Oana Moraru, la lansarea candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria București: Am un vis, să putem să finanțam școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care jumătate cu burse

2.262 de vizualizări
Foto: Captura Facebook Epoch Times Romania
“Am așa un vis: să putem să finanțam niște școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori”, a declarat vineri expertul educațional Oana Moraru, fondator de școală privată. Într-un discurs susținut în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei, Moraru a anunțat că s-a alăturat echipei care îl susține pe fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloș.

Am venit aici, pentru următoarele luni, nu ca om politic, ci ca om care (sic!) vreau să-l sprijin, cunoscând mult mentalitățile din educație, mult durerile profesorilor și ale părinților și am venit și cu un interes personal, că așa e în politică, nu? Am așa un vis, să putem să finanțam niște școli private, care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori”, a declarat Oana Moraru.

Aceasta a precizat că “se practică foarte mult în lume și primăriile ajută aceste tipuri de școli pilot care ar putea să transforme și sistemul național de educație, mai ales arătând că se poate interveni pe copii care au dificultăți sociale, psihologice, de învățare, dacă le pui la dispoziție cele mai bune echipe și intenții”.

Și, dacă ajungi primar, trebuie să îmi răspunzi la telefon, că am interese serioase. Succes!“, a încheiat Moraru.

Declarațiile integrale ale Oanei Moraru, la evenimentul de lansare a platformei candidaturii lui Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei:

  • Sunt profesor, învățătoare, lucrez cu mulți alți profesori și alți părinți. Nu sunt politician, dar mă uit mult la politicieni, la televizor, cu sonorul închis. Și văd mai multe decât ce s-ar putea auzi.
  • Văd cu deformarea omului care a lucrat cu oameni care devin și pe care i-am văzut crescând. Și la Vlad nu văd nimic care să semene cu ceilalți oameni care apar la emisiunile despre politică. Nu dă mult din mâini, nu i se încordează fața, n-are foarte multe expresii pe chip, are o licărire, așa, în ochi, și ce transmite el, dincolo de cuvinte și de lucrurile pe care le-a făcut și despre care toată lumea știe, este ce poate noi, profesorii, știm să vedem, sau psihologii, sau psihiatrii [referire la antevorbitorul său, Vlad Mixich, despre care Vlad Voiculescu a precizat în conferință că are pregătire de medic psihiatru – n.red.]: că el trece ecranul cu imaginea unui om foarte centrat în el, foarte adunat, foarte echilibrat. Avem foarte puțini oameni din categoria aceasta, care știu să facă lucruri, dar știu să și fie într-un anumit fel.
  • Se vede un Vlad, cu sonorul închis, ca un om extrem de autentic, de firesc, de echilibrat, fără multe manevre stânga-dreapta, ca și cum știe cine este, unde este și ce vrea să facă. Se vede o blândețe pe chip despre care noi știm deja că s-a transformat în fapte, dar convinge foarte mult dincolo de cuvinte.
  • Am avut la conducerea Bucureștiului, până acum, oameni de PR; oameni care știu să dea din gură, din mâini, din ochi, din machiaje, oameni care știu să intre bine în conflicte, să lase pe Facebook mesaje antagoniste: le-am tras-o, le-am făcut-o, sunt suficient de obraznic, de puternic.
  • Pe mine, chiar Vlad m-a enervat de multe ori, urmărindu-i pagina de Facebook, că nu reacționează la situația politică și nu e mai rău, sau mai dur, sau mai rău de gură. După care am înțeles, și văd asta cu copiii alături de care sunt și alături de părinții pe care îi văd crescând cu copiii lor, că există o altă nouă tipologie de oameni, acum, în Europa și în tot vestul Europei: de oameni care știu să facă lucruri cu totul alt profil psihologic, care nu înseamnă neapărat modestie, ci înseamnă o abilitate de a nu face mult zgomot, de a nu-și pune personalitatea prea mult pe scenă, și de a transforma lucrurile, așa, pur și simplu din energia asta a centrării în sine, care înseamnă un pic de conexiune uneori spirituală cu forțe care fac lucrurile dincolo de mâinile, și picioarele, și fețele noastre. Și cred că Vlad le are pe astea foarte puternic și de asta l-aș recomanda foarte mult oamenilor care obișnuiesc de multe ori să aleagă pe cei mai obraznici, oamenii care au mult PR în spate și care știu să folosească asta.
  • Am venit aici, pentru următoarele luni, nu ca om politic, ci ca om care vreau să-l sprijin, cunoscând mult mentalitățile din educație, mult durerile profesorilor și ale părinților și am venit și cu un interes personal, că așa e în politică, nu? Am așa un vis, să putem să finanțam niște școli private, care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300, jumătate, să fie copii cu burse, copii din zone defavorizate, care să beneficieze de cele mai bune echipe de profesori. Se practică foarte mult în lume și primăriile ajută aceste tipuri de școli pilot care ar putea să transforme și sistemul național de educație, mai ales arătând că se poate interveni pe copii care au dificultăți sociale, psihologice, de învățare, dacă le pui la dispoziție cele mai bune echipe și intenții. Și, dacă ajungi primar, trebuie să îmi răspunzi la telefon, că am interese serioase. Succes!
Vlad Voiculescu:
  • Mulțumesc mult, Oana Moraru! Când eram la Ministerul Finanțelor – am fost pentru 6 luni șef de cabinet – la un moment dat am avut o discuție cu directorii din minister și am pronunțat, referindu-mă la 2 proiecte de spital pornite alături de BERD, de Banca Europeană de Reconstrucție si Dezvoltare, am spus: domne’, astea sunt pe agenda mea personală. Și mi s-a spus atunci: noi n-avem voie să avem agendă personală!
  • Am zis: ba da, trebuie să avem cu toții o agendă personală, dar trebuie să fie legitimă și trebuie să fie transparentă. Și dacă cineva își asumă un proiect, e foarte bine!
  • Trebuie să spui că îți asumi un proiect, trebuie să spui în gura mare și să spui că îți pasă de proiectul ăla, să vorbești despre el și să îl susții public.
  • Cred că există interese legitime și există interese transparente pe care pur și simplu trebuie să le punem pe masă. Că e vorba de interese ale companiilor, ale ONG-urilor, ale unei categorii de populație sau ale alteia…
  • Interesele politicienilor ar trebui să fie un pic mai mici și ar trebui să fie perfect aliniate cu interesul public. Altfel, interesele și discuțiile astea trebuie să fie cât se poate de transparente, așa încât, până la urmă, să iasă ce e mai bun pentru interesul public.

Declarațiile au fost făcute vineri, 17 ianuarie 2020, la evenimentul prin care fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu, și-a lansat proiectul ”București, capitala oamenilor buni”.

Oana Moraru este prezentată pe site-ul de campanie al lui Vlad Voiculescu ca membru al echipei cu care candidatul susținut de PLUS la Primăria Capitalei lucrează pe domeniile educație și cultură.

Alianța USR PLUS a anunțat că avea candidat comun la Primăria Capitalei. USR îl susține pe Nicușor Dan, iar PLUS pe Vlad Voiculescu, relatează G4Media.ro.

Foto: Captura Facebook Epoch Times Romania

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Soția matematicianului Radu Gologan a fost testată pozitiv COVID-19. “Ne facem treaba, ne-am ținut cursurile online. DSP a sunat și a promis că urmează să vină o salvare să o ducă într-un centru medical să o evalueze. Ceea ce nu s-a întâmplat, așteptăm de 24 de ore”

Soția matematicianului Radu Gologan, Roxana Goga, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Contactat de Edupedu.ro, profesorul universitar a povestit că “acum 3 zile a început să tușească, am mers…
Vezi articolul

Standardele curriculare și de evaluare, până la finalului anului 2023 – spune secretarul de stat Bogdan Cristescu: Este nevoie de o foarte clară schimbare de abordare, de mentalitate. La evaluările internaționale, PISA, PIRLS, TIMSS, itemii sunt secreți – va fi suficient de ciudat să nu vedem subiectele și să nu credem că le ascunde cineva, dar va trebui să ne obișnuim și cu asta

Standardele „sunt prevăzute în lege, reușim, sper eu, să le facem până la finalul anului 2023, ne-am angajat, este un program finanțat din fonduri europene”, a anunțat secretarul de stat…
Vezi articolul

Nu poți decide închiderea unei școli la nivelul colectivului de părinți de la clasă, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților / Senatorul USR Ștefan Pălărie a cerut ca părinții să decidă când se închid școlile la o incidență de peste 6 la mie

Întrebat ce părere are despre afirmația senatorului Ștefan Pălărie, care a scris pe Facebook că decizia privind trecerea în online a școlilor ar trebui lăsată în mâna colectivului de părinți…
Vezi articolul