Până pe 9 mai, școlile se pot înscrie în concursul „Școală Europeană” 2025. Inspectorii școlari vor încărca dosarele de candidatură, nu școlile, deși, pentru prima dată, procesul de înscriere este digitalizat – adresa ministerului 

2.300 de vizualizări
Foto: © Kumpol Pijadee | Dreamstime.com
Până pe 9 mai, școlile se pot înscrie în competiția „Școală Europeană” 2025. Deși, pentru prima dată, procesul de înscriere este digitalizat, inspectorii școlari pentru proiecte educaționale vor încărca personal la adresa indicată dosarele de candidatură, nu școlile care se înscriu, conform unei adrese a ministerului Educației și Cercetării, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov.

Școlile care se înscriu la concursul „Școala Europeană” 2025 nu vor fi evaluate online. Evaluarea la nivel național va avea loc în perioada 19-23 mai 2025, la Târgu Jiu, județul Gorj, conform adresei.

Adresa ministerului Educației și Cercetării, despre concursul „Școala Europeană” 2025

„Prin prezenta, vă informăm că Ministerul Educației și Cercetării, prin Direcția Generală Echitate și Performanță în Învățământul Preuniversitar, continuă și în anul școlar 2024-2025 concursul „Școala Europeană”, în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului, aprobată prin OMEC nr. 3261/13.02.2025. Competiția este cuprinsă în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către MEC-2025, pentru elevii din învățământul secundar, aprobat cu nr. 24184/4/15.01.2025, punctul 3, poziția 1.

Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Erasmus+ 2014-2020 și Erasmus+ 2021-2027) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate cu privire la realizarea Spațiului european al educației. 

Unitățile de învățământ și unitățile de educație extrașcolară câștigătoare ale concursului „Școala Europeană” sunt recompensate cu premii și distincția/certificatul „Școala Europeană”, încurajând astfel implicarea în programe ale Uniunii Europene/finanțate de Uniunea Europeană în domeniul educației și formării profesionale.

Dosarul de candidatură va conține: 

Formularul de candidatură și avizul I.S.J./I.S.M.B. de participare la Concursul național „Școala Europeană” (formularul-tip de candidatură și modelul de aviz al I.S.J./I.S.M.B. sunt prezentate în Anexele 1 și 3 la Metodologia de organizare și desfășurare a concursului), 

Portofoliu ilustrativ

Proiectele de dezvoltare instituțională care acoperă perioada evaluată, precum și 

Planurile manageriale anuale din perioada septembrie 2022 – august 2025.

Candidaturile vor fi încărcate la https://shorturl.at/LEpNj, în folderul dedicat județului, până la data de 9 mai 2025. 

Evaluarea la nivel național va avea loc în perioada 19-23 mai 2025, la Târgu Jiu, județul Gorj.

Documentele vor fi scanate pe criterii, vor purta denumirea „Criteriul nr…” și vor fi incluse într-un folder denumit după modelul: indicativ județ_numele complet al unității de învățământ_SE2025 (fără diacritice și fără ghilimele). De exemplu AR_ColegiulNationalVasileGoldisArad_SE2025.

Inspectorii școlari pentru proiecte educaționale vor acorda consultanță școlilor la întocmirea candidaturilor, vor verifica conformitatea dosarelor și le vor încărca personal la adresa indicată.

Ne bazăm, în continuare, pe sprijinul dumneavoastră și vă rugăm să luați toate măsurile necesare pentru a asigura transmiterea acestor informații în deplină transparență către toate unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile de educație extrașcolară.”

Informații de context despre Concursul „Școală Europeană”

Concursul „Școală Europeană” a fost inițiat prima dată în 2004 pentru școlile care au promovat valorile europene și au contribuit astfel la aderarea României în Uniunea Europeană în 2007. Competiția presupune evaluarea școlilor aplicante în funcție de mai multe criterii și activități pe care le derulează pentru formarea elevilor și profesorilor.

În trecut, proiectele pentru competiția „Școala Europeană” erau trimise în format fizic, fie prin poștă, fie personal, la inspectorate, precum s-a întâmplat la Oradea în 2024, sau la Craiova în 2022, de exemplu. Documentele erau stocate pe suporturi fizice, inclusiv stick-uri de memorie, iar evaluarea era realizată exclusiv la fața locului de echipe de inspectori care se deplasau pentru această sarcină în diferite orașe ale țării.

Descarcă formularul-tip de candidatură pentru Școala Europeană 2025

Foto: © Kumpol Pijadee | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
OFICIAL La concursul „Școala europeană” 2025 câștigă 80% dintre școlile participante, dacă obțin cel puțin 140 de puncte din 200 / Formularul de înscriere la concurs / Lista cu criteriile de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate digitalizat la Evaluarea Națională, iar cei din Călărași, la Bacalaureat. Sorin Ion: Vom folosi platforma privată Intuitext, pe bază de parteneriat / Dacă va fi diferență de peste un punct între primii doi profesori evaluatori, lucrarea merge automat la alți doi corectori

„Din momentul în care copilul predă lucrarea, circuitul se schimbă față de ce era până acum. Fiecare lucrare se va duce automat în același timp la doi profesori. În niciun…
Vezi articolul

Comasarea disciplinelor Fizică, Chimie și Biologie într-o singură materie numită „Științe”, pentru elevii claselor a V-a – a VII-a, propusă oficial în noul curriculum de Ministerul Educației din Republica Moldova

Ministerul Educației din Republica Moldova a propus oficial în noul curriculum școlar pus în dezbatere publică ca disciplinele Fizică, Chimie și Biologie să fie comasate într-o singură disciplină, numită „Științe”,…
Vezi articolul