Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire organizate de profesori voluntari, în programul ”Hai la olimpiadă!” / Formularul este deschis până în octombrie

32.562 de vizualizări
Foto: Andrea Piacquadio – Pexels.com
Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire ținute de profesori voluntari în centre stabilite în peste 15 județe, potrivit Fundației „Nouă ne pasă”, care anunță deschiderea înscrierilor în noua ediție a programului „Hai la olimpiadă!”. Participarea la cursuri este gratuită, după ce elevii trec printr-o selecție.

„Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie până pe data de 10 octombrie. Elevii sunt eligibili pentru centrele din județele în care învață, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite la nivelul fiecărui centru de cadrele didactice”, transmit organizatorii.

Potrivit acestora, pentru a înscrie un elev în program, trebuie completat formularul de către părintele sau reprezentantul legal. După organizarea grupelor de lucru, elevii admiși vor fi afişați în paginile centrelor de pregătire.

Cursurile centrelor de pregătire se desfășoară săptămânal în format fizic, în zilele de sâmbătă. Programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată participa la cursurile unui singur centru, conform sursei citate.

Organizatorii transmit că există 35 de centre de pregătire în 17 orașe din țară. Potrivit coordonatorilor, în urmă cu doi ani școlari au fost pregătiți 5.865 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 6.200 înscriși, cu participarea a 347 profesori.


3 comments
  1. Pe când vom avea și la Bacău niște profesori dedicați care să dorească să facă voluntariat într-un centru de pregătire pentru elevi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministra Ligia Deca anunță că face angajări la minister: Căutăm colegi harnici, entuziaști și dedicați / Pentru postul de director de implementare „România educată”, bibliografia cere și programul de guvernare. Salariul – echivalentul a 1.670 euro pe lună

Ministerul Educației scoate la concurs un post de director la Direcția Strategii pentru Implementarea Proiectului România Educată și 7 posturi de consilier achiziții publice, la Direcția Achiziții. Programul de Guvernare…
Vezi articolul

Afacerea Colegiul Șincai-Primăria Sector 4: Daniel Băluță cere intervenția de urgență a Inspectoratului Școlar, a DSP și a Prefecturii, “pentru punerea în siguranță a elevilor” și pentru reabilitarea clădirii liceului, cu risc seismic II

Primăria Sectorului 4 solicită intervenția în regim de urgență a Inspectoratului Școlar al Municipiului București și a Direcției de Sănătate Publică București, “pentru punerea în siguranță a elevilor și a…
Vezi articolul
Admiterea la liceu 2020

Proiecte de manuale digitale pentru elevii din liceele agricole, cu finanțare de la Ministerul Agriculturii, vor fi realizate de grupuri de lucru din care vor face parte profesori din preuniversitar, universitar și în care pot fi cooptați și oameni din companii și ONG-uri, sub coordonarea universităților agricole de profil

”Continuăm măsurile de încurajare a învățământului dual și prin intermediul Ministerului Agriculturii. Acesta va susține cele 59 de licee tehnologice cu profil agricol. Vom finanța lucrări de renovare și creșterea eficienței…
Vezi articolul

VIDEO Anunț optimist al ministrului Deca, după rezultatele la PISA 2022 care situează România la coada UE: Avem un sistem de educație rezilient și țara noastră a reușit, prin ansamblul măsurilor luate, să limiteze efectele pandemiei

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat la evenimentul de diseminare a rezultatelor PISA 2022 că „avem un sistem de educație rezilient și că țara noastră a reușit, prin ansamblul măsurilor…
Vezi articolul