(P) Comisia Europeană încurajează integrarea profesională a tinerilor în industria textile, îmbrăcăminte, pielărie, încălțăminte

152 de vizualizări
Comisia Europeană, prin partenerii săi, Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (EASME) și DG GROW, a implementat în România şi alte câteva state europene precum Italia, Spania, Germania, Polonia şi Portugalia programul „Abordarea strategică a cooperării sectoriale pentru aptitudini”, un program de sprijinire și promovare a industriei produselor textile, articole de îmbrăcăminte, pielărie şi încălțăminte.

Programul a fost gândit cu scopul de a impulsiona dezvoltarea de competențe în ritmul noilor tehnologii, și a stabili și promova o nouă colaborare strategică și sustenabilă între actorii cheie – întreprinderi, asociații profesionale, instituții de cercetare, educație și instruire, autorități publice) din industria produselor textile, articole de îmbrăcăminte, pielărie și încălțăminte, care este una dintre industriile strategice din economie europeană.

„Există mult mai mult dincolo de percepția ta”

Acesta este conceptul din spatele campaniei de comunicare „Open Your Mind”, promovată de Comisia Europeană, EASME (Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii) și DG GROW (Direcția generală pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri) spre revoluționarea percepțiilor sectoarelor TCLF (textile, îmbrăcăminte, piele și încălțăminte) în cadrul „Planului de cooperare sectorială în domeniul abilităților: prezentarea carierelor în sectoarele textile / îmbrăcăminte / piele / încălțăminte”.

Se întâmplă mult mai multe, dincolo de percepţia noastră, în aceste industrii care conduc economia europeană. Într-adevăr, industriile textile, îmbrăcăminte, piele și încălțăminte concurează pe arena internațională, stând la un nivel înalt în ceea ce privește tradițiile și istoria lor, fără să se compromită niciodată în ceea ce privește inovația, utilizarea de materiale și produse de înaltă calitate și principiile durabilității.

Deschiderea minții și a ochilor către lumea TCLF înseamnă înțelegerea importanței și evoluției acestor sectoare în timp și descoperirea posibilităților interminabile de emoții care sunt disponibile tinerilor de astăzi care aleg să își înceapă cariera în aceste industrii.

Pentru acești indivizi interesați, campania „Deschide-ți mintea” a inclus o competiție de produse interesantă, care are drept scop sporirea interesului elevilor în sectoarele TCLF, în timp ce îi încurajează să caute oportunități uimitoare pentru viitorul lor. Juriul a selectat două categorii de tineri participanți, ale căror propuneri creative pentru sectoarele TCLF se remarcă cu adevărat pentru creativitate, inovație și durabilitate: https://openyourmind-tclf.eu/?p=contest.

Câștigătorii au fost premiați oficial la Ceremonia oficială de premiere „Open Your Mind” din 16 iulie 2020.

Despre proiect

Sectoarele europene de textile, îmbrăcăminte, piele şi încălţăminte au o contribuţie decisivă la gradul de ocupare a forţei de muncă, adăugând valoare economiei europene. Cu o cifră de afaceri de peste 200 miliarde euro şi aproximativ 225.000 de companii, sectoarele TCLF au o forţă de muncă de 2,2 milioane, dintre care 66% sunt femei.

Proiectul “Abordarea strategică a cooperării sectoriale pentru aptitudini” este implementat la nivel pan-european. În cadrul sau, au avut loc deja o serie de vizite, întâlniri intre sectoarele de activitate şi conferinţe menite să contribuie la schimbarea imaginea sectorului textil ca mediu de lucru prosper, creşterea gradului de conştientizare cu privire la oportunităţile de muncă, eliminarea stereotipurilor domeniului promovând evoluţiile sale cele mai recente către digitalizare, robotică, sustenabilitate, internaţionalizare şi inovare şi totodată conectare instituţiilor educaţionale cu mediul industrial, oferind o şansă de colaborare şi practică în sectoarelor vizate. Industriile TCLF reprezintă operatori economici cheie în multe ţări europene, în special în Italia, Spania, România, Portugalia, Polonia şi Germania, exporturile extra-UE fiind la fel de importante precum piaţa internă UE.

Mai multe despre proiectul „Open Your Mind” poti găsi pe site-ul openyourmind-tclf.eu și pe canalele de Facebook (@openyourmindTCLF) și Instagram (@openyourmindtclf).

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Mesajul unei profesoare de la miting pentru Iohannis: Nu a fost niciodată profesor, nu a înțeles niciodată ce înseamnă să fii profesor – un standard pentru viitorul României și pentru copiii noștri

O profesoară care participă, marți, la mitingul din Piața Victoriei, a declarat pentru G4Media.ro că îi transmite președintelui Klaus Iohannis că „este doar un om într-o funcție publică”, care „nu…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași protestează astăzi în fața sediului PSD, PNL și al Ministerului Educației: Diplomele nu vor mai avea acoperire. Studenții nu mai pot sesiza problemele din universități

Liga Studenților din Iași organizează astăzi, începând cu ora 12:00, un protest spontan în fața sediilor Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Național Liberal (PNL) și a Ministerului Educației față de…
Vezi articolul