Orban despre motivele pentru care a închis școlile: Adolescenții sunt răspândaci de virus. Transportul nu se desfășoară în condiții de protecție sanitară / Ministerul Educației să fie foarte sever, să se asigure că profesorii țin cursurile online

7.465 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: gov.ro
“La școală nu se infectează, se infectează în alte locuri”, a declarat premierul Ludovic Orban, la B1 TV. Oficialul a susținut că “adolescenții sunt răspândaci de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave”, și că acesta este unul dintre motivele pentru care a luat decizia de a închide școlile. Un alt motiv este transportul din interiorul localității și naveta școlară, care nu se desfășoară în condiții sanitare, susține șeful Executivului.

Ministerul Educației trebuie să fie foarte sever și riguros, să se asigure că profesorii, învățătorii țin cursurile online, că evoluează, că își îmbunățățesc competențele digitale, că au capacitatea de a-și transmite cunoștințele și prin intermediul învățământului online“, a mai declarat Ludovic Orban.

Totul depinde de evoluția pandemiei. Noi ne dorim ca toți elevii să se întoarcă în clase, pe de altă parte nu putem să facem abstracție de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic. La școală nu se infectează, se infectează în alte locuri: când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor. Și slavă Domnului sunt multe ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții – nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute – adolescenții sunt răspândaci de virus. De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate sunt asimptomatici, cu toate astea ei transmit virusul. Și nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinții, bunicii, care pot fi afectați într-o măsura foarte mare“, a declarat Ludovic Orban.

Școlile – am luat decizia de a le suspenda 30 de zile și din cauza transportului, atât din oraș, cât și sub formă de navetă, pentru copiii care fie sunt în interiorul localității, fie de la o localitate la alta…, pentru că din păcate transportul nu se desfășoară în condiții de protecție sanitară“, a continuat premierul.

Acesta a precizat că “în orașele mari, școlile cresc traficul, crește numărul de persoane care sunt în mijloacele de transport în comun și implicit mărește riscul de infecție. Ăstea sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont“.

Ministerul Educației trebuie să fie foarte sever și riguros


7 comentarii
  1. Conform SIIIR peste 65% din scoli sunt in mediul rural. Ce rost are sa inchidem aceste scoli din mediul rural avand in vedere ca exista posibilitati reduse in a utiliza “scoala online”? Ne dorim o tara “ca afara” (Franta, Germania, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Suedia) si facem orice se poate pentru a o inchide. In toate aceste tari scolile sunt deschise pentru elevi, educatia este pe primul loc. Multumiri duamnei “Andronescu” pentru gestiunea “impecabila” a segmentului de educatie si de cercetare.

  2. Adică …. să meargă Doamna Ministru Anisie să ascultă la ușă …. ca și acum un an. Și să ia la răspundere învățătoarele pentru ceea ce nu a făcut …. guvernul mult respectat.

  3. De ce nu asigura microbuze școlare? E mai simplu sa închizi tot. Copiii învață să scrie online la clasele pregătitoare. Au ales varianta cea mai ușoară și copiii sa stea cate 4 ore pe telefon sau tableta.
    Sunt sigura ca vor prelungi pana la 31 decembrie.

    1. Dar căminele studențești rămân deschise? Atatea persoane in camere care au contact cu alte persoane din exterior, petreceri non-stop in camin, alcool, droguri, persoane intrând chiar dacă nu sunt studenți… Cum se controlează numărul de cazuri în camine? Mai ales că sunt persoane asimptomatice si testul nu este obligatoriu pentru cazare 🙂
      Dacă tot luati masuri ocupați-va de cele importante, nu de scoala in mediul rural unde nu se prea poate face online din cauza conexiunii la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ce este inteligența emoțională? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

Ce înseamnă să fii inteligent emoțional? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, va vorbi pe larg despre inteligența emoțională, în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din…
Vezi articolul

STUDIU 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor, 1 din 5 copii nu este fericit, arată raportul “Bunăstarea copiilor din mediul rural”

O cincime dintre copiii de la sat (21%) consideră că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori fericiți, arată concluziile raportului Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020, lansat de Fundația World…
Vezi articolul

BREAKING Testele de salivă livrate în școli au fost epuizate. Ministerul Educației îi cere urgent lui Raed Arafat să prezinte graficul de livrare pentru testele pe care elevii trebuie să le facă de săptămâna viitoare: Testele rămase acum în școli sunt insuficiente chiar și pentru administrarea de luni, 13 decembrie

Testele de salivă livrate în școli au fost epuizate, iar unitățile de învățământ au rămas fără teste pentru săptămâna viitoare, avertizează oficial Ministerul Educației într-o adresă trimisă Departamentului pentru Situații…
Vezi articolul