Mai multe districte școlare și autorități din SUA vor să excludă opțiunea școlii online la toamnă. Experții spun că nu este o idee bună

924 de vizualizări
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com
Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com
Unele districte școlare, autorități locale și statale din SUA doresc să elimine complet opțiunea școlii online în următorul an școlar, când toate instituțiile de învățământ din această țară sunt așteptate să reia predarea față în față. Ideea este privită cu îngrijorare de experți, care fac trimitere atât la avantaje ale predării la distanță, cât și la riscurile asociate în continuare pandemiei Covid-19, relatează Education Week.
  • O astfel de intenție a fost exprimată, recent, chiar de primarul New York-ului, Bill de Blasio – citește pe larg aici

EdWeek o citează pe Robin Lake, CEO al Centrului pentru Reinventarea Educației Publice din SUA, potrivit căreia “toată lumea vrea să revină la normal. Dar să revii brusc la normal, când știm că asta nu a funcționat cum trebuie pentru prea mulți copii – acesta este adevăratul pericol. (…) Vor obliga districtele școlare familiile să își ducă din nou copiii la școală? Aceasta nu e o perspectivă prea bună.”

Este citat și Dan Domenech, director al Asociației Directorilor Școlari (AASA), potrivit căruia puține districte sunt, totuși, dornice să revină la predarea exclusiv față în față, cele mai multe dorind să păstreze, într-o formă sau alta, opțiunea online, pe care o consideră importantă din mai multe puncte de vedere: îi ajută pe copii în recuperarea materiei, le permite să avanseze atunci când au ajuns să stăpânească materia la zi etc. El crede, însă, că s-a ajuns în faza în care învățarea la distanță nu mai e de dorit pentru mulți și, drept urmare, sunt persoane în ochii cărora școala online și cea față în față se exclud reciproc.

EdWeek arată că, în timp ce Los Angeles, Philadelphia, Portland păstrează opțiunea predării la distanță pentru elevi, alte districte – precum New York – vor să o elimine complet, iar altele – precum District of Columbia, Chicago sau localități din Texas – vor permite predarea la distanță doar în anumite condiții foarte stricte.

  • Potrivit datelor agregate de publicația menționată, 16 state americane cer sau se așteaptă ca toți elevii să se întoarcă la clase din toamnă, dar doar câteva au interzis sau restricționat aspru predarea online.

Sursa citată face trimitere și la sondaje de opinie, precum unul realizat luna trecută de o asociație a părinților, care arată că 20% dintre părinți vor ca, în toamnă, copiii lor să meargă urmeze cursurile doar la distanță. Un alt sondaj, desfășurat la comanda mai multor organizații, inclusiv de profesori, a arătat că peste un sfert dintre părinți se simt în continuare reticenți față de ideea de a-și trimite copiii fizic la școală.

Un sondaj în rândul directorilor școlari a arătat, de asemenea, că o treme doresc să păstreze opțiunea învățării la distanță pentru orice familie, iar mai bine de jumătate au spus că o vor folosi în diverse circumstanțe, cum ar fi absența copiilor pe motiv de boală.

Photo 126817427 © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea din California, una dintre cele mai prestigioase din SUA, va plăti aproape 250 de milioane de dolari la peste 200 de femei abuzate sexual de un medic ginecolog care a lucrat la clinica medicală din campus vreme de 35 de ani. Ginecologul, acuzat de alte 5.500 de femei de aceeași crimă

Universitatea din California (UCLA) a fost de acord să plătească aproape 250 de milioane de dolari la peste 200 de femei care susțin că au fost agresate sexual de un…
Vezi articolul

Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas…
Vezi articolul

Tudor Chirilă despre educația sexuală în școli: Faptul că devine parte dintr-o materie care se predă în mod singular și nu în legătură cu alte materii cum ar fi biologie, deci nu se face transdisciplinar, duce la o pierdere din eficiență

Introducerea Educației sexuale în școli sub forma unui modul într-o nouă materie obligatorie pentru elevii claselor V-XII, deci predarea ei “în mod singular” și nu transdisciplinar în legătură cu biologia,…
Vezi articolul