Optimiștii trăiesc mai mult pentru că au mai puține motive să se streseze – studiu

408 vizualizări
Foto © Flynt | Dreamstime.com
Oamenii care privesc viața în roz pot trăi mai mult și mai sănătăos deoarece se confruntă cu mai puține situații pe care le consideră stresante și își pot reduce nivelul de anxietate reducând discuțiile în contradictoriu, potrivit unei noi cercetări realizate de specialiști în psihiatrie de la Universitatea din Boston, cercetare citată de The Guardian.

Ei au constatat că optimiștii reacționează la situații cauzatoare de stres și își revin din aceste situații într-un mod similar cu pesimiștii, deși studiile anterioare care indicau faptul că optimiștii trăiesc mai mult produseseră bănuieli că reacțiile diferite ar fi o explicație pentru acest fenomen. Diferența constată de actuala cercetare constă în faptul că optimiștii au avut reacții emoționale mai bune, deoarece, în viața de zi cu zi, se confruntă cu mai puține evenimente pe care le consideră stresante.

Potrivit sursei citate, nu este clar cum își reduc optimiștii doza de stres, dar cercetătorii cred că fie evită discuțiile în contradictoriu și alte situații stresante, precum aglomerațiile din trafic, fie nu le percep ca stresante.

  • Autorii studiului precizează că, deși acesta s-a bazat pe date culese pe un eșantion de bărbați în vârstă, e de așteptat ca rezultatele să fie valabile și pentru femei în vârstă.

The Guardian îl citează și pe un profesor al University College London, care nu s-a implicat în studiul respectiv, dar care și-a expus punctul de vedere potrivit căruia optimiștii ar putea avea o viață cu mai puține bătăi de cap – de exemplu, oamenii ar tinde să se înțeleagă mai bine cu optimiștii, decât cu pesimiștii, ceea ce ar duce la mai puține conflicte, sau optimiștii ar putea considera că anumite incidente cotidiene nu sunt surse de stres.

Foto © Flynt | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Teleman: Creditul fiscal și facilitatea “patent box” ar putea stimula cercetarea / Doi noi consilieri în minister – Oana Craioveanu și Cătălin Rizea / Discuții alături de secretarul de stat Dragoș Ciuparu pe tema cercetării în PNRR

Creditul fiscal și facilitatea de tip “patent box – crearea de facilități pentru firmele care utilizează patente” au fost menționate săptămâna trecută, ca posibile măsuri de stimulare a cercetării, de…
Vezi articolul

Programul masă în școli să fie extins până acolo încât „să poată să acopere întreg teritoriul național”, spune premierul. Ministrul Educației: Din septembrie, 900 de mii de elevi ar trebui să aibă o masă la școală

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că programul „Masă în școli” ar trebui să fie extins, astfel încât „să poată să acopere întreg teritoriul național”: „Eu…
Vezi articolul