Numărul cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 din grupa de vârstă 0-19 ani raportat la total cazuri a scăzut pentru prima dată sub 6%, la trei săptămâni de la închiderea școlilor

4.833 de vizualizări
Foto: © Natanael Alfredo Nemanita Ginting | Dreamstime.com
Procentul cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 din grupa de vârstă 0-19 ani, în total cazuri, a fost de 5,84, potrivit datelor oficiale comunicate de Ministerul Sănătății, analizate de Edupedu.ro. Practic, este pentru prima dată de la debutul anului școlar 2020-2021 când acest indicator scade sub 6%, iar această scădere are loc la trei săptămâni de la închiderea fizică a școlilor și mutarea cursurilor în mediul online.

Procentul cazurilor de infectare la copii și tineri în total cazuri înregistrate în România a a vut o evoluție ușor ascendentă de la debutul anului școlar, când era la 6,18, atingând un maximum pe 25 octombrie – 6,53.

Pe 1 noiembrie deja se vedea o scădere ușoară a numărului de tineri și copii infectați, raportat la total cazuri, în contextul în care pentru raportarea la populația totală se atingeau recorduri zilnice. Scăderea a continuat până la 6,11 pe 10 noiembrie, atingând cota 6% pe 21 noiembrie.

Rata a ajuns la 5,84% în săptămâna care s-a încheiat pe 29 noiembrie, când erau 27.553 de cazuri de infectare la grupa de vârstă 0-19 ani în totalul 471.356 de cazuri la nivel național.

Variația zilnică a cazurilor arată o ușoară reducere a numărului la grupa de vârstă analizată, în săptămâna 23-29 noiembrie, față de perioada precedentă a ultimelor 3 săptămâni (2-22 noiembrie).

Rata medie de infectare a fost, în săptămâna 23-29 noiembrie, de 393 de cazuri pe zi, mult redusă față de maximul înregistrat în urmă cu 3 săptămâni, în săptămâna dinaintea închiderii școlilor, de 460 de cazuri pe zi, în medie.

Reamintim că școlile sunt închise fizic, în România, din 9 noiembrie, iar duminică Președintele Klaus Iohannis a explicat că “recomandările (n.red. Organizației Mondiale a Sănătății) sunt ca elevii să meargă la școală când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță. În țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate și din păcate este necesar să se facă învățământ online”.

Foto: © Natanael Alfredo Nemanita Ginting | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Ce tot aveti de comentat? Ce va pasă vouă? Aveti copii la scoală?Mi-am ținut copilul la distanta de parintii mei si de parintii sotului ca si cand ar fi pericol public.Dupa inchiderea scolilor pt prima data am avut curaj sa mergem cu copilul fara masca la ei si atunci au realizat cat de mult s-a schimbat intre timp.Nu am avut sarbatori impreuna si nici macar o vacanta dar am rezistat sanatosi cu toții.

  2. Vin alegerile! Divizia presă lucrează și livrează!
    Acum ” doar o analiză”.
    Mulțumim partidului și conducătorului iubit!

  3. Probabil ca daca daca ne inchidem fiecare sub un clopot de sticla si stam acolo trei saptamani, rata va scadea si mai dramatic, pina spre 5 sau chiar 4%, ceea ce ma face sa ma intreb la modul serios: cat de tampiti ne credeti?
    Si apoi, de la 460 la 397, asta e scadere semnificativa? Cum ar fi atunci o scadere cu 60 si 90%? Masiva, colosala, apocaliptica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GRAFIC 1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul Coronavirus în primele două săptămâni de școală. Reprezintă 17% din numărul total de cazuri la copii de la începutul pandemiei

În primele două săptămâni de la începerea cursurilor statistica oficială arată că 1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul Coronavirus,…
Vezi articolul

Cum s-a modificat distribuția mediilor la Evaluarea Națională 2023 în București, după cel mai mare număr de contestații din țară: 4.833 de elevi au medii între 9 și 10, ceea ce va schimba ierarhia elevilor

În București numărul total de contestații la Evaluarea Nationala 2023 a fost de 5.157, adica 15,84% din totalul lucrărilor. Dintre acestea, 3.352 de contestații au fost la Limba și literatura română,…
Vezi articolul