Organizația Salvați Copiii cere autorităților permisiune și sprijin pentru cursuri școlare pe timpul verii, pentru copiii vulnerabili

648 de vizualizări
Foto: Salvați Copiii România
Organizația Salvați Copiii a lansat un apel, joi, ca autoritățile să îi permită și să o sprijine să desfășoare, pe timpul verii, cursuri școlare pentru copiii din medii vulnerabile, cu sprijinul comunităților locale și al ONG-urilor. Organizația spune, într-un comunicat de presă, că în cazul unor astfel de cursuri vor fi respectate condițiile de siguranță sanitară, fiind vorba de grupe mici de copii “care au nevoie de interacțiuni și activități școlare pentru recuperarea cunoștințelor”.

Salvați Copiii arată că “măsurile necesare luate pe fondul stării de urgență instaurate pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19 au avut consecințe negative pentru copiii care provin din medii socio-economice precare. Inechitățile sociale au fost agravate, în cazul copiilor care nu au avut acces la școala online, iar marginalizarea și discriminarea au repercusiuni atât educaționale, cât și psiho-emoționale pe termen lung”.

Pentru ce solicită sprijin:

  • să “inițieze, în unitățile de învățământ publice, pe durata verii, activități de educație preșcolară și școlară de tipul Școală după Școală în beneficiul copiilor care au fost privați parțial sau total de accesul la educație în perioada suspendării cursurilor din școli.”

Organizația spune că vizează peste 4.600 de elevi din 35 de școli din București și 14 județe. Ea precizează că “proiectele derulate vor face obiectul unei evaluări ale cărei concluzii vor putea fi utilizate de către Ministerul Educației și Cercetării în alte comunități dezavantajate ori la nivel național”.


1 comment
  1. Zau? Asa vor sa salveze copiii? Daca scolile s-au inchis pentru ca este acest virus, le redeschidem ca asa vrea Salvati Copiii? Unde e logica? Sa- si ia corturi si da predea ca in misiunile crestine din jungla. Directorii, profesorii si autoritatile locale nu sunt datori sa managerieze aceste ore, spatiul, curatenia, igiena de dupa si asa mai departe. Predarea online este obligatorie, asa ca ststul trebuia sa asigure tot, nu fundatiile. Chiar culmea acum. Hai sa redeschidem scolile inchise pana in toamna…Judecati???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte Simulare clasa a VIII-a: Poezie de Șt. O. Iosif și compunere despre o întâmplare la muzeu, printre subiectele de la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere…
Vezi articolul