Părinții vaccinați care au copii mai mari de 7 ani diagnosticați cu COVID nu pot primi concediu plătit. Legea nu prevede această situație

1.378 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
Părinții vaccinați ai copiilor cu vârsta peste șapte ani, care se infectează cu noul coronavirus, trec printr-o situație absurdă. Nu pot primi concediu plătit, deoarece sunt imunizați, relatează digi24.ro.

Situația lor nu este prevăzută de lege. Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate a transmis că modificarea poate fi făcută prin ordonanță de urgență dată de guvern. Însă, cum avem guvern interimar care nu poate adopta astfel de acte normative, varianta ar fi ca modificarea legislativă să fie făcută în Parlament, unde astfel de proceduri durează destul de mult.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ordonanța de urgență privind alocația “forfetară” pentru transportul elevilor a fost pusă în dezbatere publică / Elevii pot solicita acordarea în avans a sumei forfetare lunare, iar alocația se plătește din bugetul ministerului, spune Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență, după ce ieri l-a prezentat în Guvern fără să îl pună în transparență instituțională și să poată fi…
Vezi articolul

România își plătește toate datoriile la Agenția Spațială Europeană și prima tranșă a contribuției pe 2023, anunță Ministerul Cercetării – “O premieră”, după ce, anii trecuți, datoriile lăsaseră România fără drept de vot în instituția europeană

România își va plăti toate datoriile către Agenția Spațială Europeană (ESA), precum și prima tranșă a contribuției pe anul în curs, după ce Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre în…
Vezi articolul

Programe de educație financiară pentru profesori, abordarea în școală a noțiunilor de educație financiară, „săptămâna educației financiare” în grădinițe și curs opțional pentru studenți – propuneri din Strategia Națională de Educație Financiară pusă din nou în dezbatere publică, la un an și jumătate de la prima încercare

Ministerul Educației a repus în dezbatere publică Strategia Națională de Educație Financiară 2023-2030, care cuprinde dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educației financiare” în grădinițe, includerea şi/sau dezvoltarea unor elemente…
Vezi articolul