Marius Nistor, lider sindical: La protestul de la Cotroceni vor fi 20.000 de colegi din București, dar și din țară / Președintele Klaus Iohannis are obligația ca președinte și profesor să discute cu liderii sindicali din învățământ

713 vizualizări
Protestele profesorilor, în Bucuresti, mai 2023 / Foto: INQUAM Photos Octav Ganea
Liderul Federației Sindicale din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, luni seară, la B1 TV, că se așteapta ca la protestul de marți de la Cotroceni să vină „20 de mii de colegi din București, dar și din țară”. Nistor a mai spus că președintele Klaus Iohannis are obligația ca președinte și profesor să discute cu liderii sindicali din învățământ.
  • Liderul Sindicatului Spiru Haret Timiș, Virgil Popescu, a declarat la B1 TV, că la prima vedere oferta nu este acceptabilă. ”Este o manevră a guvernului. Aceste vouchere, prime nu mă interesează. Mă interesează o mărire de salariu de 25% așa cum au cerut sindicatele”, a mai spus Popescu.

Liderul sindical a mai precizat că luni seara a avut o întâlnire cu alți colegi din țară și că vor transmite noua ofertă a guvernului către fiecare unitate de învățământ din țară, urmând ca pănă mâine să se decidă dacă va fi acceptată sau nu.

Guvernul le-a făcut luni seara o nouă ofertă sindicatelor din învățământ pentru a renunța la grevă, mărind bonusul de 2500 la 4000 de lei, care să fie acordat în două tranșe. Amintim că până acum profesorii au respins acest ajutor de tip „voucher”, pe care l-au catalogat „ajutor social”, în condițiile în care revendicarea principală a cadrelor didactice este majorarea cu 25% a salariului profesorului debutant care în prezent este de 2.400 de lei pe lună.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


1 comment
  1. Nu mai asteptati sa va primeasca presedintele pentru ca este prea important si lipsa de timp il va face sa va paseze la un alt ,,consilier,,. Nu stiti ca marea masa a profesorilor sunt un continuu ,,ghinion,,?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like