O profesoară din SUA a continuat să predea cu masca de oxigen pe față, înainte să fie răpusă de Covid-19 – CNN

5.007 vizualizări
Sursa: Captura CNN.com
Philamena Belone, o profesoară din New Mexico, SUA, care se îmbolnăvise de Covid-19 și înregistra complicații ale bolii, a continuat să predea cu masca de oxigen pe față, înainte să fie răpusă, potrivit unui material CNN, care îl citează pe fratele profesoarei.

Acesta arată că Belone, cadru didactic la clasa a 3-a, preda în timpul zilei, cu ajutorul Zoom, pentru elevi cu probleme de comportament, iar seara se ocupa, prin telefon, de elevii săi care nu aveau acces la Internet. A fost spitalizată timp de trei zile, pentru Covid-19 și pneumonie, timp în care tot ce și-a dorit a fost să se întoarcă acasă, așa încât să continue să predea. 

  • După spitalizare, profesoara a continuat lucrul cu elevii purtând masca de oxigen, la domiciliul său din Albuquerque, New Mexico, potrivit fratelui ei, citat de CNN.

După două săptămâni, la sfârșitul lunii noiembrie, ea a revenit la spital, iar după o săptămână medicii au apelat la ventilator în încercarea de a-i salva viața. Dar, pe 11 decembrie, Philamena Belone, în vârstă de 44 de ani, cu trei copii și un nepot, a murit.

Familia Belone și mulți dintre elevii profesoarei fac parte din Națiunea Navajo din New Mexico, una dintre comunitățile americane cel mai grav lovite de epidemia de Covid-19, aici înregistrându-se în luna mai cea mai mare rată de infectare per capita, peste cea din New York și New Jersey. Până acum, în această comunitate s-au înregistrat peste 20.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 731 de decese, la o populație de circa 173.000 de oameni.


1 comment
  1. Nu știu cum să apreciez așa ceva. În niciun caz nu aș fi predat cu masca de oxigen pe față. Mi-aș fi pastrat energia pentru a mă vindeca. A mai predat câteva zile și a murit. Copiii ei au rămas fără mamă, elevii fără profesoară.
    E de apreciat dăruirea, dar viața e mai importantă. Și răspunderea față de copiii pe care i-ai născut și care au nevoie de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Puțin peste 155.000 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a susțin mâine proba de limba română la Evaluarea Națională 2022 / Regulile examenelor – lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an

Cu mai puțin de o zi înainte de a începe Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a, ministerul Educației a trimis un comunicat de presă privind numărul elevilor care au…
Vezi articolul

Aplicaţia chineză TikTok “reprezintă un risc de contraspionaj”, acuză doi senatori americani, care cer analizarea riscurilor de securitate ale aplicației populare și printre adolescenții din România

Doi influenţi senatori americani au cerut joi administraţiei americane să analizeze ameninţările pe care le-ar putea reprezenta aplicaţia chineză de video sharing TikTok, populară în rândul adolescenţilor din SUA, temându-se…
Vezi articolul