OFICIAL Elevii din clasele aflate în online pot prezenta și teste făcute pe banii lor, la școală, în ziua a 8-a, dacă vor să revină la cursuri în format fizic. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a fost modificat

6.734 de vizualizări
Foto: © Kontakt5956 | Dreamstime.com
Elevii din clasele aflate în online pot prezenta și teste făcute pe banii lor, la școală, în ziua a 8-a, dacă vor să revină la cursuri în format fizic, potrivit unui nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, publicat miercuri seara în Monitorul Oficial. Măsura fusese anterior anunțată în declarația de presă de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Concret, elevii care sunt în regim de școală online și care provin din clasele suspendate pe motiv de caz de infectare, pot reveni în continuare în a 8-a zi la școală, dacă prezintă un test negativ. Până acum era valabil doar testul făcut la cabinetul medical al școlii, acum a fost introdusă și posibilitatea ca DSP să facă acele teste și chiar ca elevii să vină cu rezultatul unui test făcut în mediul privat.

„La articolul 6 din Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I,
nr. 942 din 1 octombrie 2021, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(5) Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim on-line.

Elevii al căror test efectuat în unitatea de învățământ este negativ, precum și elevii care prezintă în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, pot relua cursurile cu prezență fizică.

Elevii care nu se prezintă la testare sau care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR efectuat în ultimele 24 de ore, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.”

Potrivit statisticii publicate de ministerul Educației, numărul de copii/ elevi din clasele/ grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate era miercuri de 278.024.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Kontakt5956 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
 1. Școala a ajuns o harababura, din cauza ambitiilor ministrului Câmpeanu.
  Ore online, ore face to face, ore hibrid, un du-te vino continuu, elevi contacti peste noapte stau online, elevi infectati peste noapte trag clasa online, apoi in ziua a opta unii elevi vin fizic la scoala, altii dib aceeași clasa, stau in continuare online. Bataie de joc si la adresa elevilor, si la adresa profesorilor.

 2. Cu acesta norma ministrul își desăvârșește planul diabolic de îmbolnăvire a căror mai mulți copii, părinți profesori.Chiar ne crede tâmpiți sa nu ne dăm seama că pot pot prezenta teste fake, sunt atâția inconștienți răuintentionati pozitiv care umbla cu buna știință prin colectivitate și pe care Ministerul se face că nu îi vede.

 3. Testele de saliva sau cele nazale sunt ineficiente. De ce credeti ca nu au fost autorizate? Deschiderea scolilor a agravat situatia si a provocat haos. Moartea abia a inceput sa se astearna. Riscam sa avem peste 1000 de decese zilnic in urmatoarele 2 saptamani.

  1. Incercati sa nu mai fiți așa manipulați că se vede că faceți parte din acei profesori care mai bine ar merge in Germania la sparanghel că logica nu prea mai au profesorii din România și din alte țări.

  2. Uite unde statea Nostradamus de Romania, Baba Vanga. Esti vreun expert din sanatate de te avanti asa in o mie de morti la zi??Uite care-i treaba, bre, fraierica-n tramvai. Du-te mataluta frumusel acasa, fa-ti vaccinul, apoi vreo 10 ani de scoala, preferabil medicina si abia apoi “vomita-ti” parerile cretinoide pe un site educational. Scoala ramane deschisa si noroc ca ramane. Astfel mai avem o sansa sa nu mai avem prosti ca tine. Tu si cu mortii tai…cei o mie…la ei ma refeream.

  3. Profesor, ai perfecta dreptate.
   Situatia se datorează și părinților irrsponsabili, care nu suporta sa stea 24 de ore din 24 acasa cu propriul copil cu varsta sub 12 ani, si parintilor care nu si-au educat copiii sa fie de incredere, ca sa ii lase chiar la 14-16 ani singuri acasa.
   Aceste specimene insista pe langa ambitiosul si obtuzul ministru Campeanu, sa trimita elevii in plina pandemie, in mijloacele aglomerate de transport in comun, si în clase cu 30 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primarul orașului unde un elev navetist a fost călcat de tren: E un neajuns, avem doar 2 microbuze. Va mai sosi un microbuz școlar, am făcut solicitare la CFR pentru o pasarelă peste calea ferată și am avut discuții cu directorul să înceapă școala la ora 9:00

Primarul orașului Podu Iloaiei, din Iași, unde un elev de 12 ani a fost călcat de tren ieri în timp ce mergea spre școală, traversând pe jos calea ferată care…
Vezi articolul

Apel către profesori, directori și inspectori al elevilor și părinților din București: Revenirea fizică la școală să nu creeze stres și anxietate în rândul elevilor / Nu este prevăzută acordarea notelor pentru integralitatea caietelor de curs, a temelor sau a prezenței în cadrul orelor

Revenirea fizică la școală să nu creeze stres și anxietate în rândul elevilor în urma ideii că aceștia urmează să fie evaluați mai drastic, în ideea de a contrabalansa anul…
Vezi articolul