Microcertificările, introduse în premieră în proiectul de lege pentru învățământul superior – „pot fi partajate și sunt portabile”

361 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Microcertificările sau micro-credențialele vor fi introduse în premieră în textul noii legi a învățământului superior, potrivit sintezelor transmise de Ministerul Educației jurnaliștilor acreditați. Reamintim că cele două proiecte de legi au fost prezentate miercuri în primă lectură, în Guvern.

Micro-certificatele certifică rezultatele învățării în urma unei experiențe de învățare de mică amploare (de exemplu, un curs sau o formare de scurtă durată). Ele oferă o modalitate flexibilă și specifică de a ajuta oamenii să își dezvolte cunoștințele, aptitudinile și competențele de care au nevoie pentru dezvoltarea personală și profesională.

„Programele de formare continuă pot avea volume reduse de învățare, vizând rezultate ale învățării corespunzătoare, care se finalizează cu o microcertificare.

Rezultatele învățării sunt evaluate în baza unor standarde transparente și clar definite, vizează cunoștințe, aptitudini și competențe specifice care răspund unor nevoi ale societății, personale, culturale sau ale pieței muncii.

Microcertificările aparțin persoanei care le-a dobândit, pot fi partajate și sunt portabile.

Microcertificările pot fi utilizate în mod individual sau pot fi cumulate în vederea obținerii unui certificat corespunzător”, precizează documentul.

Documentul în format .pdf:

Articol în curs de actualizare

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Hărțuirea sexuală în universități. Încurajarea sesizărilor cu protejarea confidențialității, recomandată timp de 20 de ani universităților din România: Care era procedura de soluționare a cazurilor de hărțuire, pe modelul Princeton University, trimisă tuturor universităților în 2005 de ministrul Mircea Miclea, ca model de cod-etic universitar

Universitățile din România au avut din 2005 și până anul acesta recomandarea oficială de la Ministerul Educației de a încuraja reclamarea situațiilor de hărțuire sexuală în universități și de a…
Vezi articolul

Lucrările de licență de la Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, au fost eliminate. Decanul Șerban Diaconescu: Eliminarea a fost făcută la cererea studenților. Există și o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat

Studenții care finalizează studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anul viitor nu vor mai realiza lucrări de licență. Decizia a fost luată la…
Vezi articolul