El a precizat că modelul va fi replicat acolo unde situaţia o permite. Potrivit lui Ciucu, multe şcoli din sector primesc elevi din localităţile învecinate, iar aceştia sunt aduşi la unităţile de învăţământ cu maşina.

“Ştiu şi care sunt criticile: da, părinţii nu ar trebui să aducă copiii la şcoală cu maşina. Asta, într-o lume ideală, unde şcoala este lângă casă. Dar, din păcate, metodologia de înscriere la şcoală a Ministrului Educaţiei permite de zeci de ani de zile viza de flotant. Foarte multe şcoli din Sectorul 6 primesc astfel elevi din Bragadiru, Domneşti, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni etc. Aceste reglementări se fac la nivel naţional, nu local. Noi facem tot ce putem şi ce nu putem schimba prin reglementare sistematizăm prin efortul nostru. Azi am început cu Şcoala Gimnazială Sf. Andrei de pe Aleea Parva, şcoala cu cea mai mare presiune demografică (din afara Bucureştiului) aflată în Sectorul 6. Radu Mihaiu, game on!”, a mai scris primarul Sectorului 6.

În urmă cu o săptămână, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţa montarea primului sistem ‘Kiss and Ride’ din Bucureşti.

“O idee simplă, dar pentru care am avut nevoie de aproape un an de la idee la implementare. Mulţumesc celor din ADP care au preluat ‘nebunia’ mea şi au propus diverse modele până am ajuns la cea avizată. Mulţumesc şi celor de la Brigadă şi de la CTC care au înţeles avantajele pe care le aduce această implementare atât pentru trafic, dar şi pentru siguranţa copiilor. De la anul, vom replica acest sistem la toate şcolile unde trama stradală ne permite”, scria primarul, pe reţeaua de socializare. 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate” – propunerea Consiliului Național al Elevilor

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor…
Vezi articolul

Cardurile pentru prima de carieră profesională din Bihor și Prahova au început să fie livrate abia pe 18 ianuarie, anunță Poșta Română, fără să precizeze motivul întârzierii / Cardurile ar fi trebuit să poată fi folosite în octombrie anul trecut

Livrarea cardurilor pentru prima de carieră profesională, în valoare de 500 de lei, din județele Bihor și Prahova a început abia pe 18 ianuarie, anunță Poșta Română într-un răspuns pentru…
Vezi articolul

Elevii cer ca autoritățile locale să deschidă audiențe online, să anunțe permanent numărul de cazuri de Coronavirus în comunități, numărul de izolați, de persoane testate, situația achizițiilor: Democrația a avut de suferit odată cu instaurarea stării de urgență

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului “transparentizarea activității autorităților publice locale, prin informarea permanentă a cetățenilor privind procesul decizional de la nivel local” cu privire la numărul de cazuri de…
Vezi articolul