Model de contestație pentru proba de interviu a concursului de directori. Vezi când și cum se pot depune contestațiile

6.182 de vizualizări
Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.com
Rezultatul probei de interviului a concursului pentru directori se poate contesta în termen de maximum 48 de ore de la afișare, potrivit procedurii operaționale. Punctajele obținute se afișează la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar după încheierea probei, în aceeași zi. Astăzi a început proba interviului și se va încheia pe 8 decembrie 2021. Concursul are loc în peste 50 de centre județene și 6 în București.

Candidații pot contesta punctajul obținut la proba de interviu, nu și aspecte care vizează organizarea / desfășurarea probei, conform procedurii. De menționat este că profesorii nu pot contesta punctajul obținut de alți candidați. 

Cadrele didactice trebuie să depună câte o contestație distinctă pentru fiecare funcție, respectiv unitate de învățământ pentru care doresc să conteste punctajul obținut la proba de interviu. În cazul în care adaugă la contestație și alte documente, acestea nu vor constitui obiectul soluționării contestației. 

Contestațiile se redactează conform modelului de mai jos:

Contestațiile se depun sau se transmit la registratura Inspectoratului Școlar Județean, astfel:

  • în format letric, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, conform programului.
  • în format electronic, pe adresa de e-mail a inspectoratului.

Soluționarea contestațiilor se va realiza de Comisia de contestații constituită la nivelul altui județ / municipiului București, în perioada 16 noiembrie – 10 decembrie 2021.

Calendarul de concurs este următorul:
  • 15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu
  • 16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu
  • 13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ
  • 17 decembrie – Validarea rezultatelor finale
  • 20 – 22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022)

Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Încep interviurile pentru directori. Proba durează 16 zile, timp în care, în plină pandemie, peste 30 de mii de membri ai comisiilor și peste 5.600 de candidați vor trece prin cele peste 50 de școli – centre de concurs
Un document „format word, fie excel” vor avea de făcut candidații la proba de interviu pentru directorii de școli, susține consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: Să introducă niște date și să folosească niște formule / Se va evalua și scrierea corectă cu diacritice
Procedura de interviu pentru concursul de directori de școli, publicată de Ministerul Educației – document / Interviul durează o oră, în timpul prezentării candidatul nu va fi întrerupt, iar proba de competențe digitale se dă pe calculator și durează 15 minute în care și ecranul va fi filmat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Italia introduce schimbările climatice și dezvoltarea durabilă în curriculumul școlar obligatoriu. Ministrul italian al Educației: “Vreau să fac din sistemul de învățământ italian primul care pune mediul și societatea în centrul a ceea ce învățăm”

Italia devine prima țară din lume care introduce în programa școlară obligatorie tema schimbărilor climatice și a dezvoltării durabile, a anunțat marți ministrul italian al Educației, citat de Agerpres. Schimbările…
Vezi articolul

VIDEO O echipă de elevi din Galați a câștigat un premiu internațional pentru modernizarea „verde” a Falezei/ Ideile premiate: un robot care să cureţe selectiv Faleza, dale care generează electricitate, bărci cu hidrogeneratoare

Patru elevi de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, coordonaţi de profesorul de fizică Dan Voiculescu, care au câştigat faza naţională a Concursului şcolar „EU – CONEXUS. Think Smart, Create Green”…
Vezi articolul