(P) Ajutor online la teme: s-a lansat platforma teme.anidescoala.ro, unde elevii întreabă, iar răspunsurile sunt verificate de un profesor

Elevii au de acum înainte o platformă unde pot cere ajutor în rezolvarea temelor și se pot transforma ei înșiși în “profesori”, acolo unde cunosc răspunsurile. Teme.anidescoala.ro găzduiește întrebările elevilor de gimnaziu, învățământ primar și liceu, iar cei care răspund sunt tot școlari. Rezolvările sunt, însă, verificate și aprobate de către un profesor și un student la Matematică.

Site-ul teme.anidescoala.ro s-a lansat ca o platformă educativă de tip Q&A, cu scopul de a-i ajuta pe elevi la rezolvarea problemelor de la diferite materii de școală. De la lansare și până acum, 85% dintre întrebările copiilor se referă la temele pe care le au de făcut la matematică.

Cum funcționează platforma? Concret, elevii care nu știu să rezolve o anumită problemă publică exercițiul la care au dificultăți, iar cei care știu răspunsurile îi ajută cu rezolvarea.

Toate răspunsurile trec printr-un filtru de verificare și aprobare, iar utilizatorii au posibilitatea de a acorda puncte “rezolvitorilor”, în funcție de complexitatea și acuratețea răspunsurilor oferite. Mai exact, cel care adaugă întrebarea pe platformă are libertatea de “a pune la bătaie” și un număr maxim de puncte, iar utilizatorul care publică cel mai bun răspuns (Best Answer) primește acest titlu și punctele aferente. Fiecare utilizator își poate crea un cont în care urmărește procesul rezolvării de probleme.

Platforma este complet gratuită și a fost lansată cu scopul de a crea o comunitate în cadrul căreia elevii să se ajute între ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate