Majorarea cu până la 200% a taxelor la Facultatea de Drept a fost respinsă de Consiliul de Administrație al Universității din București

1.707 vizualizări
Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti / Sursa: Facebook
Majorarea cu până la 200% a taxelor de școlarizare, propusă de Facultatea de Drept pentru a se aplica de anul viitor studenților la master și doctorat, a fost respinsă astăzi, 17 martie 2020, de Consiliul de Administrație al Universității București. Facultatea de Drept trebuie să revină cu o nouă propunere, iar decizia finală va aparține Senatului Universității, care se va întruni online mâine. Taxele propuse pentru nivelul licență au fost acceptate de conducerea Universității, care le-a respins doar pe cele pentru master și doctorat.

În ceea ce privește taxele la masterat și doctorat, membrii Consiliului de Administrație au validat propunerile venite dinspre consiliile facultăților noastre, mai puțin cea înaintată de Facultatea de Drept. Astfel, s-a solicitat din partea Consiliului de Administrație o nouă propunere de taxe pentru cele două cicluri de studiu. Decizia finală aparține Senatului universității”, a declarat pentru Edupedu.ro Mirabela Amarandei, directorul Direcției de Politici Publice din cadrul Universității din București.

Decizia Consiliului de Administrație al Universității din București vine după ce organizațiile studențești au cerut conducerii universității să respingă propunerea de creștere a taxelor de școlarizare la Facultatea de Drept a Universității București. 

Concret, Facultatea de Drept a decis în urmă cu o săptămână, în Consiliul facultății, să majoreze cuantumurile taxelor de școlarizare pentru studenții înmatriculați începând cu anul universitar 2020-2021, astfel:

  • Pentru programul de nivel licență – de la 3.500 la 5.450 lei pe an, reprezentând o creștere de 55,71%;
  • Pentru programul de nivel masterat – de la 3.800 la 10.900 lei pe an, reprezentând o creștere de 186,84%;
  • Pentru programul de nivel doctorat – de la 6.500 la 22.400 lei pe an, reprezentând o creștere de 244,61%.

Cifrele au fost făcute publice de Asociaţia Studenţilor în Drept (ASD), susținută apoi de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Astăzi, 17 martie, Consiliul de Administrație al Universității din București a decis în ședință online respingerea cuantumului taxelor de școlarizare propuse la masterat și doctorat de Facultatea de Drept și a acceptat majorarea propusă la nivelul licență.

Potrivit autonomiei universitare, fiecare consiliu al facultăților propune un cuantum al taxei de școlarizare pentru studenții care vor urma programele de studii la taxă, iar propunerea este înaintată Consiliului de Administrație al Universității, care are mandat de validare. Decizia finală aparține Senatului Universității din București.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții cer reintroducerea în legea educației a incompatibilității rector-parlamentar, posibilitatea demiterii rectorului de către senatul universitar, eliminarea condamnaților din conducerea universităților și aplicarea masteratului didactic

Studenții cer reintroducerea în legea educației a incompatibilității dintre funcția de rector și cea de parlamentar sau lider de partid. În plus, orice condamnare definitivă trebuie să atragă încetarea imediată…
Vezi articolul