VIDEO Monica Anisie, de Ziua Educației: Obiectivele Ministerului pentru anul trecut au fost îndeplinite cu succes

2.626 de vizualizări
Foto: edu.ro
„Obiectivele MEC au fost îndeplinite: încheierea anului şcolar în condiţii bune pentru elevi şi profesori şi susţinerea examenelor naţionale atât pentru elevi, cât şi pentru studenţi, dar şi susţinerea concursurilor pentru colegii noştri cadre didactice au fost obiective îndeplinite cu succes”, a declarat Monica Anisie luni, la o conferință organizată cu ocazia Zilei Educației.

De remarcat că ministrul Educației, Monica Anisie, a tradus astăzi sloganul UNESCOTeachers: Leading in crisis, reimagining the future” cu sintagma “Profesorii: gestionând criza, reimaginând viitorul“, gestiunea având un sens mai degrabă administrativ, decât termenul în engleză ce reprezintă “conducere”, “călăuzire”. Diferența dintre abordarea administrativă a ministrului și nevoile de conducere și călăuzire pe care le are școala românească au fost subliniate și de Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, în dezbaterea “Ziua Educației: Lecțiile pandemiei”.

Declarațiile principale ale ministrului Educației, Monica Anisie, cu ocazia Zilei Profesorului:

“Mă bucur că astăzi suntem aici, împreună, oameni care ne-am dedicat viața Educației. Noi, profesorii, ne-am dedicat viața acestor copii cărora le modelăm viitorul. Este Ziua Internațională a Educației și vă spun tuturor la mulți ani, să fiți sănătoți și să aveți grijă de acum înainte nu numai de a-i învăța pe elevii noștri, ci să aveți grijă și de sufletele lor.

Trebuie să ne adaptăm. Ați observat în cele două filme care au rulat că s-a repetat cuvântul adaptabilitate și este foarte important să conștientizăm că trebuie să ne adaptăm, să fim alături de copii, trebuie să continuăm învățarea în orice condiții. Semestrul al doilea al anului școlar trecut a reprezentat pe final un moment greu, dar cu toții ne-am unit forțele și l-am încheiat cu bine.

Obiectivele MEC au fost îndeplinite: încheierea anului şcolar în condiţii bune pentru elevi şi profesori şi susţinerea examenelor naţionale atât pentru elevi, cât şi pentru studenţi, dar şi susţinerea concursurilor pentru colegii noştri cadre didactice au fost obiective îndeplinite cu succes, dar aceste obiective nu puteau fi îndeplinite fără noi toţi şi acesta este meritul dumneavoastră.

Vă mulţumesc tuturor celor peste 75.000 de cadre didactice care s-au implicat în realizarea examenelor naţionale! Vorbim despre Evaluarea Naţională. Sau cele peste 50.000 de cadre didactice care au muncit în toată această vară pentru a realiza examenul de Bacalaureat. A

Am avut un altfel de an încheiat cu succes pentru că ne-am unit forţele şi putem face lucrul acesta să rămânem uniţi şi în anul şcolar 2020 – 2021, an şcolar care începe altfel cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor”, a arătat ministrul.

În toate videoconferințele pe care le-am avut cu miniștrii educației din UE, am fost apreciați pentru cum ne-am organizat și am desfășurat activitățile ca educația să continue. Să nu uităm că România a fost nominalizată la UNESCO pentru programul teleșcoala.

Am foarte mare încredere în toți colegii mei profesori și sunt convinsă că putem demonstra că putem să construim împreună România Educată.


7 comentarii
  1. Da un elev de 13 ani invata la ora de latina ,un fel de istorie ,cu profesoara de romana ,ora neaparat obligatorie ,cel mai mare interes al unui copil de 13 ami.Multumim mult pentru realizare,beafta in continuare

  2. Cea mai mare realizare ,aminarea de a reduce orele elevilor.Un elev de clasa a saptea cu 34 de ore lá scoala dupa care sa mai invete si sa si faca temele pentru ziua de miine.Invata la ora de latina ,un fel de istorie ,cu profesoara de romana ,ora neaparat obligatorie ,cel mai mare interes al unui copil de 13 ami.Multumim mult pentru realizare,beafta in continuare

  3. Ati avut ca obiectiv reducerea numarului de ore pe care un scolar le petrece la scoala. Si cum l-ati indeplinit? Simplu, l-ati amanat. Ati restructurat materia, care este in unele cazuri, nu la toate materiile, inutila? Raspuns: nu. Deci ce obiective ati indeplinit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
salarizare pe baza de performanță pentru profesori

Propunerile de schimbare a Educației ale partidelor care au intrat în noul Parlament, conform rezultatelor parțiale de la alegeri: De la salarizare pe baza de performanță pentru profesori, până la vouchere pentru formare și școală cu program prelungit

Fie că vor salarizarea pe bază de performanță a profesorilor, desființarea inspectoratelor școlare, un nou curriculum, vouchere pentru formarea cadrelor didactice sau școală masă caldă și cu program prelungit în…
Vezi articolul

Sindicatele profesorilor cer vaccinarea antigripală gratuită pentru cadrele didactice. Hancescu: „Colegii noștri sunt îngrijorați de ce se poate întâmpla”

Sindicatele profesorilor cer autorităților ca „angajații din sistemul de educație să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Libere din…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către Parlament, Guvern și Președinte, semnată de peste 70 de ONG-uri, care solicită: „Respectarea dreptului la viață și sănătate al copiilor, prin inițierea și implementarea unor măsuri urgente”

Peste 70 de organizații din domeniile social, educație, sănătate, ocupare, locuire solicită printr-o scrisoare deschisă Guvernului României, Parlamentului României și Administrației Prezidențiale să fie consultate în mod real în procesul…
Vezi articolul