O învățătoare din județul Sibiu a organizat o școală de vară pentru copii din familii monoparentale: Mă dedic lor, fiind și eu un părinte care își crește singur copiii și am speranța că ideea mea va fi preluată și de alte cadre didactice din țară

3.619 vizualizări
Foto: © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com
La Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita, judetul Sibiu s-a organizat o școală de vară pentru 15 copii crescuți de un singur părint, la începutul lunii iulie. Proiectul aparține profesoarei Bianca Firuța Toth și se numește „Școala de vără pentru copiii proveniți din familiile monoparentale”, potrivit Turnul Sfatului.

„Ce poate fi mai frumos decât să faci rai din ce ai și să poți oferi copiilor din familiile monoparentale din comunitatea ta, un strop de fericire! Cu grijă și dăruire povestind și empatizând cu ei, mi-am dat seama că acești copii care sunt crescuți de un singur părinte au nevoie de o atenție mai specială. Am simțit că trebuie să mă dedic, în mod special, lor, fiind și eu, la rândul meu, un părinte care își crește singur copiii. Așa s-a înfiripat o idee, apoi un plan pe care astăzi îl văd împlinit”, explică învățătoarea pentru Turnul Sfatului.

Activitățile au fost concepute în așa fel încât copiii vin cu nerăbdare, la școală, zi de zi. Prioritare sunt activitățile de dezvoltare personală și cele de tip outdoor. În implementarea acestui proiect s-au implicat și inspectorul pentru învățământul primar, Diana Bucuță primarul orașului Agnita, Alin Ciprian Schiau Gull și Asociația Libertas (Libertate) Sibiu care oferă zilnic o masă caldă copiilor din proiect. De asemenea, câțiva oameni cu suflet mare, au grijă să ofere copiilor desertul mult dorit: fructe, dulciuri, clătite, papanași. „Impactul proiectului asupra comunității mi-a confirmat că fac ceea ce trebuie pentru copiii monoparentali și am speranța că ideea mea va fi preluată și implementată și de alte cadre didactice, din țară, care predau în învățământul primar și nu numai”, încheie prof. Bianca Firuța Toth, potrivit sursei citate.

Foto: © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape jumătate dintre școlile verificate în Bihor nu au încă autorizații de funcționare. Principalele motive: acoperişuri degradate, fisuri pe partea exterioară a clădirilor, curţi neîmprejmuite sau lipsa frigiderelor pentru a depozita alimentele pentru elevi

Dintre cele 136 de şcoli şi grădiniţe verificate în august în județul Bihor, de o comisie mixtă, prin ordin al prefectului, nu au obţinut încă autorizaţiile de funcţionare, anunță Prefectura,…
Vezi articolul

VIDEO „Este greșit ca aceste programe de educație digitală să funcționeze pe scheme de sponsorizări de la multinaționale. Trebuie să obișnuim societatea și administrația cu aspectul comercial, digitalizarea nu vine ca pomană” – Ionuț Stanimir, director marketing BCR despre educația digitală

Digitalizarea sistemului de Educație s-a făcut cu ajutorul multinaționalelor și al start up-urilor care au venit cu idei inovatoare pe piață, însă modelul acestora trebuie comercializat mai departe în România,…
Vezi articolul