Mai multe districte școlare și autorități din SUA vor să excludă opțiunea școlii online la toamnă. Experții spun că nu este o idee bună

899 de vizualizări
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com
Foto: 126817427 © Koba Samurkasov | Dreamstime.com
Unele districte școlare, autorități locale și statale din SUA doresc să elimine complet opțiunea școlii online în următorul an școlar, când toate instituțiile de învățământ din această țară sunt așteptate să reia predarea față în față. Ideea este privită cu îngrijorare de experți, care fac trimitere atât la avantaje ale predării la distanță, cât și la riscurile asociate în continuare pandemiei Covid-19, relatează Education Week.
  • O astfel de intenție a fost exprimată, recent, chiar de primarul New York-ului, Bill de Blasio – citește pe larg aici

EdWeek o citează pe Robin Lake, CEO al Centrului pentru Reinventarea Educației Publice din SUA, potrivit căreia “toată lumea vrea să revină la normal. Dar să revii brusc la normal, când știm că asta nu a funcționat cum trebuie pentru prea mulți copii – acesta este adevăratul pericol. (…) Vor obliga districtele școlare familiile să își ducă din nou copiii la școală? Aceasta nu e o perspectivă prea bună.”

Este citat și Dan Domenech, director al Asociației Directorilor Școlari (AASA), potrivit căruia puține districte sunt, totuși, dornice să revină la predarea exclusiv față în față, cele mai multe dorind să păstreze, într-o formă sau alta, opțiunea online, pe care o consideră importantă din mai multe puncte de vedere: îi ajută pe copii în recuperarea materiei, le permite să avanseze atunci când au ajuns să stăpânească materia la zi etc. El crede, însă, că s-a ajuns în faza în care învățarea la distanță nu mai e de dorit pentru mulți și, drept urmare, sunt persoane în ochii cărora școala online și cea față în față se exclud reciproc.

EdWeek arată că, în timp ce Los Angeles, Philadelphia, Portland păstrează opțiunea predării la distanță pentru elevi, alte districte – precum New York – vor să o elimine complet, iar altele – precum District of Columbia, Chicago sau localități din Texas – vor permite predarea la distanță doar în anumite condiții foarte stricte.

  • Potrivit datelor agregate de publicația menționată, 16 state americane cer sau se așteaptă ca toți elevii să se întoarcă la clase din toamnă, dar doar câteva au interzis sau restricționat aspru predarea online.

Sursa citată face trimitere și la sondaje de opinie, precum unul realizat luna trecută de o asociație a părinților, care arată că 20% dintre părinți vor ca, în toamnă, copiii lor să meargă urmeze cursurile doar la distanță. Un alt sondaj, desfășurat la comanda mai multor organizații, inclusiv de profesori, a arătat că peste un sfert dintre părinți se simt în continuare reticenți față de ideea de a-și trimite copiii fizic la școală.

Un sondaj în rândul directorilor școlari a arătat, de asemenea, că o treme doresc să păstreze opțiunea învățării la distanță pentru orice familie, iar mai bine de jumătate au spus că o vor folosi în diverse circumstanțe, cum ar fi absența copiilor pe motiv de boală.

Photo 126817427 © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea “Babeș-Bolyai” reia, în toamnă, cursurile cu prezența fizică pentru studenții vaccinați, care au trecut prin boală sau care se testează regulat. Ceilalți participă online

Studenții Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca vor putea participa fizic la cursuri din octombrie, când va începe noul an universitar, dar numai în anumite condiții. Anume, dacă sunt vaccinați împotriva…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești: Premierul Cîțu nu a acceptat nimic în privința gratuității transportului feroviar, din “motive ideologice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă, într-un comunicat de presă, “indignarea” față de refuzul premierului Florin Cîțu privind gratuitățile de transport pentru studenți, în discuțiile avute…
Vezi articolul