Ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuia să își publice lucrarea de doctorat până pe 22 iulie. Nu a făcut acest lucru, în schimb și-a secretizat lucrarea cu o zi înainte de a fi făcută publică

2.750 de vizualizări
Lucian Bode / Foto: gov.ro
Cu o zi înainte de termenul anunțat pentru publicarea integrală a tezei sale de doctorat pe o platformă administrată de Ministerul Educației, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a trimis o adresă la universitatea unde și-a susținut lucrarea, anunțând că refuză acest lucru. El și-a motivat decizia prin faptul că și-a publicat lucrarea la o editură, fapt neadevărat, după cum rezultă din investigațiile realizate de G4Media.ro.

Site-ul editurii menționează că volumul este ”În pregătire”, iar Bode însuși a declarat, pentru G4Media, că volumul ”va apărea în curând”. Referitor la această situație, Școala Doctorală ne-a trimis la editură, unde, însă, nu răspunde nimeni la telefon. Conform prevederilor legale, publicarea tezei trebuia să aibă loc până pe data de 22 iulie 2021.

De la începutul lui 2020, Ministerul Educației administrează o platformă unde ar trebui publicate toate tezele de doctorat susținute în România începând cu anul 2016.

”Intenția noastră a fost clară, aceea ca tezele de doctorat să fie publice, rezultatele activității de cercetare a celor care obțin titlul de doctor să fie cunoscute, apreciate și valorificate, fiind deopotrivă preocupați să respectăm legislația în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal și cea cu privire la drepturile de autor”, a declarat, zilele trecute, pentru G4Media, Monica Anisie, ministru al Educației la momentul lansării platformei.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

1 comment
  1. Hotii si impostorii la putere.Oricum toti ,,se fac mari doctoranzi”ca sunt nascuti bugetari si sa fure un salariu mai mare cu sporul de doctorat.Rusine,dar astia n au rusine ,demnitate……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Căminele studențești sau pentru elevi se închid două săptămâni la apariția a 3 cazuri de COVID-19 într-un interval de 7 zile / After school-urile, creșele și grădinițele rămân deschise conform condițiilor de până acum

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în această seară ca, “la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate…
Vezi articolul

Avocatul Poporului a sesizat CCR pe noua Lege a tinerilor / Printre prevederile criticate de Weber este posibilitatea schimbării destinației bunurilor: ”Poate avea ca efect schimbarea totală a destinației, în detrimentul tinerilor, spre exemplu în scop comercial”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat Curtea Constituțională a României pe noua Lege a tinerilor, spunând că anumite prevederi din lege ”au consecințe negative asupra raporturilor juridice, precum și asupra…
Vezi articolul

OFICIAL Fiecare școală decide procedura de repartizare a copiilor în grupe de creșă și grădiniță și a elevilor în clase: prin tragere la sorți sau aleatoriu, din anul școlar 2024-2025. Listele vor fi publicate cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de începerea anului școlar

Procedura stabilită de Ministerul Educației prin care elevii de școală și liceu dar și copii de creșă și grădiniță vor fi împărțiți în clase/ grupe de început de nivel a…
Vezi articolul