Părinți puși de poliție să curețe Graffiti-ul de pe zidurile Sibiului

404 vizualizări
Părinții a trei tineri din Sibiu au fost puși de poliție să refacă pe propria cheltuială pereții pe care copiii lor i-au desenat cu graffiti. “Graffiti nu e artă! Nu murdăriți Sibiul cu mâzgălituri”, transmite Poliția Locală Sibiu.

“Chiar dacă este dificil să îi prindă pe cei care comit astfel de fapte, cu ajutorul camerelor de luat vederi și cu acțiuni țintite, Poliția Locală a identificat până în prezent cinci minori care au comis astfel de fapte, dintre care doi în vârstă de 15 ani și trei în vârstă de 17 ani. Părinții minorilor au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru a li se pune în vedere să remedieze pe propria cheltuială suprafețele distruse. În cazul în care refuză, Primăria Sibiu va reface suprafețele afectate urmând să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate”, anunță Poliția Locală Sibiu, într-un comunicat de presă.

Comunicatul Poliției Locale Sibiu: “Graffiti nu e artă! Nu murdăriți Sibiul cu mâzgălituri!”

Poliția Locală Sibiu a desfășurat începând din 1 iulie și până în prezent acțiuni pentru depistarea și sancționarea celor care au acoperit cu desene, semnături și texte mai multe garduri, pasaje subterane, poduri, viaducturi, indicatoare de circulație, mobilier urban sau chiar fațadele unor imobile. Peste 100 de cazuri au fost identificate de agenții Poliției Locale care au căutat și vinovații.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și hotărârea Consiliului Local nr. 210/2001 specifică faptul că degradarea sau murdărirea statuilor, a mobilierului urban, scrierea sau desenarea fără drept pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de pe domeniul public constituie o contravenție care se sancționează cu amendă între 100 lei și 2000 lei.

Chiar dacă este dificil să îi prindă pe cei care comit astfel de fapte, cu ajutorul camerelor de luat vederi și cu acțiuni țintite, Poliția Locală a identificat până în prezent cinci minori care au comis astfel de fapte, dintre care doi în vârstă de 15 ani și trei în vârstă de 17 ani. Părinții minorilor au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru a li se pune în vedere să remedieze pe propria cheltuială suprafețele distruse. În cazul în care refuză, Primăria Sibiu va reface suprafețele afectate urmând să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate.

În cazul a două dintre aceste persoane Primăria Sibiu a depus o plângere penală la Poliția Municipiului Sibiu pentru identificare și sancționare pentru faptele comise. Una dintre aceste persoane a săvârșit infracțiunea de distrugere prevăzută de Codul Penal.

Nu toți cei care au comis astfel de fapte sunt prinși, Primăria Sibiu fiind nevoită să cheltuie sume importante pentru a repara ceea ce aceste persoane au distrus.

Acțiunea Poliției Locale va continua în acest sens, până la prinderea celor care dovedesc lipsă de respect față de oraș și față de comunitate.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marcel Ciolacu: Este evident că am avut o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluții ca să acoperim suma. Noua lege a salarizării o să vină cu reguli de performanță. Nu înseamnă numai măriri de salariu

„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Impactul bugetar este de 2 miliarde, 2…
Vezi articolul

Conferința regională „Școala de bani începe școala” - organizată de Edupedu cu susținerea BCR și partenerii instituționali Universitatea de Vest din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș

În educația financiară nu este vorba doar de bani, este vorba despre deciziile pe care le luăm, spune Adina Roșca, expert educațional / Cercetătorul Ciprian Fartuşnic: De foarte multe ori, centrarea pe competențe înseamnă să ne uităm mai atent la ce și cum învață fiecare copil

„În educația financiară, să știți, nu este vorba doar de bani, este vorba despre deciziile pe care le luăm noi”, a spus Adina Roșca, expert educațional, la conferința regională „Școala…
Vezi articolul

Explicația lui Francisc Doboș, reprezentant al Bisericii Catolice, pentru cererea cultelor religioase ca “orientarea sexuală” să fie ștearsă din proiectul Legii educației: “Marea majoritate de ce să fie discriminată?” / Întrebat de patru ori cum ar arăta proba de religie la Bac, el nu a putut răspunde

Opoziția cultelor față de menționarea sintagmei “orientare sexuală” în proiectul de Lege a învățământului preuniversitar “reflectă învățătura bisericii” și a fost exprimată în contextul unei “tendințe, la nivel mondial, de…
Vezi articolul