Omicron lovește dur școlile din Europa și planurile lor de revenire la clasă după Anul Nou – analiză Bloomberg

13.877 de vizualizări
Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com
Părinții europeni se confruntă din nou cu perspectiva posibilei închideri a școlilor, pe măsură ce un nou val al pandemiei îi afectează pe cei tineri, iar îngrijorările sunt amplificate de varianta Omicron a noului coronavirus, scrie, vineri, Bloomberg într-o analiză pe această temă. Sursa citată trece în revistă măsuri luate în diverse părți ale Europei și opinii ale experților despre posibilul impact al noului val asupra școlii.

Potrivit sursei citate, multe școli din diverse țări s-au închis mai devreme înaintea vacanței de Crăciun. În Germania, unde potrivit sursei citate s-au închis unele unități de învățământ, numărul cazurilor de infectare în rândul elevilor de până în 15 ani este aproape de două ori mai mare comparativ cu media națională, situație întâlnită și în Marea Britanie, Austria sau Irlanda.

În Franța, potrivit Bloomberg, s-au închis atâtea clase pe parcursul ultimei luni, încât guvernul a dat înapoi de la regula închiderii claselor în momentul apariției unui caz pozitiv, optând la măsura mai flexibilă de a testa clasa întreagă în astfel de situații. În această țară, numărul copiilor cu vârste de până în 9 ani testați pozitiv a crescut de la sub 100/100.000 la începutul lui noiembrie la 634 per 100.000 pe 6 decembrie.

 • Este citată o expertă medicală din Paris, Karine Lacombe, potrivit căreia “copiii sunt bazinul de contaminare cel mai larg în acest moment”. 

Bloomberg amintește și de decizia recentă a Danemarcei de a închide școlile primare cu o săptămână înainte de Crăciun, situație care s-a întâmplat și în Olanda și în unele regiuni ale Elveției.

Motivul creșterii numărului de cazuri în rândul copiilor este faptul că acesta este ultimul grup de populație programat pentru vaccinare – țările europene abia acum încep să desfășoare campanii de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani.

 • Dacă în unele țări se pune problema trecerii online în cazul unei explozii a cazurilor pozitive, în altele acest lucru este în continuare exclus. În acest sens, este dat exemplul Belgiei, unde închiderea școlilor este considerată “opțiunea nucleară” și unde purtătorul de cuvânt al ministerului flamand al Educației este citat: “Școlile sunt absolut esențiale. Școlile ar trebui închise doar dacă nu se poate face chiar nimic altceva”.

Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Omicron: Multe școli din Marea Britanie – închise cu câteva zile înainte să intre oficial în vacanța de Crăciun, se pregătesc pentru online din ianuarie, în pofida cererii guvernului ca școlile să rămână deschise
Olanda anunță închiderea școlilor primare din 20 decembrie și prelungirea restricțiilor sanitare. Premierul Rutte: Există mari îngrijorări cu privire la apariția variantei Omicron, care se răspândește rapid

4 comments
 1. Direcția în care se îndreaptă situația e clară…nu există pandemie!dar există controlul absolut… desteptati-vă Romania

 2. Campeanu a definitivat planul de infectare in masa cu Omicron. Ar trebui oprit inainte sa puna scoala si tara pe butuci. Sau ne anunta pe 2 ianuarie ce indicatori a mai inventat.

 3. ,, Motivul creșterii numărului de cazuri în rândul copiilor este faptul că acesta este ultimul grup de populație programat pentru vaccinare – țările europene abia acum încep să desfășoare campanii de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani.”
  SERIOS ??? Doar pentru că,, Motivul creșterii numărului de cazuri în rândul copiilor este faptul că… “, doar de aceea ați,, crescut numărul de cazuri”. Mai evident decât așa nu se poate explica manipularea și minciuna la care suntem expuși. Terminați cu aberațiile. Mințiți.

 4. Nu va puneti cu ministrul Câmpeanu.
  Ii va aduce in banci până si pe elevii de la ATI, conectati la aparate.
  Omul acesta duce pana la absurd orice situație. Viața bate filmul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like