Modificare a procedurii de concurs pentru directori – așezarea în săli a candidaților cu același nume

12.629 de vizualizări
Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare transmit precizări suplimentare pentru concursul de directori, care are programată vineri, 15 octombrie, proba scrisă. Așezarea candidaților în sală este diferită dacă printre aceștia se află persoane cu același nume, care sunt rude, potrivit unui document publicat de Inspectoratul Școlar Vaslui.

Instituția citează o procedură modificată de Ministerul Educației, completare la cea inițială, în care scria că toți candidații sunt așezați în ordine alfabetică.

„Coordonatorul centrului special va asigura repartizarea candidaților în săli în ordine alfabetică. În cazul în care candidații au același nume ca urmare a unor grade de rudenie – soț sau rudă de gradul I – se va proceda în felul următor: cel de-al doilea candidat identificat în această situație va fi plasat cu trei locuri în spatele celuilalt candidat, cu excepția situației în care candidații sunt ultimii în lista de concurs a sălii, când ultimul candidat va fi repartizat ca fiind primul pe lista clasei următoare, urmând să facă schimb cu primul candidat aflat pe lista acelei săli”, precizează noua procedură.

Reamintim că au fost publicate procedura de corectare a testelor grilă în fața candidatului: doi evaluatori pun un șablon pe foaia de concurs și „nu trebuie” să obțină note diferite și detaliile organizării probei scrise care începe vineri, 15 octombrie, la ora 10:00 și durează două ore. Candidații intră în sală până la 9:00 și pot folosi doar pix de culoare albastră sau neagră, care nu se șterge. Model de foaie de concurs.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doru Căstăian, despre învățarea de profunzime și cea de suprafață: Dragi părinți, nu vă amăgiți că manipularea unei tablete înseamnă precocitate. Faceți-vă timp să discutați cu copiii, să le răspundeți serios la întrebări

Învățarea superficială este învățarea care “se adresează procesării de nivel inferior (de pildă, memorarea și reamintirea unor factori, acceptarea pasivă a unor informații, ignorarea tiparelor sau cauzalităților profunde) care nu…
Vezi articolul

Peste 10 mii de cadre didactice au fost respinse la înscrierea în Corpul Profesorilor Evaluatori pentru Examenele și Concursurile Naționale, adică peste 35% din participanții la concursul de dosare

La concursul de dosare pentru profesorii care vor să evalueze lucrările elevilor și cadrelor didactice la examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat, definitivare în învățământ și titularizare, 10 mii de cadre…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

Alina Boca, profesoară de informatică: Asamblarea unui robot presupune și lucrul cu șurubelnițe, șuruburi, lucruri practice pe care nu prea le mai facem la școală cu elevii și lor chiar le place / Robotica leagă prietenii care rămân

„Asamblarea unui robot presupune și o anumită abilitate, adică lucrul cu șurubelnițe cu șuruburi și cu toate lucrurile acestea practice pe care noi nu prea le mai face pe la…
Vezi articolul