Ore online de educație sanitară, organizate de medicul Vasi Rădulescu: „Am primit cereri și mesaje de la câteva școli și de aici a plecat ideea orelor de sănătate pe Zoom”

3.188 de vizualizări
Sursă foto: Facebook/Vasi Rădulescu
Medicul Vasi Rădulescu a anunțat că va face gratuit, una-două ore de educație pentru sănătate pe săptămână, prin Zoom, și i-a invitat pe profesori, elevi și directori de școli să îi scrie pentru a face un calendar de lecții. Contactat de Edupedu.ro, medicul, care are peste 200.000 de followeri pe conturile sale de Facebook, a povestit că a primit peste 1.000 de mesaje într-o singură zi, iar în acest weekend le va citi pe toate și va stabili un program de ore online pe care-l va comunica ulterior.

Vă anunț că pot face, gratuit, 1-2 ore de educație pentru sănătate pe săptămână, prin Zoom. Dacă sunteți profesori, elevi, directori, dați sfoară-n țară, ne sincronizăm și eu accept cu bucurie. Aștept să-mi scrieți, fără emoții. Da, educație pentru sănătate, cunoașterea măsurilor de prim-ajutor ar trebui să fie materii obligatorii! Poate cineva acolo sus va avea curaj să facă asta.Până atunci, eu ajut cu texte, clipuri, cărți, ore digitale”, a scris Vasi Rădulescu în postarea sa de marți.

„M-am gândit de mult să fac astfel de ore, am și un canal de YouTube, dar nu am prea avut timp să mă ocup de el. Am primit cereri și mesaje de la câteva școli și de aici a plecat ideea orelor de sănătate pe Zoom. Am apucat să fac trei ore online până acum, am văzut ce înseamnă condițiile acestea, am stabilit temele cu profesorii de dinainte, am răspuns la întrebările elevilor, am primit și feedback. După ce am postat pe Facebook, am primit un val de slicitări și mă bucur foarte mult de interesul oamenilor, deja sunt peste 1.000 de solicitări pentru lecții despre sănătate pentru copii. În weekend le voi citi și voi face un program, voi pune lecțiile în calendar, să vedem cum ne sincronizăm”, a spus medicul pentru Edupedu.ro.

Ultima lecție pe care a predat-o a fost despre primul ajutor, care a fost mai dificil de explicat online, fiind genul de lecție care necesită practică, așa cum se face pregătirea de la medicină, utilizând manechine, însă copiii au învățat noțiunile.

„Acestea sunt condițiile acum. Am făcut și o oră despre coronavirus. Le-am explicat că este mai bine să pună întrebări și să primească răspunsuri decât să rămână cu idei false pe care să le perpetueze mai departe. Au fost foarte receptivi, am vorbit despre igienă, despre importanța spălatului de mâini, despre microbi și despre vaccinare. Copiii s-au și pregătit pentru ore, au desenat inima, corpul uman. Cei mici vor să învețe și să cunoască lucruri despre sănătate și mă întristez fiindcă au trecut atâția ani și tot vorbim de educație pentru sănătate și tot nu avem o oră de educație sanitară și un manual făcut de medici după care să se predea”, a spus medicul.

Nu în ultimul rând, el a mai spus că s-ar bucura foarte mult dacă această inițiativă de predare a unor ore de educatie sanitară gratuite ar deveni o inițiativă mai largă în societate, în care să fie implicați medicii.

Sursă foto: Facebook/Vasi Rădulescu


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Un an școlar cu 18 zile mai lung decât actualul, în medie, dar cu durate minime diferite pentru fiecare ciclu școlar, anunțat ca propunere de proiect legislativ de senatorul Ștefan Pălărie. Școlile sau inspectoratele vor putea să prelungească durata cu maximum 15 zile, iar profesorii vor fi plătiți cu „o primă” în această perioadă

Un proiect de lege care prevede alinierea la media europeană cu 180 de zile de școală în loc de 162 câte sunt acum a fost anunțat de senatorul USR-PLUS Ștefan…
Vezi articolul

DOCUMENT Condiţiile puse de USR-PLUS pentru un guvern cu PNL – domeniul Educației: „Desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea directorilor de şcoli în manageri performanţi, aleşi prin concurs”

Desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea directorilor de şcoli în manageri  performanţi, aleşi prin concurs, o descentralizare a sistemului care presupune ca deciziile în şcolile publice să fie luate nu de…
Vezi articolul