Orban: S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj în şcoală prin termometre electronice. Masca va fi obligatorie la şcoală

3.917 vizualizări
Premierul a declarat că una dintre măsurile care ar putea fi luate pentru perioada de după starea de urgenţă ar putea fi introducerea de scanere termice în şcoli. Orban a partcipat la ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

Redăm declaraţia premierului:

“Să vă dau câteva exemple de măsuri discutate: posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice, sigur că și aici pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură e nevoie de o dotarea companiilor, ai instituțiilor publice a tuturor categoriilor aseară încât să se poată lua temperatura când vine un om la muncă și lucrul ăsta se întâmplă zilnic, iar în cazul în care temperatura este peste 37 ° imediat să nu i se permită accesul la muncă.

Şi să fie supusă unei evaluări medicale inclusiv posibilitatea unei testări de Covid, astfel încât să se reducă posibilitatea cu oameni cu care ar putea fi infectați cu Covid să fie la muncă sau să fie în diferite locații publice.

Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, adică generalizarea şi dotarea cu astfel de aparate de măsurare a temperaturii, există deja, au început să se folosească”, a declarat Ludovic Orban

Întrebat dacă masca va fi obligatorie în şcoli, orban a declarat: “Obligativitatea purtării măștii va fi pentru spații închise. Școala este un spațiu închis. În cazul în care se va relua activitatea în școală va fi obligatorie masca”.

FOTO: gov.ro


4 comments
 1. Si cei asimptomatici care ajung in familie unde sunt si parinti pensionati pe caz de boala, bunici…infectare in masa!!! Si-i pasa cuiva???Cum alte tari pot termina cursurile on-line? Ce e mai de pret???

 2. S or fi gandit si cat dureaza sa iei temperatura la intrarea in clase a….sa zicem… 500 elevi ?!
  Sigur s au gandit! Ca doar d aia sunt in functii inalte si bine platite!

 3. Vorbe goale….
  Vom face…vom drege…
  Cate scoli au termometre speciale?
  Chiar daca ar avea toate, nu pot fi depistati cei asimptomatici.
  Ce faci dacă ai un elev asimtomatic care infecteaza toata clasa care duce apoi la parinti, bunici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like