Microbuz școlar neînmatriculat, lăsat în paragină de ani de zile în curtea Școlii Gimnaziale nr. 190 din București

2.847 de vizualizări
Foto: cititori EduPedu.ro
Școala Gimnazială nr. 190 din Capitală a lăsat să se degradeze un microbuz școlar nefolosit, potrivit unor poze trimise de părinți pe adresa redactie@edupedu.ro. Edupedu.ro a încercat să contacteze instituția de învățământ pentru a afla cum s-a ajuns în această situație, dar nu a răspuns nimeni la secretariat. Vezi mai jos, în articol, imagini cu microbuzul.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, prin Ordonanța de Urgență nr. 17/2014 a fost aprobată alocarea finanțării în vederea achiziționării unor microbuze pentru mai multe ministere: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale.

Printre altele, Ministerul Dezvoltării a primit finanțare pentru 65 de microbuze (16+1 locuri) pentru dotarea școlilor care au în structură şi secţii de club sportiv şcolar, necesare deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente la competiţiile sportive interne si internaţionale, conform sursei citate anterior.

Din cele 65 de microbuze școlare pentru dotarea secțiilor de club sportiv școlar, Școala Gimnazială nr. 190 „Marcela Peneș” din București a primit un microbuz.

Foto: Ministerul Dezvoltării

La acea vreme, ministru al Dezvoltării era Liviu Dragnea. El a ocupat această funcție în perioada decembrie 2012 – mai 2015.

Acum, microbuzul are tot numere roșii, ceea ce înseamnă că nu a fost înmatriculat. Iată câteva imagini cu microbuzul Școlii Gimnaziale nr. 190 din Capitală:

În 2022, autobuzul se află amplasat în curtea școlii, conform Google Street View.

Foto: Captură Google Street View

În 2019, microbuzul se afla pe terenul de sport.

Foto: Captură Google Earth
Citește și:
Transportul gratuit al elevilor, discutat la Guvern cu reprezentanții elevilor. Robert Avram, CNE: Premierul și-a asumat constituirea unui comitet interministerial coordonat de la nivelul cancelariei, cel mai probabil, dar cu implicarea dumnealui, în așa fel încât până la finalul anului calendaristic să avem deja o soluție pe termen lung, care va fi subvenția

1 comment
  1. Edupedu,
    Ati putea aborda si subiectul tabletelor date de primaria Sectorului 4 la cateva scoli din Bucuresti din luna iunie. Aici vorbesc IN SPECIAL de SCOLILE 79 si 97 care au primit din luna iunie tablete si calculatoare care zac in anexele scolii! Copiii nu au NICIUN calcultor in laboratoarele de informatica, iar conducerea scolilor prefera sa le tina depozitate, in timp ce primaria achita din luna iunie, pentru ele, abonamente la Orange… Tara lui Papura Voda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testele de antrenament pentru elevii care vor da Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2023 nu vor mai fi publicate, spune șeful instituției care face subiectele de examen: „Pot fi folosite cele din anii anteriori”

În anul școlar 2022-2023, nu o să mai fie publicate teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, cei care urmează să susțină Evaluarea Națională și examenul…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ipocrizie a Ministerului Educației: anunță că sumele pentru 2023 au fost date școlilor din programul de prevenire a abandonului școlar, dar omite să spună ce s-a întâmplat cu banii pe anul trecut. Director de școală: Unde sunt banii din PNRAS pentru 2022, de ce nu se spune nimic concret?

În contextul în care majoritatea școlilor care fac parte din PNRAS nu au primit nici acum banii pentru toate cheltuielile din 2022, după cum a scris joi, 28 septembrie, Edupedu.ro.…
Vezi articolul
Vaccinare antigripală gratuită, elevi stau acasa

„Imunizarea antigripală rămâne extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări și pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor” – Societatea Națională de Medicina Familiei

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarmă asupra posibilității creșterii numărului infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă  în contextul unei posibile reluări a desfășurării cursurilor…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

Scenariile de predare de la Universitatea București și condițiile de cazare în cămine. Rectorul Marian Preda: „ Nu ne vom mai putea întâlni față în față la fel de des ca până acum, vom lucra pe formațiuni mai mici, vom avea trasee clare în universitate”

Majoritatea facultăților Universității din București au optat pentru varianta activităților academice derulate în sistem mixt, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Este cazul facultăților de Administrație și Afaceri,…
Vezi articolul