Ministrul Daniel David, reacție după demisia lui Iohannis: Am fost surprins. Ce s-a întâmplat în această seară sigur complică dezbaterea pe planurile-cadru – VIDEO

3.911 vizualizări
Foto: captură EuropaFM
Încă mă gândesc cum afectează asta dezbaterea pe planurile-cadru, spune ministrul Educației și Cercetării (MEC), Daniel David, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că renunță la funcție de miercuri, 12 februarie.

Întrebat la emisiunea academia Europa FM cum afectează demisia președintelui Iohannis planurile-cadru și planurile de reformă de educație, David a declarat că până la anunțul demisiei planul cu care a pornit la drum este să realizeze până în luna mai, când au loc alegerile prezidențiale 2025, o analiză a actualului sistem de educație.

Principalele declarații ale ministrului Daniel David la Europa FM, pe acest subiect:

  • Încă nu știu, încă mă gândesc. Eu am avut grijă să spun încă de la început că până în luna mai mă voi ocupa de o analiză care să-mi arate cum funcționează sistemul și care sunt nevoile.
  • Pentru mine este important [ca planurile-cadru de liceu] să fie dezbătute de profesioniști pe baza principiilor de științe ale educației.
  • Ce s-a întâmplat în această seară sigur că complică lucrurile. Și trebuie să mă gândesc foarte bine. Trebuie să avem grijă ca factorul politic să nu fie intruziv.
  • Proiectul „România educată” s-a concretizat în legile învățământului. Nu știm încă impactul acestuia, vom vedea peste câțiva ani.
  • Un singur proiect mai mare pe care îl asum este cel legat de planurile-cadru, este o problemă de curriculum, ar fi trebuit să-l avem din 2021. Este o problemă legală, legea învățământului preuniversitar impune dezvoltarea noilor planuri-cadru, este o problemă de societate, chiar de securitate națională, mă refer la zona de analfabetism funcțional pentru cei care termină liceul. Apoi, o problemă psihologică: efectiv, încărcăm copiii cu ore peste ore și discipline peste discipline.
  • Speram ca până pe 6 martie să avem o dezbatere, chiar și într-o instabilitate politică.

4 comments
  1. Valoarea legilor educației și a tuturor dezbaterilor despre proiectul „România Educată” are un echivalent perfect în forma documentului prin care președintele și-a înaintat demisia. Acea hârtie aproape neigienică, parcă scrisă de un absolvent de 3 clase recente, nu din cele vechi, măsoară calitatea întregii îndeletniciri educaționale a prezidentului profesor și a slugilor sale, bolnave de aceeași neîmplinire profesională și caracterială, dar grabnice la parveniri și revendicări de funcții nemeritate, lux și aroganțe.
    Invit cititorii să compare actul de demisie completat de președintele Iohannis cu actul de abdicare, cu antet regal, completat de comuniști în numele unui rege pe care îl urau de moarte. Sunt multe lecții de învățat despre cât de jos am căzut din cauza falselor și nerușinatelor noastre elite politice. Până nu va fi igienizată școala de politicieni, nicio speranță.

  2. David continuă să lege totul de politică.

    Apropo când a preluat portofoliul nu avea deja o diagnoză?
    Că pierde mandatul (sa sperăm) până își dă seama cu ce se mănâncă noua funcție.

  3. Dle ministru, analfabetism funcțional exista și înainte de decembrie 1989, doar că nu se măsura!
    Chiar dacă este posibil să nu fiți de acord, analfabeții funcționali de dinainte de 1989 sunt foarte numeroși – vezi în acest sens votanții lui CG care nu verifică ceea ce le spune acesta, nu își pun întrebări, ei singuri au dreptate, noi ceilalți suntem în eroare.
    Rămâne de măsurat acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like