Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației a fost respinsă în Camera Deputaților

840 de vizualizări
Foto: Mihai Poziumschi – Agerpres Foto
Deputații au respins, marți, moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres. Aceasta scrie că s-au înregistrat 60 de voturi pentru moțiune, 186 contra și două abțineri, în timp ce News.ro a raportat cifre diferite: 139 voturi contra, o abținere și 40 de voturi pentru.

Astfel, conform datelor Agerpres, moțiunea intitulată “Ministru. Dezastru. Educație fără viitor” a reușit să atragă doar 8 voturi în plus, având în vedere că fusese semnată de 52 de deputați USR. Conform datelor News.ro, moțiunea ar fi strâns mai puține voturi decât semnături. Această agenție l-a și citat pe președintele Camerei, Marcel Ciolacu, potrivit căruia au votat în favoarea moţiunii mai puţini parlamentari, în condiţiile în care a fost semnată de 52 de deputaţi.

Documentul a fost dezbătut în Parlament luni.

Deputaţii USR au susţinut, în moţiune, că Sorin Cîmpeanu este singurul responsabil de “dezastrul învăţământului din România” Ei au apreciat că Sorin Cîmpeanu “are corigenţe pe linie la toate materiile din portofoliul Ministerului”.

  • “Sfârşitul de an şcolar este, pentru toţi cei implicaţi în învăţământ, momentul în care tragem linie în catalog. A venit clipa unui bilanţ serios pentru au sector care are acelaşi om la cârmă începând din decembrie 2020. Ministerul Educaţiei a fost condus neperturbat de Sorin Mihai Cîmpeanu. De aceea, domnia sa este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România. Nimic nu ne poate şterge din minte momentul în care, cu o indiferenţă asumată, Sorin Cîmpeanu declara public că învăţământul românesc a ajuns la ‘un minim istoric’”, se arăta în moţiunea simplă.
Citește și:
LIVE VIDEO Sorin Cîmpeanu răspunde acuzațiilor din Moțiunea simplă “Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor”, dezbătută în Camera Deputaților: În 2016 programul Masa Caldă avea o finanțare de 35 milioane lei, în anul 2022 are o finanțare de 354 milioane de lei
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, către ministrul Cîmpeanu: “Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate” / “Mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos”

1 comentariu
  1. O sansa ratata. Traktoristul va conduce in continuare ministerul ca pe propria tarla, va pune in practica visele marete ale dulapului si ale diverselor grupuri de interese din zona privata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Mediul de afaceri “se va lupta pentru bugetul educației”, pentru ca acesta să fie de 4,7% din PIB – Anastasiu, SuperTeach. Acesta anunță un memorandum în 100 de puncte, dintre care “10 marcate cu roșu”, cu măsuri pentru implementarea “România educată”

Un memorandum pentru implementarea programului “România educată”, cu peste 100 de propuneri de reformă în educație, va fi lansat în aceste zile, a anunțat antreprenorul Dragoș Anastasiu, co-fondator SuperTeach, în…
Vezi articolul