Cum au ajuns elevii la Comisia Europeană în scandalul transportului gratuit: „Nimeni nu crede că ministerul mai poate rezolva ceva”

545 de vizualizări
Foto: Info-Sud-Est.ro
Elevii protestează de la începutul anului școlar față de Hotărârea de Guvern 1337, din cauza căreia școlarii din 19 județe ale țării au rămas fără transport în comun gratuit. După proteste fizice în fața Ministerului Educației și o grevă japoneză în mai multe județe, situația nu s-a schimbat cu nimic. Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a recurs la o sesizare la Comisia Europeană, iar elevii sunt pregătiți să acționeze în instanță ministerul, a explicat, în cadrul proiectului ENTR președinta AEC, Lorena Drăgușin.

„Cel puțin pe mandatul meu, este prima sesizare la Comisia Europeană. Ne-a determinat faptul că ministerul nu ia măsuri în revocarea hotărârii de guvern și a trebuit să apelăm la o instanță mai mare, la Comisia Europeană, pentru că această hotărâre de guvern pe care noi am reclamat-o încalcă legislația europeană, prin regulamentul 1370″, explică Lorena Drăgușin situația actuală.

Amintim faptul că acest act nu a fost prima alegere a elevilor. În urmă cu peste o săptămână, în prima zi de școală, zeci de elevi au protestat în fața Ministerului Educației, unde au cerut reintroducerea gratuității și demisia ministrului Ligia Deca. Au fost purtate discuții cu reprezentanții ministerului, însă, spune tânăra, nu a fost oferită nicio garanție reală.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

3 comments
  1. Si o sa le dea comisia europeană un șut în dos. O sa le zică că banii sunt necesari la înarmare, ce-aș mai rade.

    Pai, de unde atâta gratuit? Generație de pomanagii formam? Din banii cui atâtea gratuități? Să facă donații cei care-i susțin.

  2. Dacă profesorii din România ar avea caracter, ei ar protesta și ar acționa pentru ca elevii să primească transport gratuit! Dar nu, ei au protestat doar pt salariile lor, folosindu-se de elevi pt a amenința

    1. Amice, în toate legile educației de după revoluție a fost scris, negru pe alb, că se decontează naveta profesorilor care nu locuiesc în localitatea unde e școala.

      Cam cât crezi că s-a decontat? De 35 de ani încoace? Dă-ți cu părerea, că văd că ești bun. Iar când am protestat pentru respectarea legii, ați aruncat cu noroi și ne-ați făcut în toate felurile.

      Cine trebuie să aplice legea? Nu cumva statul? Nu cumva politicienii pe care ai pus, între alții, și tu ștampila? Așa că uită-te în oglindă înainte de a da vina pe alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire organizate de profesori voluntari, în programul ”Hai la olimpiadă!” / Formularul este deschis până în octombrie

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire ținute de profesori voluntari în centre stabilite în peste 15 județe, potrivit Fundației „Nouă ne…
Vezi articolul

Cum sunt departajați profesorii care vor să devină directori și sunt mai mulți candidați pe un loc, cu medii finale egale. Procedura oficială prevede chiar votul secret al cadrelor didactice

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare procedura operațională privind declararea candidatului „reușit” dintre cei care au optat pentru ocuparea aceleași funcții de conducere din aceeași unitate de învățământ și au…
Vezi articolul