Mama unui elev, cercetată penal după ce a prezentat la școală un certificat fals de vaccinare anti-Covid-19

2.553 de vizualizări
Foto: © maramade | Dreamstime.com
Mama unui elev de 13 ani de la Liceul “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca este cercetată penal pentru fals și uz de fals, după ce a prezentat la școală un certificat fals de vaccinare anti-COVID-19 pentru fiul său, informează poliția, potrivit Agerpres.

“În cursul zilei de ieri, 21 octombrie a.c., Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost informată de reprezentanţi ai DSP Cluj cu privire la o posibilă situaţie de prezentare a unui Certificat de vaccinare împotriva COVID-19 fals. Documentul respectiv ar fi fost prezentat în cadrul unei unităţi de învăţământ din municipiul Cluj-Napoca, de către un minor care frecventa cursuri la acea instituţie. Au fost demarate verificări pentru stabilirea autenticităţii documentului, în funcţie de rezultat urmând a fi dispuse măsurile legale”, se arată într-o informare transmisă vineri de IPJ Cluj.

  • Potrivit sursei citate, pe numele femeii a fost deschis un dosar penal pentru fals şi uz de fals.

Conform unor surse judiciare, femeia a susţinut iniţial că şi-ar fi vaccinat copilul cu Johnson & Johnson în judeţul Timiş, iar apoi şi-a schimbat declaraţia, susţinând că vaccinarea ar fi fost făcută în Bucureşti, mai scrie Agerpres.

Foto: © maramade | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Totul e dubios in această stire.
    1. La școală nu cere nimeni certificat
    2. Dacă elevul era vaccinat cu Johnson nu putea fi decât major deci nu avea de ce sa il prezinte mama.
    3. Pe certificat apare judetul de vaccinare si numele operatorului de date deci nu prea avea cum sa încurce județele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca despre ce se va întâmpla cu profesorii elevilor care sunt sub nivelul analfabetismului funcțional: Vrem să avem împreună cu inspectoratul școlar planuri dedicate de monitorizare și intervenție, inclusiv să identificăm nevoia de formare continuă a profesorului / Trebuie să promovăm mai multă învățare prin investigație, mai multă învățare bazată pe proiecte

Elevii din România vor fi testați anual pe o platformă pe care Ministerul Educației vrea să o construiască în perioada următoare, aceasta este una dintre măsurile enunțate de Ligia Deca…
Vezi articolul

„Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online”, scrie PNL în Programul de guvernare pe Educație. Există „nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”

Partidul Național Liberal, aflat la guvernare, afirmă în programul de guvernare propus electoratului, la capitolul legat de Educație, că “este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare…
Vezi articolul

Ligia Deca: Fiecare școală ar trebui să aibă dotări noi în clase, în laboratoare, în atelierele de practică, sălile de sport, ba chiar și în cabinetele de consiliere școlară în acest an. Este un an de vârf

În acest an vor fi cele mai mari investiții în școlile din România, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, Ligia Deca, la Bistrița, săptămâna trecută. Ministrul a spus că până…
Vezi articolul

Colegiul Goethe din București rămâne din nou fără conducere. Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea ca director, pentru că Forumul Democrat al Germanilor nu i-a dat acordul – decizie a Inspectoratului Școlar București

Colegiul German Goethe din București rămâne din nou fără director, după ce Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în ședința de astăzi a Inspectoratului Școlar București. Reprezentanți ai Inspectoratului au…
Vezi articolul