Orașul Râşnov are oficial primul manual de istorie locală, creat special pentru elevi cu vârsta între 8 şi 12 ani

587 de vizualizări
Istoria Râşnovului / Sursa foto: Manual Istoria Râşnovului
Râşnovul are oficial primul manual de istorie locală creat special pentru elevi, în urma unei iniţiative în colaborare între Asociaţia Mioritics, Primăria Râşnov şi Hands on History (Norvegia), printr-un proiect cu granturi norvegiene, informează publicația BZB, citată de G4Media.ro.

Autorul manualelor este istoricul Nicolae Pepene, care a structurat informația pentru două categorii de vârstă distincte: 8-12 ani şi 12-18 ani. Manualul dedicat elevilor cu vârsta între 8 şi 12 ani conţine ilustraţii realizate de Octav Ungureanu, Emanuel Pavel şi Radu Oltean.

Peste 300 de elevi şi 10 profesori vor avea ocazia să testeze manualele în anul şcolar 2023-2024 prin intermediul unor sesiuni interactive ținute de autorul manualelor, istoricul Nicolae Pepene.

Citeste articolul integral pe G4Media.ro

3 comments
  1. Asa mai merge d-le! Tre’ cumva sa evoluam! Sa tinem pasul, zic! Daca cu manualele existente pana acum rezultatele au dus la cresterea pas cu pas a analfabetismului functional, tre’ facut ceva. Ca-s prea multe informatii adunate prin manuale si e musai sa fie simplificate. Astfel, fiecare oras sa ia exemplul rasnovenilor si sa-si faca propriile manuale. Astfel, de ex. elevii de 12-18 ani vor avea la istorie un singur manual (si nu 8, unul pt. fiecare an de scoala, ca pana acum) adaptat stadiilor de dezvoltare mentală ale elevilor orasului respectiv, se intelege. Sa ajunga si al nostru eminesnt sa confunde cu succes Budapesta cu Bucurestiul, intr-un hahait general, asa cum ii place poporului sa se manifeste in ultimul timp.Concluzie: sigur ca nu-i usor sa ajungi analfabet functional trecand an de an prin scolile patriei.

  2. Drăguț! Că un fel de monografie a locului, înțeleg. Bravo Râșnov, bravo dom’ profesor și colaboratorilor din proiect! Va întări sentimentul de comunitate. Deci, se poate.

  3. Ce interesant! cred că ar merita făcut unul pentru fiecare localitate. Până și cele mai amărâte sate din Teleorman au o istorie interesantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like