Listele finale ale copiilor înscriși la clasa pregătitoare 2023, etapa a II-a, vor fi afișate luni, 10 iulie

3.252 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Listele finale ale copiilor înscriși la clasa pregătitoare, etapa a II-a, pentru anul școlar 2023-2024 vor fi afișate în data de 10 iulie 2023, potrivit calendarului oficial. Edupedu.ro a scris că a fost modificat calendarul luna trecută, când afișarea rezultatelor de la prima etapă s-a decalat cu aproape o săptămână pe fondul grevei din Învățământ.

Este vorba de copiii care nu au fost cuprinși în prima etapă, desfășurată până pe 12 iunie, sau care nu au participat la etapa anterioară de înscriere la școală.

În perioada 19 iunie și 10 iulie 2023 are loc procesarea la nivelul școlilor a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, precum și completarea în aplicația informatică a datelor din cererile-tip de înscriere, conform calendarului.

  • Înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024 – etapa I au început miercuri, 3 mai, și au durat până pe 18 mai, potrivit calendarului oficial. Calendarul a fost modificat pe 26 mai în a cincea zi de grevă generală a profesorilor și, apoi, din nou pe 7 iunie, când afișarea rezultatelor s-a mutat pe 12 iunie, față de 6 cât era stabilit inițial.
A doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare:

În perioada 13-16 iunie au avut loc:

  • depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la această etapă;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 19 iunie – 10 iulie are loc:

  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, conform Ministerului Educației.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. As dori sa știu dacă ISTRATE DAVID MATEI a fost admis la școală 116. Sunt plimbata de la școală la inspectorat și invers. Mulțumesc frumos Maria Iordache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor lasă de înțeles că noile legi ale educației nu vor intra în vigoare în 2023, iar organizația abandonează solicitările anterioare pentru un buget de 4,7% – 6% din PIB și cere „o creștere egală cu cel puțin 0,8% din PIB” față de anul trecut

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor abandonează, în premieră în ultimii ani, țintele de 6% din PIB (procentul prevăzut de Legea 1/2011) și 4,7% din PIB (media europeană, potrivit Eurostat). Aceștia…
Vezi articolul