Olimpic național, ofer meditații. Ce promit anunțurile de pe net pentru tarife între 50 și 200 de lei pe 2 ore

3.009 vizualizări
pixabay.com
Meditațiile generează nu numai cheltuieli uriașe din partea părinților și nesfârșite ore de pregătire pentru elevi, ci și câteva zeci de mii de rezultate (47.600 mai exact) în căutările pe Google. O categorie aparte de clienți ai site-urilor de anunțuri sunt foștii olimpici la diverse materii. Ei nu predau la școală, cum fac profesorii, ca să-și găsească acolo elevi, așa că, dacă vor să își facă serviciile cunoscute nu au decât să-și scrie ofertele pe net. Iată câteva promisiuni interesante, din câteva anunțuri.

Am consultat câteva site-uri specializate în anunțuri, este vorba despre olx.ro, publi24.ro, anunturi-meditatii.ro, vreauprofesor.ro. În medie, cele mai mari tarife de meditații sunt cele pentru facultate, în special facultățile de Medicină, Automatică sau Chimie. Pentru mediațiile de gimnaziu și liceu, tarifele sunt în jurul a 50-80 de lei pentru două ore, cu unele excepții.

Iată câteva exemple:

Radu promite 10 la Evaluarea Națională și Bac. Anunțul scrie în felul următor: ”Eu sunt Radu, am 27 ani si ofer meditații la matematică pentru clasele V-VIII si IX-XII. Fost olimpic național la matematică în liceu, cunosc foarte bine materia și am rabdare și tehnici bune de predare pentru a-i ajuta pe copii să ia note mari la școala și 10 la Evaluarea Naționala sau Bac. Experiență de peste 5 de ani, rezultate garantate, promovabilitate bac 100%. Pregătire Evaluare Națională, Bacalaureat, Facultate, Examene Diverse, Recuperarea Materiei – orice nivel.”

Un multiplu medaliat cu aur – 200 de lei, 2 ore. În prezentarea de pe site, meditatorul scrie că a obinut ”medalie de aur la olimpiada naționala de matematică în anii 2003, 2004, 2005, 2006, 2007”, iar în plus a fost și ”membru în lotul pentru olimpiada balcanică și internațională de matematică”. Ce oferă: ”pregătire pentru materia de clasa VII-XII, pentru olimpiadele și concursurile de matematică”. Fostul olimpic scrie în anunț că aplică o ”metodologie modernă și atipică de predare, conformă cu cele mai noi și performante direcții didactice”.

O fosta olimpică națională la matematematică – 100 de lei pe două ore. ”Ședintele sunt individuale”, scrie în anunțul respectiv al unei studente de 21 de ani de la specializarea Matematică a Facultății de Matematică și Informatică. ”Pregătesc cu seriozitate elevi de orice nivel pentru clasă, Evaluare Națională și Bacalaureat. Pun mare accent pe realizarea integrală a temelor și evaluare constantă.” În descriere, persoana respectivă scrie că ”eu am descoperit frumusețea matematicii prin intermediul Olimpiadelor și Concursurilor Naționale. Ofer ajutor în înțelegerea materiei predate la școală și finalizarea temelor. După caz, propun și abordarea unor probleme interesante întâlnite la concursuri și olimpiade.”

Un fost olimpic la matematică – 30 de lei pentru două ore. Este vorba despre un tânăr, ”licențiat la ASE, actualmente masterand în cadrul ASE, care oferă medițatii la matematică, orice nivel, clasele V-VIII.” Persoana care dă anunțul scie și că ”Garantez rezultate foarte bune.”

Majoritatea dintre cei care susțin că sunt foști olimpici nu își fac publice și tarifele percepute, cum este acest anunț, de exemplu: ”Sunt olimpic la matematica, actual student în anul trei la Facultatea de Matematica-Informatică a Universității Babeș-Bolyai, specializarea Matematică, predau meditații matematică, clasele 5-12 sau pentru pregatire bac/examen de capacitate. Noțiunile și metodele de rezolvare vor fi în detaliu explicate. Am experinență în meditații de aproximativ 5 ani. Menționez că am obținut nota 10 la examenul de capacitate la matematică din clasa a opta și nota 10 la examenul de bacalaureat la matematică.”

Sunt peste 100 de anunțuri de meditații scrise de olimpici sau foști olimpici la diverse materii, doar pe unul dintre site-urile consultate de Edupedu.ro.

FOTO: pixabay.com


3 comentarii
  1. Un profesor cu 20 de ani de experienta nu a fost în stare sa-i explice fizica, fetei mele. În schimb, un student, în câteva luni a facut-o sa îndrăgească aceasta materie și sa aibă rezultate excelente. A cui e vina? De ce stam asa de prost pe partea reala? De ce nu sunt trași la răspundere profesorii care nu-si fac treaba?

  2. Cei care doresc performantă, să lucreze cu foștii olimpici. Sunt cei mai buni.Rezultatul este garantat. Sunt superiori profesorilor care predau la clasă. În plus rezultatele lor se pot verifica. Este foarte dureros să investim în copii, plătind meditațiile cu 100 lei ora iar profesorul de la clasă să-i ceară diploma de la națională, , obligatoriu color, fără să-și aducă contribuția în pregătirea elevului..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sindicatele din Iași fac apel la Raed Arafat și Ludovic Orban după ce toți profesorii din șapte județe ar fi fost chemați la școală în perioada suspendării cursurilor. Solicită ca toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu

Uniunea Sindicatelor Libere din Invățământul Preuniversitar USLIP Iași, afiliate la FSLI, face apel la Raed Arafat, Ludovic Orban și la ministrul Sănătății, precum și la Comitetul Național pentru Situații de…
Vezi articolul

Autoritatea Națională Copii și persoane cu Dizabilități se “rupe” în două. Partea de copii și adopții trece la ministerul Familiei, al Gabrielei Firea, anunță Guvernul

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții se reorganizează prin divizare parțială, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, după ce în această seară a avut loc o…
Vezi articolul