Orban: Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Să țină orele online, prin media, să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului

7.891 de vizualizări
SURSA: gov.ro
„Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice”, a anunțat premierul Ludovic Orban la RomâniaTV. Acesta a mai spus că „și profesorii trebuie să fie un pic mai implicaţi şi mai dedicaţi” în privința predării online.

Ludovic Orban: „Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Cadrele didactice trebuie să ţină orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele pe care pot să organizeze orele şi să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului.

Nu avem în vedere sub nicio formă această soluţie. Încercăm să ne organizăm astfel încât să îmbunătăţim această activitate de predare online, să creştem interesul pentru online.

Şi profesorii trebuie să fie un pic mai implicaţi şi mai dedicaţi, să se adapteze acestei forme noi de transmitere a cunoştinţelor, care înseamnă predarea online, trebuie să fie mai implicaţi în această chestiune.

În rest, orice poveste circulă nu trebuie băgată în seamă, nu avem în vedere o astfel de decizie legată de profesori”.

Este prima declarație despre situația cadrelor didactice a premierului Ludovic Orban.

FOTO: gov.ro


3 comments
  1. Și eu sunt nemulțumit! De pe data de 11 Martie eu nu îmi mai iau salariu, deoarece plata cu ora nu intra in EDUSAL, dar cei din guvern și minister știu sa ne pună la munca și sa aflam acuma, luni, 6 Aprilie ca nu suntem plătiți pe munca depusă cu elevii! Bine ca sunt pretenții din partea voastră, iar voi ne furați la salariu! Rușine!

  2. Orban e rupt de realitate, astia declara fiecare cate altceva, ministra vine 20 de zile cu recomandari online, apoi vine si spune sa nu se mai predea si sa nu se mai evalueze online, dimineata presedintele afirma ca cei peste 65 nu vor iesi din casa, seara orban spunea ca iohannis a gresit:)))Cascadorii rasului. Sa i vad eu pe copiii din maramures din varf de munte cum invata online la internet de la lumanare:)Niste prostii …

  3. Si cum sa mai fac eu ore daca nu mai sunt plătit? Eram la plata cu ora la 100 elevi, nu mai primesc salariu deci ei acum nu mai fac matematică. Multumim guvernului. 👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Patru directori de școală din România au fost premiați pentru că au redus abandonul școlar, analfabetismul funcțional sau au îmbunătățit rezultatele la Evaluarea Națională în școlile pe care le conduc

Patru directori de școală din România din Ditrău (jud. Harghita), Curcani (jud. Călărași), Popricani (jud. Iași) și Iași, care au avut rezultate excepționale precum reducerea abandonului școlar sau a analfabetismului…
Vezi articolul

UPDATE Ligia Deca a dat exemple de creșteri salariale din calculele pe grile trimise inspectoratelor: Pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic II, între 15 și 20 de ani vechime, salariul de bază crește de la 5.368 lei la 6.947 lei brut. În Ordonanța publicată în Monitorul Oficial același profesor are 5.717 lei / Diferența este dată de gradația angajatului – precizări

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a oferit exemple de creșteri salariale, la finalul şedinţei de guvern de astăzi. Astfel, „pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic II,…
Vezi articolul

DOCUMENT Concediul cadrelor didactice în vacanța de primăvară – ministerul le răspunde sindicatelor că nu impune intrarea în libere a profesorilor „atunci când prezența acestora în unitatea școlară se impune”

Ministerul Educației nu impune unităților de învățământ limitarea dreptului la concediul de odihnă al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, se arată într-un răspuns dat de instituție celor două federații…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul