„Make It 16”: Curtea Supremă din Noua Zeelandă a stabilit că vârsta minimă de 18 ani pentru vot este discriminatorie

222 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Curtea Supremă din Noua Zeelandă a hotărât, luni, că actuala vârstă minimă pentru vot, 18 ani, este discriminatorie, forţând parlamentul să discute dacă aceasta ar trebui să fie redusă, relatează Reuters, citată de News.ro și preluată de G4Media.ro.

Cazul este judecat de instanţele din Noua Zeelandă din 2020 şi a fost iniţiat de grupul Make It 16, care vrea ca vârsta minimă pentru a avea drept de vot să fie 16 ani.

Curtea Supremă a constatat că actuala vârstă minimă, de 18 ani, nu este în conformitate cu Declaraţia Drepturilor, care prevede că oamenii au dreptul de a nu fi discriminaţi pe motiv de vârstă atunci când ajung la 16 ani.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Foto: © RoibulDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Niciun elev din România nu mai primește mâncare la școală în programul „Masa caldă“, deși am intrat în a treia săptămână de școală. Guvernul a alocat bani doar până în iunie, iar secretarul de stat Florian Lixandru anunță că Ministerul Educației abia acum pregătește normele de aplicare, cu bani rămași din perioada grevei profesorilor, pentru septembrie-decembrie

Niciun elev din România nu a primit Masa caldă în școală de pe 11 septembrie de când au început cursurile acestui an școlar. Abia în aceste zile se lucrează la…
Vezi articolul

Ministerul Educației încalcă legea Educației: Peste 20 de acte normative ar fi trebuit să intre în vigoare, printre care și ordinul privind aprobarea profilului absolventului de care sunt legate noile planuri-cadru pentru liceu

Printre cele peste 20 de acte normative pe care Ministerul Educației întârzie să le finalizeze care pun în aplicare prevederi din legea Educației intrată în vigoare în septembrie 2023 se…
Vezi articolul

Aproape 4 din 5 elevi de clasa a VIII-a, din mediul rural, nu au luat 5 la simularea evaluării la Matematică în județul Iași / La clasa a XII-a a scăzut numărul celor care ar lua notă de promovare pentru toate profilurile

39.58% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Iași au luat note mai mari sau egale cu 5, la ambele probe, la simularea Evaluării Naționale 2023, organizată de Inspectoratul…
Vezi articolul