Profesori Știri

Olimpic național, ofer meditații. Ce promit anunțurile de pe net pentru tarife între 50 și 200 de lei pe 2 ore

Citire în 3 min
Meditațiile generează nu numai cheltuieli uriașe din partea părinților și nesfârșite ore de pregătire pentru elevi, ci și câteva zeci de mii de rezultate (47.600 mai exact) în căutările pe Google. O categorie aparte de clienți ai site-urilor de anunțuri sunt foștii olimpici la diverse materii. Ei nu predau la școală, cum fac profesorii, ca să-și găsească acolo elevi, așa că, dacă vor să își facă serviciile cunoscute nu au decât să-și scrie ofertele pe net. Iată câteva promisiuni interesante, din câteva anunțuri.

Am consultat câteva site-uri specializate în anunțuri, este vorba despre olx.ro, publi24.ro, anunturi-meditatii.ro, vreauprofesor.ro. În medie, cele mai mari tarife de meditații sunt cele pentru facultate, în special facultățile de Medicină, Automatică sau Chimie. Pentru mediațiile de gimnaziu și liceu, tarifele sunt în jurul a 50-80 de lei pentru două ore, cu unele excepții.

Iată câteva exemple:

Radu promite 10 la Evaluarea Națională și Bac. Anunțul scrie în felul următor: ”Eu sunt Radu, am 27 ani si ofer meditații la matematică pentru clasele V-VIII si IX-XII. Fost olimpic național la matematică în liceu, cunosc foarte bine materia și am rabdare și tehnici bune de predare pentru a-i ajuta pe copii să ia note mari la școala și 10 la Evaluarea Naționala sau Bac. Experiență de peste 5 de ani, rezultate garantate, promovabilitate bac 100%. Pregătire Evaluare Națională, Bacalaureat, Facultate, Examene Diverse, Recuperarea Materiei – orice nivel.”

Un multiplu medaliat cu aur – 200 de lei, 2 ore. În prezentarea de pe site, meditatorul scrie că a obinut ”medalie de aur la olimpiada naționala de matematică în anii 2003, 2004, 2005, 2006, 2007”, iar în plus a fost și ”membru în lotul pentru olimpiada balcanică și internațională de matematică”. Ce oferă: ”pregătire pentru materia de clasa VII-XII, pentru olimpiadele și concursurile de matematică”. Fostul olimpic scrie în anunț că aplică o ”metodologie modernă și atipică de predare, conformă cu cele mai noi și performante direcții didactice”.

O fosta olimpică națională la matematematică – 100 de lei pe două ore. ”Ședintele sunt individuale”, scrie în anunțul respectiv al unei studente de 21 de ani de la specializarea Matematică a Facultății de Matematică și Informatică. ”Pregătesc cu seriozitate elevi de orice nivel pentru clasă, Evaluare Națională și Bacalaureat. Pun mare accent pe realizarea integrală a temelor și evaluare constantă.” În descriere, persoana respectivă scrie că ”eu am descoperit frumusețea matematicii prin intermediul Olimpiadelor și Concursurilor Naționale. Ofer ajutor în înțelegerea materiei predate la școală și finalizarea temelor. După caz, propun și abordarea unor probleme interesante întâlnite la concursuri și olimpiade.”

Un fost olimpic la matematică – 30 de lei pentru două ore. Este vorba despre un tânăr, ”licențiat la ASE, actualmente masterand în cadrul ASE, care oferă medițatii la matematică, orice nivel, clasele V-VIII.” Persoana care dă anunțul scie și că ”Garantez rezultate foarte bune.”

Majoritatea dintre cei care susțin că sunt foști olimpici nu își fac publice și tarifele percepute, cum este acest anunț, de exemplu: ”Sunt olimpic la matematica, actual student în anul trei la Facultatea de Matematica-Informatică a Universității Babeș-Bolyai, specializarea Matematică, predau meditații matematică, clasele 5-12 sau pentru pregatire bac/examen de capacitate. Noțiunile și metodele de rezolvare vor fi în detaliu explicate. Am experinență în meditații de aproximativ 5 ani. Menționez că am obținut nota 10 la examenul de capacitate la matematică din clasa a opta și nota 10 la examenul de bacalaureat la matematică.”

Sunt peste 100 de anunțuri de meditații scrise de olimpici sau foști olimpici la diverse materii, doar pe unul dintre site-urile consultate de Edupedu.ro.

FOTO: pixabay.com

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Premierul Dăncilă contrazice ministerul Educației, Matematica și chiar pe ea însăși

Mihai Peticila

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de instituții academice din SUA și Marea Britanie

Matei Pop

Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg la școală”, prin care toți elevii primeau vouchere de 250 de lei pentru cărți, manuale, rechizite și echipament sportiv

Mihai Peticila

1 comentariu

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.