Oana Moraru, la lansarea candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria București: Am un vis, să putem să finanțam școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care jumătate cu burse

2.181 de vizualizări
Foto: Captura Facebook Epoch Times Romania
“Am așa un vis: să putem să finanțam niște școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori”, a declarat vineri expertul educațional Oana Moraru, fondator de școală privată. Într-un discurs susținut în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei, Moraru a anunțat că s-a alăturat echipei care îl susține pe fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloș.

Am venit aici, pentru următoarele luni, nu ca om politic, ci ca om care (sic!) vreau să-l sprijin, cunoscând mult mentalitățile din educație, mult durerile profesorilor și ale părinților și am venit și cu un interes personal, că așa e în politică, nu? Am așa un vis, să putem să finanțam niște școli private, care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori”, a declarat Oana Moraru.

Aceasta a precizat că “se practică foarte mult în lume și primăriile ajută aceste tipuri de școli pilot care ar putea să transforme și sistemul național de educație, mai ales arătând că se poate interveni pe copii care au dificultăți sociale, psihologice, de învățare, dacă le pui la dispoziție cele mai bune echipe și intenții”.

Și, dacă ajungi primar, trebuie să îmi răspunzi la telefon, că am interese serioase. Succes!“, a încheiat Moraru.

Declarațiile integrale ale Oanei Moraru, la evenimentul de lansare a platformei candidaturii lui Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei:

 • Sunt profesor, învățătoare, lucrez cu mulți alți profesori și alți părinți. Nu sunt politician, dar mă uit mult la politicieni, la televizor, cu sonorul închis. Și văd mai multe decât ce s-ar putea auzi.
 • Văd cu deformarea omului care a lucrat cu oameni care devin și pe care i-am văzut crescând. Și la Vlad nu văd nimic care să semene cu ceilalți oameni care apar la emisiunile despre politică. Nu dă mult din mâini, nu i se încordează fața, n-are foarte multe expresii pe chip, are o licărire, așa, în ochi, și ce transmite el, dincolo de cuvinte și de lucrurile pe care le-a făcut și despre care toată lumea știe, este ce poate noi, profesorii, știm să vedem, sau psihologii, sau psihiatrii [referire la antevorbitorul său, Vlad Mixich, despre care Vlad Voiculescu a precizat în conferință că are pregătire de medic psihiatru – n.red.]: că el trece ecranul cu imaginea unui om foarte centrat în el, foarte adunat, foarte echilibrat. Avem foarte puțini oameni din categoria aceasta, care știu să facă lucruri, dar știu să și fie într-un anumit fel.
 • Se vede un Vlad, cu sonorul închis, ca un om extrem de autentic, de firesc, de echilibrat, fără multe manevre stânga-dreapta, ca și cum știe cine este, unde este și ce vrea să facă. Se vede o blândețe pe chip despre care noi știm deja că s-a transformat în fapte, dar convinge foarte mult dincolo de cuvinte.
 • Am avut la conducerea Bucureștiului, până acum, oameni de PR; oameni care știu să dea din gură, din mâini, din ochi, din machiaje, oameni care știu să intre bine în conflicte, să lase pe Facebook mesaje antagoniste: le-am tras-o, le-am făcut-o, sunt suficient de obraznic, de puternic.
 • Pe mine, chiar Vlad m-a enervat de multe ori, urmărindu-i pagina de Facebook, că nu reacționează la situația politică și nu e mai rău, sau mai dur, sau mai rău de gură. După care am înțeles, și văd asta cu copiii alături de care sunt și alături de părinții pe care îi văd crescând cu copiii lor, că există o altă nouă tipologie de oameni, acum, în Europa și în tot vestul Europei: de oameni care știu să facă lucruri cu totul alt profil psihologic, care nu înseamnă neapărat modestie, ci înseamnă o abilitate de a nu face mult zgomot, de a nu-și pune personalitatea prea mult pe scenă, și de a transforma lucrurile, așa, pur și simplu din energia asta a centrării în sine, care înseamnă un pic de conexiune uneori spirituală cu forțe care fac lucrurile dincolo de mâinile, și picioarele, și fețele noastre. Și cred că Vlad le are pe astea foarte puternic și de asta l-aș recomanda foarte mult oamenilor care obișnuiesc de multe ori să aleagă pe cei mai obraznici, oamenii care au mult PR în spate și care știu să folosească asta.
 • Am venit aici, pentru următoarele luni, nu ca om politic, ci ca om care vreau să-l sprijin, cunoscând mult mentalitățile din educație, mult durerile profesorilor și ale părinților și am venit și cu un interes personal, că așa e în politică, nu? Am așa un vis, să putem să finanțam niște școli private, care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori. Se practică foarte mult în lume și primăriile ajută aceste tipuri de școli pilot care ar putea să transforme și sistemul național de educație, mai ales arătând că se poate interveni pe copii care au dificultăți sociale, psihologice, de învățare, dacă le pui la dispoziție cele mai bune echipe și intenții. Și, dacă ajungi primar, trebuie să îmi răspunzi la telefon, că am interese serioase. Succes!
Vlad Voiculescu:
 • Mulțumesc mult, Oana Moraru! Când eram la Ministerul Finanțelor – am fost pentru 6 luni șef de cabinet – la un moment dat am avut o discuție cu directorii din minister și am pronunțat, referindu-mă la 2 proiecte de spital pornite alături de BERD, de Banca Europeană de Reconstrucție si Dezvoltare, am spus: domne’, astea sunt pe agenda mea personală. Și mi s-a spus atunci: noi n-avem voie să avem agendă personală!
 • Am zis: ba da, trebuie să avem cu toții o agendă personală, dar trebuie să fie legitimă și trebuie să fie transparentă. Și dacă cineva își asumă un proiect, e foarte bine!
 • Trebuie să spui că îți asumi un proiect, trebuie să spui în gura mare și să spui că îți pasă de proiectul ăla, să vorbești despre el și să îl susții public.
 • Cred că există interese legitime și există interese transparente pe care pur și simplu trebuie să le punem pe masă. Că e vorba de interese ale companiilor, ale ONG-urilor, ale unei categorii de populație sau ale alteia…
 • Interesele politicienilor ar trebui să fie un pic mai mici și ar trebui să fie perfect aliniate cu interesul public. Altfel, interesele și discuțiile astea trebuie să fie cât se poate de transparente, așa încât, până la urmă, să iasă ce e mai bun pentru interesul public.

Declarațiile au fost făcute vineri, 17 ianuarie 2020, la evenimentul prin care fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu, și-a lansat proiectul ”București, capitala oamenilor buni”.

Oana Moraru este prezentată pe site-ul de campanie al lui Vlad Voiculescu ca membru al echipei cu care candidatul susținut de PLUS la Primăria Capitalei lucrează pe domeniile educație și cultură.

Alianța USR PLUS a anunțat că avea candidat comun la Primăria Capitalei. USR îl susține pe Nicușor Dan, iar PLUS pe Vlad Voiculescu, relatează G4Media.ro.

Foto: Captura Facebook Epoch Times Romania

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ADRESĂ trimisă de Primăria Sectorului 1 către școli. „Cuantumurile pentru bursele sociale sunt prezentate ca fiind 150 de lei, cu 50% mai puțin decât în anii precedenți” – Asociația Elevilor din București

Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ din Sectorul 1 a trimis joi o adresă către toți directorii din sector cu precizări legate de modul de acordare a burselor școlare,…
Vezi articolul

„S-ar ajunge la 40-50 de ore pe săptămână”, spune secretarul de stat Sorin Ion, după ce Ministerul Educației a primit peste 4.000 de propuneri, majoritatea de adăugare de ore, pentru planurile-cadru de liceu

Majoritatea celor peste 4.000 de propuneri pentru modificarea noilor planuri-cadru primite la Ministerul Educației se referă la numărul de ore pe sistemul „mai vreau o oră în plus, mai ia…
Vezi articolul

Abandonat în China. Povestea profesorului român condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru fraudă. La un an de când și-a câștigat dreptul de a fi repatriat, statul român l-a uitat / Avocat: Noi nu mai știm nimic despre el, nici dacă mai trăiește!

La un an de zile după ce instanța din România a decis ca un profesor român condamnat la 8 ani de închisoare în China să fie adus în țară pentru…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași acuză Facultățile de Drept de ipocrizie: “își construiesc o imagine falsă de apărătoare ale eticii academice” prin solidarizarea cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți

Facultățile de Drept din mai multe universități din țară sunt acuzate de Liga Studenților din Iași, printr-un comunicat emis luni, că încearcă să își construiască o “imagine falsă de apărătoare…
Vezi articolul