O sală de clasă a liceului de Informatică ‘Grigore Moisil’, renovată cu ajutorul unei companii IT, în proiectul “Adoptă o clasă pentru Iași” / Liceul are și două laboratoare de robotică dotate cu ajutorul foștilor absolvenți, care acum lucrează la companii în domeniu

516 vizualizări
Foto: Liceu Grigore Moisil Iași – Facebook.com
Elevii de la una din clasele a X-a de la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi au o nouă sală de clasă, care a fost renovată şi dotată de una dintre firmele de IT din oraș în cadrul unui proiect lansat de conducerea şcolii, intitulat “Adoptă o clasă pentru Iaşi”, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții companiei IT au renovat și dotat spaţiul de învăţare pentru clasa a X-a C de la Liceul de Informatică ‘Grigore Moisil’. Băncile din sala de clasă sunt individuale, pe rotile. Ele pot fi mutate, aşezate în cerc sau pe grupe pentru a lucra în echipă. În 2019, compania a dotat si amfiteatrul liceului cu elemente de realitate augmentată şi virtuală.

Coordonatorul proiectului, Carmen Teodorescu, spune că și pe zona universitară s-a implicat compania IT. “La Facultatea de Informatică avem un laborator dotat şi renovat complet de firma noastră. La fel şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Acum e ceva normal să ne implicăm în astfel de proiecte. Face parte din cultura Centric această dorinţă de a veni către comunitate. Acest proiect lansat de Liceul de Informatică ni s-a părut creativ. Practic rolul proiectului nu e doar să renovăm o sală de clasă. Nu dăm doar cu var. Înseamnă să aducem nişte elemente care ulterior să stimuleze creativitatea elevilor. Asta înseamnă şi schimbarea infrastructurii”, a mai explicat coordonatorul proiectului, Carmen Teodorescu.

“Tot la Liceul de Informatică din Iaşi funcţionează şi două laboratoare de robotică. Liceul este singura astfel de unitate de învăţământ de stat din ţară care cu ajutorul foştilor absolvenţi, care acum lucrează la companii IT sau au propriile lor firme în domeniu, a reuşit să înfiinţeze aceste laboratoare, venind astfel în sprijinul elevilor şi olimpicilor care doreau să înveţe mai mult decât în programa şcolară. Cu ajutorul profesorilor şi foştilor absolvenţi de liceu, în cele două laboratoare de robotică elevii de gimnaziu şi liceu învaţă să construiască roboţi, să folosească imprimante 3D şi să printeze 3D. De asemenea, de câţiva ani elevii de liceu, profesori de Matematică şi Informatică mentorează alţi profesori şi elevi din Iaşi sau din localităţile din judeţ pasionaţi la rândul lor de robotică”, potrivit comunicatului. 

Directorul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași spune: “Ne-am propus să regândim inclusiv sala de clasă, pentru a oferi elevilor un mediu adecvat învățării, în care să le fie stimulată creativitatea, producerea de idei în timpul orelor. Construirea unor relații de mentorat dintre angajații din companiile IT și elevii Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, Iași, are drept scop creșterea interesului acestora pentru dezvoltarea personală și profesională a lor, simultan cu dezvoltarea inteligentă și sustenabilă a Iașului”, a menționat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași.


1 comment
  1. Degeaba renoveaza astia si para-renoveaza daca aseaza elevii tot unul in spatele celuilalt ca sa-si vada ceafa. Mobilierul ala e adecvat pentru metode active nu pentru dictari de la catedra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Vaccinare antigripală gratuită, elevi stau acasa

LISTA 59 de centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, deschise în spitale din țară pentru a reduce timpul de așteptare din camerele de urgență, anunță Ministerul Sănătății

Pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în unitățile de primiri urgențe pediatrice, Ministerul Sănătății anunță că s-au deschis 59 de centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică…
Vezi articolul

Nicolae Ciucă după discuțiile la Guvern cu reprezentanții elevilor: “Pentru a asigura transparență și predictibilitate, analizăm modificarea legii, în sensul includerii în lege a criteriilor de acordare a burselor pe baze coerente și motivante”

O delegație a Consiliului Național al Elevilor s-a întâlnit azi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre nemulțumirea elevilor privind modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit, dar…
Vezi articolul

Copiii din comunitățile dezavantajate își doresc o meserie, nu visează să fie medici, spune Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației / “Avem nevoie de forță de muncă calificată și aceasta trebuie promovată încă din clasa VII-a și a VIII-a”

Subsecretar de stat în Ministerul Educației, Marian Daragiu a vorbit despre importanța învățământului dual în contextul abandonului școlar, în cadrul unei dezbateri organizate de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin pe…
Vezi articolul