Maria Manea, despre săptămâna de școală care se suprapune cu Evaluarea Națională: Nu vor fi organizate cursuri cu prezență fizică în timpul probelor de examen, ci după, acolo unde acest lucru este posibil / În centrele zonale de evaluare orele vor fi exclusiv online

35.978 de vizualizări
Foto: ISJ Arges
În nicio școală în care elevii susțin Evaluarea Națională 2021 „nu vor fi organizate cursuri cu prezență fizică în timpul probelor de examen”, a precizat Maria Manea, secretarul de stat din Ministerul Educației pentru Edupedu.ro. Aceasta a făcut mențiunea pentru a clarifica eventualele interpretări care ar putea apărea după anunțul de luni dimineața în care ea, președinte al comisiei naționale de examen, spunea că în perioada examenului propriu-zis școlile trebuie să se organizeze astfel încât elevii din celelalte clase să vină fizic la școală.

Vor fi organizare cursuri cu celelalte clase doar „după încheierea probelor de la Evaluarea Națională, acolo unde, repet, acest lucru este posibil din punctul de vedere al infrastructurii, numărului de formațiuni de studiu și al situației epidemiologice specifice acelei școli”, a declarat Maria Manea.

”Consiliul de Administrație al unităților de învățământ, desemnate centre de examen, va decide, raportat la infrastructura unităților, la numărul de formațiuni de studiu și la situația epidemiologică, modalitatea de organizare și desfășurare a procesului instructiv educativ al celorlalte formațiuni de studiu.

În situația în care se decide organizarea acestui proces cu prezența fizică a elevilor, programul cursurilor va fi stabilit după finalizarea zilnică a activității comisiei de examen din respectiva unitate. Așadar, nu vor fi organizate cursuri cu prezență fizică în timpul probelor de examen, respectiv în timpul desfășurării activităților specifice din centrul de examen, ci după încheierea acestora, acolo unde, repet, acest lucru este posibil din punctul de vedere al infrastructurii, numărului de formațiuni de studiu și al situației epidemiologice specifice acelei școli”, a spus secretarul de stat pentru Edupedu.ro.

Maria Manea a mai spus că în școlile care sunt centre zonale de evaluare, adică în care se corectează lucrările, cursurile vor trece exclusiv online.

„În cazul unităților de învățământ-centre zonale de evaluare – procesul instructiv educativ se va organiza exclusiv online. În situația în care au fost selectate la nivel județean centre zonale de evaluare altele decât unitățile de învățământ, avem exemple în țară, în mod evident că acolo nu se impune scenariul online, pentru că nu exista proces instructiv educativ”, potrivit oficialului.

Reamintim că ultima săptămână de școală pentru elevii din clasele P-VII și IX-XI, perioada 21-25 iunie, se suprapune peste probele de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a, care au loc între 22 și 25 iunie 2021.

Calendar Evaluarea Națională 2021
 • 07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională se face automat de către școli, elevii sau părinții nu trebuie să depună nicio cerere
 • 11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
 • 22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
 • 24 iunie 2021                   Matematica – probă scrisă
 • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Foto: ISJ Argeș


10 comments
 1. Ăștia chiar că nor auzit la viața lor de școală,, de ani de zile daca nu de 32de ani ,se suprapun examenele cu orele, , și apropo Mio dat vacanta in aprilie că sami taie din salar, făină treaba

  1. Una, doua trecem în online.
   Care online?? Ați cerut tabletele copiilor înapoi. Mai mult, cei care le-au stricat dau 600 lei. Le luați înapoi ca să le casați, să mai luați niște bani…așa ei le reparau și le foloseau. În toamna dacă trecem în online( ca doar știm cu 7 luni înainte ca vine valul 4) iar va fi haos, nu vor fi dispozitive.

  2. Desteapta asta declara ceva dimineata si altceva seara si spune ca n-au inteles profesorii. Daca ea a declarat dimineata ca setin orele fizic cu profesori inlocuiitori de la clasa a opta si apoi a spus ca online, noi suntem aia nebunii??

 2. Își imaginează cineva că se vor face cursuri online ultima săptămână de școală?
  Parcă nu erau eficiente orele online, de-asta am stat o lună în vacanță în aprilie și am lungit școala cu o săptămână.
  Deci, până la urmă, ce am câștigat?

 3. Ce cursuri ,la noi de 25 de ani de la 1 iunie nu se fac cursuri,pierdere de timp pentru elevi,socializare pentru profesori.De asemenea ,la toate vacantele din timpul anului scolar cu 7-10 zile nu se fac cursuri.Toata lumea stie asta,ministerul ,inspectoratele scolare stiu dar se fac ca ploua.

 4. Orice elev este obligat sa se inscrie la evaluarea nationala?
  Daca un elev nu se inscrie / nu se prezinta la evaluarea nationala , se poate inscrie in prima etapa de admitere din invatamantul profesional?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O nouă simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, în perioada 17-19 aprilie, organizată de Inspectoratul Școlar Iași / Directorii de școli decid înscrierea la simulare

Elevii din județul Iași ar putea susține în perioada 17-19 aprilie o nouă simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași.…
Vezi articolul