Orban, despre solicitarea lui Cioloș: Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat în mandatul său

1.275 de vizualizări
“Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa 4 luni de zile, din cauza pandemiei, din cauza stării de urgență cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat o situație în care este necesară începerea școlii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Șeful executivului a afirmat că “orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare copil are nevoie de procesul educațional. Acest proces educațional este fundamental în dezvoltarea fiecărui elev. (…) Îi rog pe părinți să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de siguranță sanitară”.

Întrebat cum comentează faptul că liderul PLUS, Dacian Cioloș, a cerut demisia ministrului Educației, Ludovic Orban a răspuns: “Acum o lună dl Cioloș cerea depolitizarea educației. Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat la Ministerul Educației în timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună și acum, când nu mai e în aceeași formă de guvernare cu dumnealui, nu mai e bună?”

Ludovic Orban, cele mai importante declarații:
 • “Eu am încredere în dascălii din România, în sistemul de educație din România, sunt convins că la școală copilul va fi mai puțin expus decât pe terenul de joacă sau în alte locuri. Vom urmări respectarea regulilor de protecție sanitară, orice disfuncționalitate ar putea să apară
 • Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu direcțiile de sănătate publică, cu directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor.
 • Sigur că și părinții trebuie să aibă încredere.
 • Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa 4 luni de zile, din cauza pandemiei, din cauza stării de urgență cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat o situație în care este necesară începerea școlii.
 • Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare copil are nevoie de procesul educațional. Acest proces educațional este fundamental în dezvoltarea fiecărui elev.
 • Decizia de a începe anul școlar e o decizie care era clară, din punctul meu de vedere.
 • Sigur că există temeri, că există aspecte care nu sunt perfecte, dar pot fi remediate.
 • De regulă, am lăsat la latitudinea Consiliilor de Administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.
 • Îi rog pe părinți să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de siguranță sanitară
 • Am văzut că dl Cioloș cere concursuri de director. Eu știu că mulți dintre directori sunt în funcții în urma concursurilor organizate în mandatul său
 • Acum o lună dl Cioloș cerea depolitizarea educației. Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat la Ministerul Educației în timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună și acum, când nu mai e în aceeași formă de guvernare cu dumnealui, nu mai e bună?
 • Chiar și cu școala suspendată, a existat o rată de infectare pe populația școlară de peste 6%. Au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să fie la școală. Dacă vor apărea cazuri… nu ne dorim, dar pot veni unii deja infectați, fără să știe. Părinții pot să ia decizia ca elevul să nu meargă la școală, să fie doar online, în caz de necesitate. Nu trebuie să privim în panică sau cu neîncredere tot acest proces. Vom urmări modul cum începe școala, vom încerca să corectăm orice situație apare”.
Citește și:
Dacian Cioloș: Monica Anisie ar trebui să plece de la minister de urgență / Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Locuri speciale în licee

Asociația americană de Psihologie Organizațională răspunde în scandalul legat de Testele de Personalitate, generat de Documentarul HBO Max “Persona: Adevărul întunecat din spatele testelor de personalitate”: Evaluările conforme standardelor moderne pot prezice candidații care vor performa cel mai bine

Asociația americană de Psihologie Industrială și Organizațională a lansat public o serie de precizări cu privire la realizarea evaluărilor de personalitate la locul de muncă, după ce documentarul “Persona: Adevărul…
Vezi articolul