Ore online de educație sanitară, organizate de medicul Vasi Rădulescu: „Am primit cereri și mesaje de la câteva școli și de aici a plecat ideea orelor de sănătate pe Zoom”

3.195 de vizualizări
Sursă foto: Facebook/Vasi Rădulescu
Medicul Vasi Rădulescu a anunțat că va face gratuit, una-două ore de educație pentru sănătate pe săptămână, prin Zoom, și i-a invitat pe profesori, elevi și directori de școli să îi scrie pentru a face un calendar de lecții. Contactat de Edupedu.ro, medicul, care are peste 200.000 de followeri pe conturile sale de Facebook, a povestit că a primit peste 1.000 de mesaje într-o singură zi, iar în acest weekend le va citi pe toate și va stabili un program de ore online pe care-l va comunica ulterior.

Vă anunț că pot face, gratuit, 1-2 ore de educație pentru sănătate pe săptămână, prin Zoom. Dacă sunteți profesori, elevi, directori, dați sfoară-n țară, ne sincronizăm și eu accept cu bucurie. Aștept să-mi scrieți, fără emoții. Da, educație pentru sănătate, cunoașterea măsurilor de prim-ajutor ar trebui să fie materii obligatorii! Poate cineva acolo sus va avea curaj să facă asta.Până atunci, eu ajut cu texte, clipuri, cărți, ore digitale”, a scris Vasi Rădulescu în postarea sa de marți.

„M-am gândit de mult să fac astfel de ore, am și un canal de YouTube, dar nu am prea avut timp să mă ocup de el. Am primit cereri și mesaje de la câteva școli și de aici a plecat ideea orelor de sănătate pe Zoom. Am apucat să fac trei ore online până acum, am văzut ce înseamnă condițiile acestea, am stabilit temele cu profesorii de dinainte, am răspuns la întrebările elevilor, am primit și feedback. După ce am postat pe Facebook, am primit un val de slicitări și mă bucur foarte mult de interesul oamenilor, deja sunt peste 1.000 de solicitări pentru lecții despre sănătate pentru copii. În weekend le voi citi și voi face un program, voi pune lecțiile în calendar, să vedem cum ne sincronizăm”, a spus medicul pentru Edupedu.ro.

Ultima lecție pe care a predat-o a fost despre primul ajutor, care a fost mai dificil de explicat online, fiind genul de lecție care necesită practică, așa cum se face pregătirea de la medicină, utilizând manechine, însă copiii au învățat noțiunile.

„Acestea sunt condițiile acum. Am făcut și o oră despre coronavirus. Le-am explicat că este mai bine să pună întrebări și să primească răspunsuri decât să rămână cu idei false pe care să le perpetueze mai departe. Au fost foarte receptivi, am vorbit despre igienă, despre importanța spălatului de mâini, despre microbi și despre vaccinare. Copiii s-au și pregătit pentru ore, au desenat inima, corpul uman. Cei mici vor să învețe și să cunoască lucruri despre sănătate și mă întristez fiindcă au trecut atâția ani și tot vorbim de educație pentru sănătate și tot nu avem o oră de educație sanitară și un manual făcut de medici după care să se predea”, a spus medicul.

Nu în ultimul rând, el a mai spus că s-ar bucura foarte mult dacă această inițiativă de predare a unor ore de educatie sanitară gratuite ar deveni o inițiativă mai largă în societate, în care să fie implicați medicii.

Sursă foto: Facebook/Vasi Rădulescu


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Italia introduce schimbările climatice și dezvoltarea durabilă în curriculumul școlar obligatoriu. Ministrul italian al Educației: “Vreau să fac din sistemul de învățământ italian primul care pune mediul și societatea în centrul a ceea ce învățăm”

Italia devine prima țară din lume care introduce în programa școlară obligatorie tema schimbărilor climatice și a dezvoltării durabile, a anunțat marți ministrul italian al Educației, citat de Agerpres. Schimbările…
Vezi articolul
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu prelungirea vacanței de Paște, menținerea școlilor deschise în format fizic atunci când rata incidenței depășește 6/mia de locuitori și amânarea Evaluării Naționale

Reprezentanții elevilor cer ca școlile să nu rămână deschise odată cu atingerea ratei de infectare 6/1000 locuitori și să facă tranziția spre online „până la scăderea ratei de infectare, indiferent…
Vezi articolul