O aplicație pentru copii, de citit în zone unde conectivitatea este foarte redusă, va fi lansată în România de UiPath Foundation

275 de vizualizări
Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv UiPath Foundation
O aplicație de citit pe telefonul mobil, care funcționează în contexte în care conectivitatea este foarte redusă, va fi lansată în România, a anunțat miercuri Raluca Negulescu-Balaci, director executiv al UiPath Foundation. Aplicația este destinată copiilor cu vârste de până la zece ani și va permite acces la cărți diverse, “cu o perspectivă globală”, a spus ea.

Raluca Negulescu-Balaci a precizat că aplicația va fi lansată împreună cu un partener din SUA și va fi accesibilă în limba română și în limba engleză. Ea a a prezentat inițiativa într-o prezentare ținută pe marginea lansării unui raport BRIO cu privire la nivelul literației digitale în rândul elevilor români, arătând că aplicația se înscrie în eforturile de combatere a analfabetismului funcțional, a cărui rată este ridicată în România.

Raluca Negulescu-Balaci, UiPath Foundation, la evenimentul respectiv:

  • “Urmează să lansăm prima aplicație de citit pe telefonul mobil care funcționează în contexte de conectivitate foarte redusă din România, cu partener din SUA. Va permite acces la cărți de calitate, foarte diverse, cu o perspectivă globală, în limba română și limba engleză, ediție bilingvă, pentru copiii din toată țara, cu vârsta între 2 și 10 ani. Acesta e doar un punct de pornire și noi putem să venim cu această resursă. Invitația mea este să ne unim forțele pentru a răspunde la această provocare foarte profundă legată de analfabetismul funcțional. (…)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiect de lege pentru anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului și echivalarea examenelor, depus la Parlament de un deputat PMP / Consiliul Legislativ: Toți absolvenții care au picat BAC-ul anii trecuți “ar urma să fie promovați”

Un proiect de lege care prevede că Evaluarea Națională și Bacalaureatul pot fi înlocuite cu mediile din gimnaziu și liceu sau cu mediile obținute în timpul anului la materiile de…
Vezi articolul

GHID Răspunsurile Ministerului Educației la cele mai frecvente întrebări despre înscrierea la creșă/grădiniță sau ludotecă 2024 / În perioada înscrierilor, părinții pot suna la un tel verde pus la dispoziție de fiecare inspectorat școlar

Ministerul Educației a publicat pe site răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale părinților privind înscrierea copiilor la creșă, grădiniță, ludoteci în 2024. Care sunt actele necesare, cum se alege…
Vezi articolul

Alegeri prezidențiale 2025: TikTok promovează în România de trei ori mai mult conținut de extremă dreaptă decât alte curente politice, cu câteva zile înainte de turul doi – analiză Global Witness / Rețeaua socială respinge acuzațiile

Algoritmul TikTok direcționează utilizatorii din România către conținut de extremă dreaptă în proporție de trei ori mai mare decât către alte curente politice, arată o investigație realizată de organizația internațională…
Vezi articolul
Iohannis

Iohannis atacă la Curtea Constituţională “Contul de economii Junior – gROwth”: Încalcă dreptul la proprietate asupra banilor depuși și GDPR

Preşedintele Klaus Iohannis sesizează Curtea Contituţională asupra Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”. Edupedu.ro…
Vezi articolul

Buget cu „aproape 57% mai mare“ pentru Educație, în 2024 față de alocarea din 2023, cu tot cu finanțările din PNRR, anunță ministrul Finanțelor, Marcel Boloș / Ar însemna încălcarea legilor educației, care prevăd alocarea a 15% din cheltuielile bugetului general consolidat

„Bugetul pentru Educație planificat și agreat în coaliție din perspectiva componentei de investiții și a componentei de funcționare este un buget record”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul…
Vezi articolul