Ministrul Sănătății: În luna mai s-ar putea relaxa restricţiile de circulație / Mai devreme de 6-8 luni să nu ne aşteptăm să avem un vaccin

5.372 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Calin
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seara, că epidemia de Covid-19 ar putea atinge vârful în România în a doua jumătate a lunii aprilie, când numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea ajunge la circa 10-15.000 de cazuri, iar după aproximativ două săptămâni, pe finalul lunii mai, ar putea începe relaxarea restricţiilor, transmite Agerpres.
  • Este a doua declarație oficială care indică luna mai ca moment în care parte dintre restricții va fi ridicată. După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială, a declarat în urmă cu o zi și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat, joi seară, nu trebuie să ne aşteptăm să apară un vaccin verificat “mai devreme de şase-opt luni”. “Se lucrează în acest moment, dar mai devreme de şase-opt luni să nu ne aşteptăm să avem un vaccin, care să fie verificat atât ca beneficiu, cât şi ca efecte secundare pe anumite grupe, pe anumite patologii”, a precizat Tătaru, citat de Agerpres.

 

Foto: INQUAM Photos – George Calin

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like