Mesajul unui cadru didactic către elevi: Profesorii vor muta cerul și pământul pentru a da sens acestui an școlar, zdruncinat de COVID-19, nu vă cerem decât să aveți încredere în noi

10.685 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Profesorii vor muta cerul și pământul pentru a da sens acestui an școlar, zdruncinat de COVID-19, scrie profesoara Cristina Stan, de la Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Ploiești, județul Prahova, într-un mesaj primit de Edupedu.ro și adresat elevilor.

Cadrul didactic trece în revistă pe scurt întâmplările ultimelor luni, le spune elevilor că profesorii s-au informat și au învățat în vacanța aceasta pentru a preda chiar și în condiții dificile, de suspendare a cursurilor. Apoi explică pe înțelesul copiilor cum va fi primirea la școală, pe 14 septembrie, pentru ca la final să le le ceară acestora și părinților să aibă încredere.

Redăm mesajul integral al profesoarei Cristina Stan:

Gânduri la început de an școlar

Dragul meu elev, 

După câteva luni de izolare, în care nu ți-ai văzut colegii decât pe Wathsapp, Zoom, GoogleMeet sau pe Adservio și i-ai întâlnit doar în clasa virtuală, luni in care, tu poate nu te-ai bucurat așa cum se cuvine de vacanță, iar noi, profesorii tăi am căutat, ne-am informat, am participat la cursuri și webinarii pentru a găsi cele mai bune soluții pe care să le folosim pentru orice variantă de predare s-ar impune, din cauza pandemiei, iată, luni, 14 septembrie este începutul anului școlar. 

Ai fost obișnuit să fii întâmpinat cu căldură în fiecare dimineață de doamna învățătoare, să ieși la tablă, să interacționezi cu cei din clasă, să te joci in pauze cu colegii tăi, să vă plimbați de mâna pe holurile școlii, să vă îmbrățișați între voi sau să o cuprindeți pe doamna într-o imbrățișare largă la sfârșitul orelor de curs.

Anul acesta va fi altfel…. Așa că am decis să îți scriu acest mesaj pentru a-ți transmite ceea ce aș vrea să-ți spun ca profesor în legătură cu situația istorică pe care o trăim acum.  Scopul școlii noastre în anul școlar 2020 -2021 este de a primi toți elevii într-un cadru senin, propice învățării și reluării vieții colective, care să garanteze, în același timp,  protecția  tuturor elevilor și a personalului didactic. Sunt convinsă că acest lucru este posibil numai cu  angajamentul și devotamentul tuturor membrilor colectivului didactic, elevilor, părinților și tuturor membrilor comunității, pentru ca împreună să avem un an fructuos, plin de mari aventuri, descoperiri, învățare nouă, bucurie și succes. 

Să știi că, în primul rând, mă gândesc la tine. Mă gândesc la setea ta nesăbuită de învățare, perseverența ta de zi cu zi, curiozitatea ta intelectuală, ochii tăi sclipitori, zâmbetul tău contagios și dragostea ta pentru școală, pentru că, da, știu că, chiar dacă nu întotdeauna te tentează să participi la anumite ore sau să duci la capăt anumite sarcini, îți place să-ți ocupi locul tău în clasă, să fii în compania colegilor și, sper, a noastră, a profesorilor tăi.

Trebuie să recunosc că, chiar după 29 de ani de carieră didactică, și eu sunt foarte impresionată și îngrijorată de tot ceea ce se întâmplă la scară globală. Ți-aș spune chiar că mi se pare aproape ireal. Recunosc că după despărțirea forțată de tine, dictată de apariția pandemiei, mă gândesc la cât de norocoși suntem că putem să ne ridicăm în fiecare dimineață de luni până vineri pentru a merge la școală. Va fi important să ne amintim acest lucru în orice moment în viitor.

Știu că probabil ești îngrijorat de viitor, de progresul tău academic și de toate proiectele pe care trebuie să le realizăm. Este normal să-ți faci griji și acest lucru arată că îți pasă de învățarea ta. Dar astăzi toată lumea trebuie să facă compromisuri, pentru că fiecare lucru mic contează. Vom învăța împreună, vom fi prezenți pentru a te sprijini în progresul tău. Ne vom adapta și vom fi creativi pentru a-ți sprijini formarea și dezvolarea ta ca Om. Și tu, așa cum mi-ai arătat mereu, vei fi perseverent și muncitor. Știu că în acest an școlar vom face un duo grozav și vom reuși să atingem obiectivele pe care ni le-am propus. 

Pe 14 septembrie, când te vei întoarce la școală, eu, profesorul, voi fi acolo, cu credința mea în tine și cu zâmbetul meu.

Profesorii de la Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Ploiești vor muta cerul și pământul pentru a da sens acestui an școlar, zdruncinat de COVID-19. Nu vă cerem vouă, elevilor noștri și părinților voștri, decât să aveți încredere in noi!

În numele colegilor mei, dragul meu elev, îți urez un an școlar fabulous! 

Cu o îmbrațișare largă, Profesor Cristina Stan”

Foto: pexels.com


7 comments
 1. “Setea ta nesăbuită de învățare”??? Doamnă profesor, aveți proprietatea termenilor? Recitiți articolele înainte de a le posta?
  Nu mai exagerați! Nu mutăm nimic, suntem oameni, nu Dumnezei!

 2. Uite si de asta am ajuns sa ne injure toti neica nimeni. Ca se mai trezeste cate unul dintre noi sa croseteze floricele din astea lacrimogene, pe intelesul mamicilor iubitoare de telenovele. Nu. O sa incercam sa ne facem treaba. Punct. Si asta trebuie sa faci si tu, elev, si tu, parinte. Profesionism. Fara scrisorele de amor neconditionat si fara sa mutam nimic.

 3. “Trece în revistă pe scurt”? Unde ați terminat facultatea, dle Peticilă, că vreau și eu să mă specializez într-ale pleonasmelor!

 4. Ce vrajeli. Mutam pe naiba. N-am manuale la cateva sute de elevi, nu avem didpozitive, nu avem masti. Mutam …ce sa mutam…ne mutam noi in scoala…

 5. Ce poezie. Fantastică…
  Și eu sunt profesor… Merg la școala cu teama! Merg la școala dezamăgit de promisiunile încălcate! Merg la școala fara spor de pericol, cu masca și cu laptopul meu! Cu suita office, cu antivirusul și Windows-ul cumpărate din banii mei! Am copil și are și el nevoie de aceste dotări! Cum sa le împart? Le tai pe din doua, precum au tăiat băncile școlile mai sărace?
  Politicienii au stabilit un procent pentru alocarea bugetară pentru învățământ, pe care tot ei l-au încălcat an de an! La cârma învățământului am avut un singur ministru care și-a dat demisia din cauza lipsei de bani! In rest, au știut să pună profesorii la colț… Dacă într-o firmă angajații nu sunt plătiți și tratați cu respect, credeți că se vor da peste cap pentru ea?
  Lăsați poeziile! Realitatea este alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nelu Tătaru îi va propune premierului Cîțu vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru anumite categorii de persoane, printre care și profesorii, iar cine nu se va supune măsurii și reprezintă un pericol să nu mai fie primit la locul de muncă

Introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, este propunerea pe care consilierul onorific al premierului, fostul ministru al…
Vezi articolul

VIDEO Protest al sindicatelor din Educație “Spiru Haret” la Ministerul Educației: aproximativ 100 de profesori cer micșorarea numărului de elevi la clasă, debirocratizarea învățământului

Aproximativ 100 de profesori, membri ai Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, pichetează Ministerul Educației. Profesorii cer micșorarea numărului de elevi la clasă, debirocratizarea învățământului, punerea în executare a hotărârilor judecătorești privind…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Mesajul transmis de ANAF pentru profesorii care obțin bani din meditații: Aveți obligația de a depune Declarația unică în 30 de zile de la începerea activității / Inspectorii ANAF asigură îndrumare de specialitate

Profesorii care realizează venituri extrasalariale din meditații au primit un mesaj de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în prima săptămână de școală, potrivit profit.ro. Instituția le reamintește cadrelor…
Vezi articolul