Mega-contractul de 165 milioane de lei pentru wireless în școli a fost câștigat de Telekom România, care subcontractează către Nova Tech – condusă de un fost manager al lui Sebastian Ghiță

2.171 de vizualizări
angajatori caută să recruteze studenți
Foto: Pexels.com
Licitația de 165 de milioane de lei pentru wireless în școli a fost câștigată de un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications, scrie HotNews.ro. Compania subcontractează către Nova Tech Integrated Solutions (38%), Intech Solutions (7,5%) și Croatian Telekom, potrivit datelor publicate în SICAP, iar acționarul majoritar al Nova Tech este a fost manager la compania fondată de Sebastian Ghiță, Asesoft International, potrivit sursei citate.

Consorțiul declarat câștigător trebuie să doteze 4.500 de școli gimnaziale cu echipamente wireless, să creeze infrastructura necesară folosirii resurselor și serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educație la minimum 2.000 de școli și să crească ponderea profesorilor care folosesc internetul prin wireless-campus la 15%.

Amintim că licitația a fost intens discutată în subteranele PSD, fiind unul dintre motivele pentru care Liviu Dragnea a amenințat în urmă cu un an că va scoate SRI din procedura de aprobare a marilor contracte de IT, potrivit surselor G4Media.ro. Detalii aici despre luptele subterane pentru atribuirea contractului.

Profit.ro scria în martie anul trecut că fostul director de vânzări către stat al Asesoft, Andrei Cruceru, și-a ridicat participația la Nova Tech Integrated Solutions – “una din firmele care va furniza SRI sistemul IT de control al banilor publici”. Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu – 5% și Liviu Mircea Uruc – 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță conform informațiilor vehiculate în presă, scria atunci Profit.ro.

Atât Orange, cât și Huawei au ieșit din cursa pentru câștigarea contractului wireless în școli, relatează Cursdeguvernare.ro.

Citește și:

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministrul Cercetării: Guvernul a depus un memorandum pentru statutul de observator în cadrul consorțiului ELI-ERIC / Secretar de stat: Excluderea României ca membru gazdă, având cel mai puternic laser din lume, a fost o premieră

Săptămâna trecută “a fost un moment important în evoluția proiectului laserului de la Măgurele, aprobarea de către Guvern a intenției României de a face parte din consorțiul care va administra…
Vezi articolul

BREAKING Săptămâna viitoare toate școlile din județul Cluj ar putea trece în sistem online, susține ministrul Sănătății: În anumite județe sistemul de sănătate “dă semne de blocare” / 7 județe au trecut de 50% grad de ocupare a paturilor COVID

În prezent, județul Cluj are o rată de ocupare a paturilor cu bolnavi Covid-19 este de 67,5% – județ cu cea mai mare rată, (n.red. criteriu pentru intrarea școlilor online…
Vezi articolul

Testare obligatorie bisăptămânală pentru elevii și personalul didactic, nedidactic și auxiliar din școli, solicitată de Consiliul Național al Elevilor. Organizația remarcă lipsa de coerență la nivel înalt: Stânga nu știe ce face dreapta în Guvernul României

Într-un comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor (CNE), reprezentanții acestora susțin că “impredictibilitatea din sistem și lipsa de asumare a unor decizii ferme și adaptate contextului în care…
Vezi articolul

Repartiția candidaților la Rezidențiat 2023 în timp real: poziția la care s-a ajuns, locurile și posturile disponibile / După prima zi, la Medicină au rămas neocupate 3.201 locuri și posturi / UPDATE: Situația locurilor neocupate la finalul zilei de 27 noiembrie

Ministerul Sănătății a pus la dispoziția candidaților pagina web repartitie.ms.ro unde se pot urmări în timp real poziția la care s-a ajuns în timpul repartiției, locurile și posturile rămase disponibile…
Vezi articolul

AUDIO O învățătoare din Târgu Mureș, către elevii ei de clasa a III-a: „Ce-i în capul ăsta al tău, groapă de nisip? Creier în niciun caz”, „minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap ca altul, și moldovean și…”, / Un părinte a făcut multiple sesizări la autorități, fără niciun rezultat: Fata mea merge la psiholog. A lovit-o cu cartea în cap, a luat-o de maxilar, a bruscat-o din bancă

Injurii, umilințe, ton ridicat și ironii batjocoritoare adresate de o învățătoare elevilor ei se pot auzi pe înregistrările trimise Edupedu.ro de părintele unui copil din clasa a III-a de la…
Vezi articolul