Microbuz școlar neînmatriculat, lăsat în paragină de ani de zile în curtea Școlii Gimnaziale nr. 190 din București

2.751 de vizualizări
Foto: cititori EduPedu.ro
Școala Gimnazială nr. 190 din Capitală a lăsat să se degradeze un microbuz școlar nefolosit, potrivit unor poze trimise de părinți pe adresa redactie@edupedu.ro. Edupedu.ro a încercat să contacteze instituția de învățământ pentru a afla cum s-a ajuns în această situație, dar nu a răspuns nimeni la secretariat. Vezi mai jos, în articol, imagini cu microbuzul.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, prin Ordonanța de Urgență nr. 17/2014 a fost aprobată alocarea finanțării în vederea achiziționării unor microbuze pentru mai multe ministere: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale.

Printre altele, Ministerul Dezvoltării a primit finanțare pentru 65 de microbuze (16+1 locuri) pentru dotarea școlilor care au în structură şi secţii de club sportiv şcolar, necesare deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente la competiţiile sportive interne si internaţionale, conform sursei citate anterior.

Din cele 65 de microbuze școlare pentru dotarea secțiilor de club sportiv școlar, Școala Gimnazială nr. 190 „Marcela Peneș” din București a primit un microbuz.

Foto: Ministerul Dezvoltării

La acea vreme, ministru al Dezvoltării era Liviu Dragnea. El a ocupat această funcție în perioada decembrie 2012 – mai 2015.

Acum, microbuzul are tot numere roșii, ceea ce înseamnă că nu a fost înmatriculat. Iată câteva imagini cu microbuzul Școlii Gimnaziale nr. 190 din Capitală:

În 2022, autobuzul se află amplasat în curtea școlii, conform Google Street View.

Foto: Captură Google Street View

În 2019, microbuzul se afla pe terenul de sport.

Foto: Captură Google Earth
Citește și:
Transportul gratuit al elevilor, discutat la Guvern cu reprezentanții elevilor. Robert Avram, CNE: Premierul și-a asumat constituirea unui comitet interministerial coordonat de la nivelul cancelariei, cel mai probabil, dar cu implicarea dumnealui, în așa fel încât până la finalul anului calendaristic să avem deja o soluție pe termen lung, care va fi subvenția

1 comment
  1. Edupedu,
    Ati putea aborda si subiectul tabletelor date de primaria Sectorului 4 la cateva scoli din Bucuresti din luna iunie. Aici vorbesc IN SPECIAL de SCOLILE 79 si 97 care au primit din luna iunie tablete si calculatoare care zac in anexele scolii! Copiii nu au NICIUN calcultor in laboratoarele de informatica, iar conducerea scolilor prefera sa le tina depozitate, in timp ce primaria achita din luna iunie, pentru ele, abonamente la Orange… Tara lui Papura Voda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ligia Deca / Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Ministra Educației, Ligia Deca, merge în Parlament, la ora Guvernului, miercuri, de la 11:30, după 170 de zile de la primirea invitației din partea USR / Senatorul Ștefan Pălărie anunță că așteaptă întrebările cetățenilor pentru oficial

Ministra Educației, Ligia Deca, a confirmat participarea la „Ora Guvernului“, o sesiune în care membri ai Executivului vorbesc în fața parlamentarilor. Conform programării de pe site-ul Senatului, aceasta va vorbi…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Medicină 2022: Cercetătorul suedez Svante Pääbo a primit distincția pentru “descoperirile sale privind genomul hominizilor dispăruți și evoluția umană”

Premiul Nobel pentru Medicină a fost acordat lui Svante Pääbo „pentru descoperirile sale privind genomul hominizilor dispăruți și evoluția umană”, notează G4Media.ro. „Prin cercetările sale de pionierat, Svante Pääbo a…
Vezi articolul