Mihnea Costoiu, rector de trei mandate la Politehnica din București, a fost exmatriculat de la două doctorate, unul de la universitatea sa, celălalt, de la Academia SRI. Ninel Peia și Nicolae Bănicioiu au ratat și ei titlurile de doctor

4.328 de vizualizări
Foto: Facebook/ Mihnea Costoiu
Universitatea Politehnica din București (UPB) este condusă din anul 2012 de un cadru didactic fără doctorat. Ajuns la 48 de ani, Mihnea Costoiu a pierdut deja două trenuri de doctor. Conform unui răspuns primit, săptămâna trecută, din partea Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, subordonată Serviciului Român de Informații, Mihnea Costoiu ”a fost exmatriculat în octombrie 2018, ca urmare a faptului că nu a îndeplinit obligaţiile asumate prin contractul de studii universitare de doctorat, nesolicitând prelungirea perioadei de grație pentru redactarea tezei”.

Mihnea Costoiu este singurul rector care nu este profesor universitar și care nu are titlul de doctor. Amintim că în perioada 2012-2014 a fost Ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvltare Tehnologică, în Guvernul Ponta.

Înmatriculat în cadrul Școlii Doctorale de la această instituție în 2013, el propusese o teză cu titlul ”Managementul instituţiilor de învăţământ superior din România în condiţiile integrării depline în NATO şi UE.”

Mult mai puține sunt informațiile despre un doctorat început anterior, la universitatea pe care o conduce. Astfel, într-un CV din 2012, el nota faptul că era doctorand la Universitatea Politehnică, titlul tezei fiind ”Cercetări privind Managementul Sistemului de Învățământ în spiritul reglementărilor UE”. Nici acest demers nu s-a încheiat cu obținerea titlului. De altfel, calitatea de doctorand aici i-a dispărut din CV-urile ulterioare.

“Nu a constituit o prioritate pentru mine. M-am concentrat pe zona de management iar universitatea a crescut ca recunoaștere internațională”, a explicat Costoiu pentru G4Media.ro.

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Este un articol scris numai din dorința de a denigra.Ma asteptam la altceva de la acest site.

  2. Mihnea Costoiu nu a putut finaliza doctoratele pentru ca detinea functii importante in ministerul invatamantului/politehnica. A fost un gest de corectitudine.
    Este o persoana foarte capabila, modesta, respectuoasa (nu si-a schimbat atitudinea cand a urcat in ierarhie) o persoana eficace cu spirit antreprenorial care a condus numeroase proiecte de anvergura, care a muncit enorm in Politehnica si asta s-a vazut/se vede! Mi-ar fi placut ca un prim ministru al Romaniei sa-i semene dar, din pacate nu s-a intamplat! Este urat ca se face aceasta campanie impotriva unui om de calitate. Unul dintre mandate a fost intrerupt cand a fost la minister si a condus, in calitate de rector, altcineva Politehnica. Toate acestea le stiti, sunt sigura dar, se face probabil o campanie impotriva lui, dorita de unii (nu stiu cine)!
    Am vrut doar sa restabilesc un adevar!! Nu voi mai crede in voi edupedu. Imi aduc aminte ca ati mai facut lucruri aiurea dar acum insistati mult prea aiurea!!
    Nu am niciun interes personal (sunt demult la pensie) dar l-am cunoscut pe Costoiu si este, cu siguranta, un un om valoros!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marile universități din Consorțiul Universitaria cer evaluarea școlilor doctorale și includerea în analizele Asociației Universităților Europene, care a realizat prima clasificare internațională a instituțiilor de învățământ superior

Marile universități din România reunite în Consorțiul Universitaria îi cer Ecaterinei Andronescu să înceapă evaluarea școlilor doctorale. Solicitarea vine după ce ministrul Educației a amânat sine die procesul de evaluare.…
Vezi articolul

Schemă de decontare pentru măști și dezinfectanți de 10 milioane de euro pentru universități, anunțată de Raluca Turcan. Majoritatea universităților vor desfășura cursuri la distanță, online

Universitățile vor putea deconta cheltuielile pentru măști și dezinfectanți din fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan la reuniunea Consiliului Național al Rectorilor,…
Vezi articolul