Ministrul Educației: „Începând de lunea viitoare” intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, din localitățile cu incidență de peste 3 la mie

162.295 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: captură live – declarații
„Începând de lunea viitoare”, intră în sistem online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie, a anunțat ministrul Educației. „Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie [și rata de vaccinare a angajaților sub 60%], începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, la sediul Ministerului Educației.

Anunțul acestuia contrazice algoritmul aplicat de ministrul Educației pe 24 noiembrie 2021, când preciza că școlile revin în format fizic „încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰”.

„28 din cele 271 de unități de învățământ din Ilfov aveau, după ultima raportare, o rată de vaccinare de sub 60%. În tot sistemul de învățământ, rata de vaccinare este de peste 70%. Avem 14.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este de peste 60%, dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este, în continuare, sub 60%. În București, în cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare, 57 erau sub 60%. La fel, rămâne localitate cu incidență de peste 3 la mie și rată de vaccinare de sub 60% când, în toate școlile aflate în această situație, se va trece la cursuri online”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat astăzi că, „având în vedere că nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, e nevoie de o updatare [n. red. actualizare] a ordinului comun [al miniștrilor Educației și Sănătății] și voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătății. Avem o colaborare foarte bună, repet, foarte bună cu ministerul Sănătății” condus de social-democratul Alexandru Rafila.


42 comments
 1. Baaa, eu am dat 300 de lei la gradinita ptr rechizite și jucarii, am pretenția sa îmi duc copilul la gradinita, sa pot merge la lucru.. unde dracu ați auzit gradinita online, pai mai dau alți bani sa cumpăr alte materiale? De unde, dacă stau acasă? Nu sunteți normali, sunteți pe alta planeta… coboară nene ministru pe pământ, se pare ca ești pe Pluto… Terminați ci aberațiile astea..

 2. Dupa toate comentariile citite am ajuns la concluzia ca le oferim exact ce vor. Ne scoatem ochii intre noi daca suntem vaccinati sau nu. Constitutional nu au dreptul sa ne forteze sa le umplem buzunarele si cauta subterfugii. Ar trebui sa deschidem ochii. Avem copii analfabeti care fac pregatire in particular pentru a invata ceva din materia care ar trebui invatata la orele de curs din scoala ( online sau nu), ore platite tot de noi. Romania este un butoi de pulbere alimentat suplimentar de acest virus care se transforma la cateva luni. Antigripalul se face o data pe an. Pentru acest virus s au facut 3 la interval de 6 luni si te infectezi indiferent daca esti vaccinat sau nu. Nimeni nu vorbeste de reactiile adverse ale vaccinului, dar ne obliga sa o facem.

 3. Ce relevanta are vaccinare personalului școlii cat timp sunt și elevi în aceasta institutie?Faptul că ești vaccinat nu reprezintă o metodă de evitare a bolii ci o metodă in care sa nu se mai ajungă la ATI. Din acest articol incep sa cred și nu cred că sunt singurul că noi elevii suntem pusi printre ultimele locuri. Cat despre acea vacanta forțată de două săptămâni se putea face online. Din punctul meu de vedere aceste planuri de schimbări ale ministrului duc spre pierzanie a mii de vieți.

 4. O prostie; ce relevanță are procentul de vaccinare atâta timp cât și cei vaccinați se infectează! Și ne mai mirăm că sunt bănuieli de dictatură medicală!!

 5. Și vaccinatii au dreptate! Dar de ce nu au spus înainte de vaccinare ce va urma? Și vaccinați și cu masca! Care este fostul vaccinului?
  Credeți că nu s a știut de la inceput ce va urma? Sa dezvoltat o caracatița care nu ne mai lasă din tentaculele ei. Se spune în multe alte privințe că să lăsăm copilul sa gandeasca! Cum sa mi forțez copilul sa se vaccineze. Aici este bine sa facem ca noi dar când e vorba sa facă că el nu i bine!
  Nu vedeți că prin tot ce fac guvernanții arată că nu le pasa de nimic și execută totul la ordin. Au pus restrictii, au făcut tot cexsecpiate că sa oblige lumea la vaccinare. Dacă mâine SUA schimba macazul și și noștrii guvernanți vor face la fel. Se gândesc guvernanții noștrii la poporul lor?Nicidecum!
  Ei nu știu și nici nu vor sa dea nimic în plus pentru cei obidienti pentru ca daca ar da ar da din banii hoților. Să le ofere mai mult decât ce au avut cei cărora le au făcut pe plac! Dar nu! Tot ei cei vaccinați sa i oblige pe cei nevaccinați sa se vaccineze. Nu vor sa murim de covid dar daca am muri luptandu ne intre noi le- ar conveni. Și noi, prostii, ce facem?
  Faceți școală fizic doar cu cei vaccinați și cei nevaccinați sa stea acasă. Iar profesorii nevaccinați vor face cursuri on line și pentru cei din clasa și pentru cei de acasă. Încă înainte de 90 eram Intr o structură unde făceam cursuri on line in clasa. Se poate! Dar nu! Ei vor vaccinare cu orice preț! Ce nu înțelegeți? Până ne ne vom vaccina toți din 6 in 6 luni nu vor renunța. Și să purtăm și masca!

 6. Luați hotărâri corecte.
  Și vaccinatii și nevaccinați sau infectat și transmit indiferent de rata de infectare.
  Ce e asta unii elevi fizic alții online?
  Ce facem cu examenele finale?
  Pe care programa se mai funcționează bat evaluările si bacul la usa!!!
  Atât copii cât si părinții sunt dezorientati si învață suplimentar singuri.
  Vin examenele luați decizii corecte pentru viitorul copiilor nostrii!!!!

 7. Niste nemernici de la omul de rand in sus pana la Johannis (scuze,exceptie dace omul de rand).vor sa ne distruga si copiii dupa ce pe noi in mare parte au reusit modificandu.ne si modul de gândire si transformandu.ne in PROSTII EUROPEI.Ar fi nevoie iarasi de un decembrie 1989 cred,asa NU SE MAI POATE.PREA E TOTUL INCERT.

 8. Într-o școală, cei mai mulți sunt elevi, asa ca asta cu vaccinarea cadrelor didactice este cea mai mare prostie. Virusul nu circula numai la profesori….. Ori ne intereseaza sănătatea populației, ori sa fie facute cat mai multe vaccinuri care sunt facute degeaba!!!

 9. STIMATE DOMNULE MINISTRU, LASATI-NE COPIII ONLINE, ATATA TIMP CAT DUREAZA VALUL SI ACOLO UNDE RATA DE INCIDENTA ESTE PESTE 3 LA MIE!!!

  Si vaccinatii si nevaccinatii transmit boala!!!

 10. Dar infectarea elevului și apoi automat a întregii familii o vrei Irina?
  Pe ce lume trăiești?
  Copilul care vrea sa învețe face școală oricum. Și fizic si/sau on-line.
  În continuare se pune problema dezvoltării digitalizarii dar noi tot la creion și hârtie rămânem.
  Sperietoarea cu afectarea psihica a copiilor în on-line este o prostie emisa de unii (vezi Câmpeanu) pentru
  a se ascunde incompetenta lor.
  DEMISIA!!

 11. Va rugam frumos sa nu mai faceți asta,cel puțin pentru noi,care suntem vaccinați de la mic la mare,toată familia.Sunt convinsa ca se găsesc alte modalități,dar școala online nu este cea mai buna varianta,se pierde foarte mult.Nu este corect sa fim băgați in aceeași oala….(noi cei responsabili,care purtam masca,respectam regulile,ne-am vaccinat,copiii noștri se sufoca cu masca pe gura nu merg in excursii,tabere sau schimburi de experiența).Bun…pe lângă asta,anul trecut noi nu am primit cei 75% din salariu pentru parintele care a stat acasă trei luni de zile cu copilașul care făcea școala online,in luna August am primit răspuns ca dosarul a fost refuzat…fără explicații sau din ce motiv a fost refuzat…ori acești profesori nevaccinați primesc salarii întregi stand acasă in fotoliu,in pijamale.In condițiile astea nici nu o sa se vaccineze….și iarăși pică măgăreata pe noi și pe copiii noștri.Ia suspendați-le dreptul de liberă practica pe teritoriul țării…și o sa vedem cum se schimba situația…suntem totuși intr-un război unde trebuie sa punem cot la cot.In momentul de fata suntem egali vaccinatii cu nevaccinați….așa ca nici nu au de ce sa se vaccineze.

 12. Ar trebui sa refuzam intrarea la ore! Ca in SUA!
  Nu suntem infirmieri in scoli!
  Sa invete cu parintii lor, cei atotstiutori!

 13. Un om bolnav la cap acest ministru…..un om cu un IQ foarte mic.
  Am 3 doze si am avut covid luat din scoala.
  De unde aceasta aberatie cu 60%??
  Suntem foate multi vaccinati care s-au infectat in scoala!
  Meritam tot ce ni se intampla!

 14. M-am săturat de prosti VREM ONLINE e mult mai bn ascultați si parerea asta ca degeaba te duci fizic daca nu înțelegi nimic e mai bn online Nu mai ascultați prostii care spun că nu e bn online ca e mult mai bn online decat fizic

  1. Bai tu haplea,Maria draga, tu nu stii ce vorbești..cum poti sa zici ca e bine in online…. Tu gandesti cu capu sau cu picioarele, sa nu zic altceva…. Deci serios?!?!?!

 15. Dupa acest monument al incompetentei se pare ca scolile functioneaza fara elevi…demisia nenorocitule. Ai distrus suficient educatia.

 16. Doamne fereste. Asta are idee cat de irelevant este personalul daca in scoala sunt aprox. 800 de elevi? Si cei vaccinati pot raspandi boala, de exemplu la bunici sau parinti varstnici. O sa iasa o tragedie mai ceva ca in octombrie.

 17. Exact c a spus și Daniel mai sus,că nu îi interesează decât vaccinare,atât! Nu are treabă cu distrugerea sistemului de învățământ! Acest ministru incompetent ar trebui să își dea DEMISIA imediat! Terminați odată cu această crestinitate,cât mai puteți prosti populația acestei țări? Intr o unitate de învățământ sunt și elevii ,NI doar cadre didactice și auxiliare, terminatilor!!! Tote aceste ordine șut pentru a se pune presiune de către directorul școlii pe cadre didactice sa se vaccineze( sunt exemple!!!) Rușine nemernicilor!

 18. Vom fi prostii Europei dacă vom mai accepta asa ceva. După ce ei Stat și autorități nu sunt în stare sa pună la dispoziție teste pt elevi. E oraș mare bătaie de joc de copii și de noi.

 19. O mare prostie, cu ce ajută, dacă și un vaccinat se infectează. Este atât de greu să trecem în online sc din localitățile unde rata de incidență trece de 6, nu mai zic de 3 la mie, iar acolo unde incidenta este scăzută sc pot rămâne în format fizic, și bineînțeles sc sa treacă în online nu a la long cum a fost acum 1 an ci pănă scade incidenta. Iară o luăm de la capăt, unele clase în online, altele fizic, adică hibridul, când vor lua amploare cazurile de infectare in sc. Și în occident pt o perioada de timp sc au trecut în online, la nr mare de infectari pe zi. Ce primează sănătatea copiilor și a prof din sc sau educatia.

 20. Ce importanta are rata de vaccinare,când s a spus clar ca nu contează ca ești vaccinat tot vei lua virusul??care este logica??

 21. Ne-am saturat de porcaria de online. Nu o sa reusiti nimic. Colegii mei antiwaxxeri nici nu vor sa auda sa se vaccineze. Ne condamnati pe toti cei responsabili la olalta? Este incredibil…incredibil. Nu am crezut vreodata ca facand bine, fiind responsabil, voi iesi la fel de prost ca antivaccinistii si ma voi chinui pe banii mei tot in online pentru iresponsabilitatea lor. Sa intre ei online si noi normal. De ce sa suferim toti??

  1. Adică Florin cei nevaxinati sunt iresponsabili după părerea ta și mai ești și cadru didactic… Unde e noțiunea de a Nu face discriminare, o noțiune care ar trebui implementata copiilor încă de fragezi, dar oare de cine?

 22. On-line nu e ok.Chiar și acum după săptămâni de școală la școală copii nu mai vor sa învețe, fac crize dacă iau note mici dar dacă ii întrebi ce au învățat pentru ora respectiva se pitesc sub bancă.S-au învățat cu note mari și ei sunt practic analfabeți, nici măcar funcționali. Nu mai știu sa învețe și nici nu vor.E dezastru cu ei.Am colegi care le dau note mari în continuare dar ei nu sunt nici de un 5.Nu e normal asa ceva.

  1. Nu e corect sa puneti in online doar pe cei din școli cu 60% vaccinare macar punetii pe toți.Multi copii vor in online puteau sa se concentreze si sa fie mai atenti cei care chiar voiau să învețe.Ca ai care lipseau oricum lipseau si la scoala fizica.Da ce sa faci daca prostii nu inteleg

 23. Era vb ca se intra onlone doar atunci cand spitalele vor fi f aglimerate..nu se va mai tine cont de incidenta cazurilor pt a intra in online…asa se lauda ministrul sanatatii🤷‍♀️de la zis la facut lunga cale e…🤦‍♀️vai si amar de scoala..si de invatamantul nostru….si de copiii astia pe care ii duceti cu zaharelul..care n.au imvatat nimic anii astia…

 24. Vreau sa întru in online fiindcă ma descurc mai bine iar fizic îmi este greu mar ajuta măcar 2 săptămâni în online.Multumesc ca mai ascultat.

 25. Nu vedeți că faza cu vaccinarea s-a răsuflat, cât mai vreți să nenorociți copiii țării acesteia. Nici nu a inceput școala bine și ați început. Mi-e silă!

  1. Este incredibil. Acum spune ca nu online,acum e online. Si mai spune ca are colaborare buna cu sanatatea. Cum asa, daca nu stie stanga ce face dreapta si au declaratii diferite??? Nu mai vreau niciun online. Sub nicio forma.

 26. Problema cea mai mare este faptul că obligă școlile la o rată de vaccinare de 60% și nimeni nu vrea sa ia in calcul și numărul personalului școlilor/grădinițelor care au trecut prin boala in ultimele 6 luni. Doar vaccin ei atât… și asta-i o mare problema!

 27. Pai nu spunea domnu ministru ca nu mai are baza legala din 10 ianuarie sa treaca scolile online???? Ordonanta 99 spunea el ca nu ii permite…

  1. Normal ca elevului ii este mai bine in banca, sa scape de acasa, sa socializeze cu colegii in timpul orelor de curs,sa stea cu telefonul pe sub banca..
   Acasa, la scoala online, mai intra in camera un parinte, o bunica si nu putea sa isi faca de cap…
   Iar mamele… mamicile… De ce sa stea acasa cu copilul sub 12ani,ca ea e mama, nu bonă… Bone gratuite sunt profesorii… Acolo sa se duca elevii…
   Mamicile la serviciu, mai o cafeluta, mai o barfa, ba iti da voie seful sa chiulești, chipurile sa iti iei copilul de la scoala… Aata da viata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Conferința “hibrid” SuperTeach este LIVE VIDEO. Cristina Gheorghe: Dacă scopul, anul trecut, era să ne întâlnim și să ne bucurăm toți împreună, acum este cum putem să ne ferim unii de alții la acest început de an școlar

Prima conferință “hibrid” SuperTeach a început la ora 09:30. “Jumătate din speakerii de la conferință vor fi aici, prezenți fizic, iar ceilalți online. Vom simula cumva școala, începutul ei, să…
Vezi articolul

VIDEO Andreea Esca, mesaj pentru părinți și elevi: „Vă rog să luați jocurile în joacă, dar să nu luați și acest virus în joacă”. Prezentatoarea Știrilor PROTV se alătură campaniei Ministerului Educației

Prezentatoarea Știrilor PROTV, Andreea Esca transmite un mesaj video pentru părinți și elevi, în cadrul unei campanii a Ministerului Educației de responsabilizare a tinerilor să stea în casă. Aceasta spune…
Vezi articolul

BREAKING VIDEO Iohannis: Peste 40 la sută dintre clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat / Nu avem în vedere un lockdown de Paști / Restricțiile de circulație ar putea fi de la 22:00

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Cotroceni la finalul ședinței de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. Președintele a avertizat că peste 40 la…
Vezi articolul